onsdag den 22. februar 2012

Levende og med walesboller der kan slå alle ud! Og marcipanlagkagebunde og appelsincreme og chokoladeganache

Nej, jeg er ikke død. Ikke helt.

Jeg har fået fuldtidsarbejde.. Og det er jo næsten det samme.
Okay, jeg kan godt indrømme det, jeg er ret glad for mit job - og jeg har ikke bagt så meget i en periode, men nu er der godt nok gang i bageriet igen. Ikke så mange af de store dekorerede kager, men bare kager, jeg lige får lyst til at lave.

Som de her knock out waleshapsere! 


Opskriften er her fra Anarka og den fungerede perfekt.

De var jo vildt nemme at lave, og jeg har aldrig bagt noget wales-noget før. Det var da også på tide så!

Jeg fyldte dem med en klat hindbærsyltetøj, en flødecreme lavet af en del flødeskum og en del vaniljecreme og lidt ekstra vaniljesukker i. Så en chokoladeglasur oven på.

Tog en god portion med på job - de er ved at være forvente med at få kage hver mandag.

Jeg er NØDT til at bage dem snart igen. Jeg er jo egentlig ikke den store kagespiser, men nøj hvor var de her gode!

Denne her har jeg også lavet for nylig.


 

Det var marcipanlagkagebunde og appelsincreme og så et godt lag chokoladeganache. 

Chokoladeganache 

400 g mørk chokolade
140 g smør
3 spsk piskefløde

Chokolade og smør smeltes forsigtigt. Fløden tilsættes lidt ad gangen under omrøring og så venter man bare, til den er kølet og cremet at smøre med.
Smager mere end fantastisk!

Sådan her så den ud, inden havde fået chokoladefrakken helt på. 


Og her er der lige lidt rester i fine, høje glas og med en stump kage fra toppen af den store kage, da den er blevet trimmet. 


Nå, så må det også være godt for denne gang. Måske skriver jeg et indlæg mere om et års tid. Man ved aldrig.

Take care ♥

17 kommentarer:

  1. Om et år!? Du må da have kuk i kysen! (altså mere end normalt...) Så længe kan jeg da ikke vente ;-)

    Er dine kolleger egentlig klar over, hvor r*vforkælede de er?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen det er jo også for ikke at skabe urealistiske forventninger 0:-)
      Lidt kuk i kysen har man vel altid...

      Det tror jeg ikke.. Men de vil gerne have mere og det er altså - alt andet lige - sjovere at bage til nogen, der glædeligt spiser det og beder om mere :-D

      Slet
  2. Rart at se, at både du og din ovn er i live! Og lækre kager iøvrigt, og en meget festlig måde at servere rester på - den må jeg huske, for der er ikke plads til flere rester i fryseren :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen du ved.. Ukrudt forgår ikke så let, det blomstrer hellere to gange ;-)

      Det ser lidt finere ud i sådan et glas - eller i et champagne glas end bare klattet ud på en tallerken :-D

      Min fryser er mikroskopisk og har også pladsmangel.

      Slet
  3. Yay! Var ellers lige ved at alarmere sundhedsmyndighederne.

    Jeg har ikke noget imod arbejde - bare det ikke tog så forbandet meget af ens fritid.

    SvarSlet
    Svar
    1. :-D Det skulle du måske gøre alligevel. Lidt lugter man vel altid... ;-D

      Det er jo dét! Vi har bare haft afsindig travlt, men måske er det ved at ramme et mere tåleligt niveau nu, så man også har tid til trække vejret og gå på toilettet ;-)

      Slet
  4. Hvad er også meningen med alt det arbejde???
    Dine "kage" udskejelser ser alle fantastiske ud. Kagen må jeg prøve - den lyder for lækker :-)
    Jeg skal nok kommentere dit næste indlæg om et år ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Løn? ;-D

      Taark. Det var den også - og det der ganache? Føj, for dælen, hvor er det godt! ♥

      Super! Jeg kan altid regne med dig ;-D

      Slet
  5. Dejligt at "høre" fra dig - var ved at tro at du var helt forsvundet. Lækre hapsere, de må da straks afprøves

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt, at se, man ligefrem har været savnet :-)

      Gør det! De tager ingen tid at lave og de smager bare helt vild godt. Det er nok en af de kagetyper, jeg allerbedst kan lide - og det siger jo ikke så lidt, når nu jeg i virkeligheden ikke er den store kagespiser :-D

      Slet
  6. Dejligt der sker nyt på din blog........håber ikke der kommer til at gå et år igen.
    Vil helt sikket afprøve din kager, mine kollegaer er også glade for kage

    SvarSlet
    Svar
    1. Aaah, måske er jeg lynhurtig denne gang og skriver allerede et igen om ½ år! B-)

      Det synes jeg, du skulle gøre. Dine kolleger vil helt sikkert elske dig for det :-D

      Slet
  7. Syntes det er møg tarveligt at man skal arbejde... Hvorfor kan man ikke bare hygge sig derhjemme med sin ovn og sukker ;-)
    Du lokker her og på fb med alle dine walesboller... Det ender jo med at jeg laver nogen !!

    SvarSlet
    Svar
    1. Helt urimeligt! Og så endda få penge for det! *Hmrf*
      Har du skiftet job forresten? Det hørte jeg rygter om.. B-)

      *Lokke, lokke* 3:-)
      Du har sikkert bagt en mulliard walesboller - det her var min jomfrubagning af walesting! Men nu er jeg så også hooked! Så nemt og så lækkert! *Wow*

      Slet
    2. Det er mange mange år siden jeg bagte dem sidst ;-) Og ja jeg fik nyt job 1 januar og er bare SÅ glad... Men jeg syntes nu jeg har ret travlt trods at jeg er gået ned i tid.

      Slet
  8. Tillykke med dit nye arbejde.
    Dine walesboller ser helt fantastisk lokkende ud. Dem må jeg prøve i weekenden.
    m.v.h.
    Ulrik

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak. Det er nu ikke så nyt længere. Fra september af :-)

      Det er dejligt at høre, det synes jeg du skulle gøre. Faktisk er de vildt nemme at lave og tager ingen tid.
      Fortæl gerne her, hvordan det gik :-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...