fredag den 30. marts 2012

Verdens bedste chocolate chip cookies og tørre vaniljestænger

Advarsel!

Hvis du elsker chocolate chip cookies, der er sådan sprøde udvendig, og bløde og lidt seje i krummen indeni, så skal du nok ikke læse videre. Der er STOR risiko for, at du ender som jeg, og skal under administration for ikke at bage disse fætre mindst en gang om ugen!

De er perfekte! Ja, det kan man mene, er et stort ord, men du kan jo selv teste dem.... Hæ!

Jeg har nappet opskriften her fra, men der skal altså ikke nødder i! Man putter bare ikke nødder i ægte, amerikanske chocolate chip cookies! Fy!


Når du bager dem, så drop skeer eller cookie scoops.
Dejen flyder RET meget ud, når den bages, så de skal være høje og små. Cirka 1½ cm høje og cirka 3 cm i diameter.

Jeg tog simpelthen en klat dej og trykkede den ud på pladen i passende højde, og brugte så en rund udstikker, hvorefter jeg fjerner den overskydende dej rundt om. Man kan også bruge udstikkere i andre former. Jeg forsøgte mig med hjerteformet, men de flød for meget ud til rigtigt at blive fine.

Nå, men alt det er fuldstændig lige meget, for det som vinder her, er smagen!
Jeg brugte chocolate chips af mørk og hvid chokolade. Mest fordi min yngste elsker hvid chokolade.

Prøv dem - og så kan du jo vende retur og give mig ret i, at det er verdens bedste. Hvis du ikke er for forædt i cookies..

Jeg gav 4-5 cookies sammen med nogle vaniljestænger, chocolate chips og opskriften, i gave i går til nogle gode venner. De faldt i god jord. Synes selv, det er en ret hyggelig gave.

På et tidspunkt (i august sidste år) købte jeg en lille portion vaniljestænger. Sådan cirka 5,5 kg.

De er så skønne, og jeg elsker deres duft! Virkelige, små mirakler. Mærkelige og lidt grimme udenpå, og så de skønneste, små, sorte, velsmagende korn indeni. Fantastisk!

De er så desværre gået hen og blevet lidt tørre nogle af dem, fordi jeg ikke har været helt god, til at sørge for at posen, de lå i (dem jeg ikke havde "forhandlet" videre til andre kagedåser) var ordentlig lukket.

Så kom jeg i tanke om det gamle husråd, man bruger til hård farin. Kender du det trick? En skive rugbrød ned til farinen, og et par dage efter,er den igen lækker blød og til at arbejde med.

Jeg stoppede en skive brød i en pose og to vaniljestænger. Det virker! Da jeg kiggede en uges tid senere, var de bløde og "olierede" igen. Smart!


Ved siden af ligger et rør med en vaniljestang og vodka. Det er et forsøg på at lave vaniljeekstrakt. De har søbet i vodka i flere måneder og jeg synes ikke, det virker. Kender I andre, der har gjort det - og hvordan?

Vodkaen smager svagt af vanilje, men ekstrakt vil jeg altså ikke kalde det. Skal man skrabe vaniljekornene ud og lade dem trække ud i vodkaen og bagefter si den eller?

Lige en lille reklame.
Hvis du kan lide neglelak, men (som jeg) har tålmodighed på størrelse med en lillefingernegl, så prøv Mabelline's Express Finish!

Den tørrer så afsindig hurtigt, at når du har lagt første lag på alle fingrene, så kan du med det samme lægge andet lag og 5 min. efter kan du give dem en gang top coat - jeg bruger Dior's top coat (hvilket gør, at mine neglelak holder i 14 dage) - som også tørrer så hurtigt, at alle 3 lag er helt tørre efter en halv time! Passer mig perfekt!


Denne her sølvfarvede har jeg lige lagt i dag. Også ret fin!

Jeg lavede en miniatureudgave af et jysk kagebord, til den yngstes fødselsdagsfest sidste søndag. Det kommer der mere om snart.

