lørdag den 22. oktober 2011

Lækkerklamme halloweenfingre, blogfødselsdag og store beslutninger

De her creepy fingers er ret lækkerklamme. De findes mange steder i blogland - både i ind- og udland og jeg synes, de er rigtigt sjove.

De er oven i købet meget nemme at lave, så det gjorde vi - den lille trampetrold, kæresten og jeg. Super hyggeligt.


Opskriften er oprindeligt en Matha Stewart og jeg har fået den fra Pyntekagen.

Jeg gangede opskriften op til dobbelt portion og brugte kun ca. 45 mandler, da vi skar dem over i to dele, de fleste af dem. Halvdelen af dejen tilsatte jeg så grøn pastafarve og skal og saft af to små økocitroner. Jeg brugte også 3 vaniljestænger i alt - jeg kan jo godt frådse lidt, når jeg har så meget af det sorte guld.

Vi penslede nogle af mandlerne med rød og grøn pastafarve blandet op med lidt vokda - og nogle af dem med begge dele, og lod dem tørre. Efter "neglen" var sat på, penslede jeg så med lidt syltetøj omkring neglen, for at gøre den endnu mere klam. Klamt er godt - meget klamt er endnu bedre.

Når de var afkølede, dustede vi dem med lidt kakaopulver, for at gøre dem mere levende og beskidte.Jeg bagte dem i ca. 15 minutter. Så syntes jeg, de blev mere sprøde.

Når man ruller dem, så skal de rulles ret tynde og dejen skal køle af - både inden man ruller fingrene - og efter de er rullet og lagt på bagepladerne. Ca. 1 times tid inden og 15-30 min. efter de er formet.

For at få nogle af dem mere krumme, lavede jeg en lille forhøjning af sølvpapir, som jeg lagde dem henover, imens de blev bagt.


I torsdags havde bloggen 1 års fødselsdag. Damn, det er gået hurtigt - og sikke mange kagerier, jeg har fået lavet på det år. Og spøjst at det er netop nu, at jeg også har taget beslutningen om, at sætte min terapeutuddannelse i bero.

Det er trist - og det er godt. Det kunne ikke hænge sammen hverken tidsmæssigt eller økonomisk. Det blev et alt for stort pres, og slet ikke den glæde, som det også skal være. Måske tager jeg den op igen, når livet ser lidt anderledes ud om nogle år. Indtil videre vil jeg glæde mig over, at jeg igen har feriedage, jeg kan bruge på min familie - og at jeg ligefrem vil få råd til at lave noget sjovt og hyggeligt imens.

Noget af det vigtigste, jeg har lært i de tre år, jeg har læst inden for den gestaltterapeutiske verden er, at livet er nu. Lige nu. Og mit liv var ikke nu længere. Det var hele tiden senere, og det dur ikke. Den yngste af mine piger er 7 år, og jeg vil simpelthen have tid og overskud til hende. NU.Samtidig er min bil død. Jo, jo - der sker noget her. Det er et fucking mareridt! Ja, I er velkomne til at mene, at det er et luksusproblem, men for mig er det som at være amputeret.

At skulle cykle i skole med den lille, cykle til tanken, blive samlet op af kollega, og så hele turen retur om eftermiddagen - altså oven i, at jeg så også lige skal handle ind og hjem og lave aftensmad osv. You know the drill. Det dur ikke for mig. Punktum.
Så jeg er i fuld gang med at arrangere at lease en lille, økonomisk bil, og jeg glæder mig meget til at det punkt er på plads!

Jeg glæder mig også meget til i morgen. Der skal jeg se de danske kokke konkurrere om at kvalificere sig til Bocuse d'Or, og det er jo lige noget for mig! Det foregår på mit arbejde, hvor Rasmus Kofoed også øvede sig et helt år... På de samme retter igen og igen og igen og igen og igen og.... Respekt for passionen - og tålmodigheden! Det bliver rigtig spændende og måske kan jeg få lov til at tage lidt billeder og blogge om det.

6 kommentarer:

 1. Ej de er simpelthen for klamme! De må afprøves når min bandit bliver lidt større.

  Ærgeligt med din uddannelse, men det lyder som en god beslutning. Jeg har også været nødt til at sætte alting på stand by i en periode fordi der bare ikke var nok timer i døgnet. Det er hårdt at erkende, men kan mærke at det er godt og bliver bedre.

  God biljagt.
  Edith

  SvarSlet
 2. Wauw... de er sørme ... klamme! Og der er jo godt :-) Jeg skal lave flere i næste weekend til børnenes klasser, måske skulle de også have farvet hud eller negle? Nice.

  Håber bilen snart stå i indkørslen igen:-)

  SvarSlet
 3. Jeg tror faktisk ikke, han behøver at være større. Han kan jo lave regnorme? Det er så nemt og sjovt, at de kan være med fra en ret lille størrelse :-)

  Det var nødvendigt, for jeg var alt, alt for presset. Ja, har godt set, der har været stille hos dig og tænkte nok, du også var godt booket op. Og dit kommende kageprojekt ser vildt spændende ud! Og stort! :-D

  Tak :-)

  SvarSlet
 4. Ja, de er sgu klamme :-D

  Gør det. Det er jo så nemt og giver en ret stor effekt. Også med syltetøjet omkring nejlen.. *Eeew* :-D

  Dét håber jeg dælme også, men der er jo desværre noget leveringstid på dem :-(

  SvarSlet
 5. Juhu - jeg er fan! De er sørenjensemig godt lavet :-D

  SvarSlet
 6. Takker. De er så klamme, at de vist ikke rigtigt ville spise af dem på jobbet - men de ville så gerne have dem med hjem og skæmme deres stakkels børn! *Tsk* :-D

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...