12 kommentarer:

 1. Du skal have ret god tålmodighed, hvis du vil lave vanille-ekstrakt. Jeg har læst mig til, at der skal gå op til 8 måneder, før den er god. Jeg har selv noget stående, som snart har et år på bagen. Det blev lavet med ret mange stænger i forhold til mængden af spiritus. 5 til 6 ret indtørrede stænger, om jeg skar i kortere stykker. De røg i et glas sammen med ca 1 dl. lys rom. Den dufter fantastisk af vanille nu, og er helt mørk. Eneste ulempe er, at det er noget klistret stads, og når man så ryster lidt på glasset en gang imellem, så kommer der lidt saft op mellem glas og låg = jeg kan IKKE bruge af ekstrakten, når jeg er alene hjemme, da de skal meget stærk mand til at få glasset op.
  God fornøjelse.
  Mis

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det fine svar. Jeg kan godt se, at det tager langt længere tid, end jeg først troede.

   Jeg tror, jeg evt. prøver igen. Tager de stænger op, der allerede har ligget i blød, skærer dem op og tager kornene ud etc. og så tilbage i vodkaen. Det kan jo bare stå og passe sig selv, det meste af tiden :-)

   Slet
 2. Super fedt trick med en skive rugbrød :-) Den skal jeg huske. Mht dit forsøg med ekstrat kan jeg ikke lige hjælpe. Men jeg ved at vanilje vodka sammen med tranebær juice smager sindsygt lækkert ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Den slags gamle husråd er tit fantastiske.

   Åhh...det må jeg da smage! ;-)

   Slet
 3. Altså her bliver man så ikke kun fristet af søde sager, men også at neglelak tip - altså hvor heldig kan man være. Må da straks have fat i expressen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så heldig kan du være! :-D

   Du kommer ikke til at fortryde!

   Slet
 4. Altså ægte amerikanske chocolate chip cookies HAR altså nødder i, tsk, tsk. Men jeg kan nu sagtens lokkes til at prøve disse alligevel, da jeg hader at hakke alle andre nødder end valnødder. Og beskrivelsen: Sprød udenpå og blød indeni, er jo helt perfekt.

  Og bare for at drille, så er historien om Toll House Cookies' oprindelse (og dermed også selve chocolate chips, sådan som vi kender dem) at finde her: http://www.ideafinder.com/history/inventions/tollhouse.htm

  Og den oprindelige Toll House opskrift er her: http://www.verybestbaking.com/recipes/18476/Original-NESTL%C3%89-TOLL-HOUSE-Chocolate-Chip-Cookies/detail.aspx

  Og tusind tak for neglelaks-reklamen. Den skal så absolut prøves!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ti da stille med sådan noget! >:-(
   ;-D

   Jeg kan bare ikke lide nødder.....

   De bliver simpelthen SÅ gode og er ret hurtige at lave. Rigtig god fornøjelse - du skal nok blive hooked.. *Muhahahaha*

   Tak for gode links! :-)

   Velbekomme - elsker jo selv at få den slags tips.

   Slet
 5. Hehehe - det er jo totalt meget dig både at blogge om skønne cookies OG komme med neglelaktips! ... det minder mig dog om, at jeg burde se at få fat i top coat, for normalt holder min neglelak ikke mange dage, og det er jo irriterende!

  SvarSlet
  Svar
  1. :-D Jamen det hænger da også super godt sammen!

   Prøv den fra Dior. Den er dyr, men vildt god! Tørrer så hurtigt og holder fantastisk. Jeg har sølvlakken på fra i fredags (i dag er det tirsdag og jeg har endda været ude at fulde mig i lørdags) og den ser stadig helt ny ud! :-)

   Slet
 6. Lækre kager - som jeg nu også godt kunne finde på at proppe nøddder i, men det er en anden historie.
  Mht. vaniljen, så er jeg enig med første kommentar. Der skal ret meget vaniljestang til, men til gengæld kan både nye og tomme stænger bruges. Det er dog absolut en fordel at skære dem i mindre stykker, evt. skrabe kornene ud og desuden ryste glasset jævnligt.
  Jeg tillader mig at linke til mit eget indlæg om det, og der er der videre link til en amerikansk side om vanilje, hvor der står en masse gode informationer.
  http://hejdis.blogspot.com/2011/10/opskrift-vaniljeekstrakt-og-lidt-om.html

  Og også tak for tippet mht. de tørre stænger - jeg har mine stående i et stort glas i skabet, og nogle af dem er også ved at tørre ud, så det vil jeg prøve :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo også bare fordi, jeg ikke kan lide nødder ;-D

   Hmmm....det er en del mere omstændeligt end først antaget så..

   Det er et super godt link til din blog! Tak for det :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...