fredag den 2. september 2011

Som 1.000 lus mellem 12 chilier

Så røg de ud! Begge mine chiliplanter var simpelthen overbeboet af lus! Yikes!
Jeg har ellers forsøgt at komme af med dem med sæbevand, som jeg har sprayet med, men lige meget hjalp det, og luseligene lå klistrede på bordet omkring potten.


Jeg kunne høste 12 chilier - udover dem jeg har høstet undervejs - og de er røget i fryseren, for jeg skal altså ikke have mad med 12 chilier sådan lige på én gang.

Det er ret smart det med fryseren. Så ligger de der og hygger, til vi f.eks. skal have chili con carne.

Jeg synes, de er vanvittig flotte! De gule og grønne er Aji Limo og de røde er Hot Banana. Min skøre skønne veninde på Fyn synes, de er endnu flottere. Så flotte, at hun har 200 forskellige chiliplanter! Lidt af en fetish, ikk'!?

"Vis mig dine venner og jeg skal fortælle dig, hvem du er"? Dén ignorerer vi lige et øjeblik!


I morgen skal jeg til et arrangement hos Miele, som jeg glæder mig til. Selvfølgelig handler det om Mieles produkter, men det handler også om at mindske madspild, og dét er jo lige vand på min mølle.

Surdejsføljetonen: Det ser heller ikke ud, som om der sker en skid i min egen, nye surdej!
Hvad hvis jeg glor olmt på den, eller skælder den lidt ud?
Eller hvad skal der lige til for at få sådan en fætter sur?
Måske er jeg bare alt for sød til overhovedet at kunne lave en surdej?
Det sidste var et retorisk spørgsmål!

10 kommentarer:

 1. Smukke smukke chillier! Lus er så ærgelige. De har også fuldstændig indtaget mit basilikum og her hjælper sæbevand desværre heller ikke.

  Mht. din surdej så kan det være at du simpelthen ikke har nok bakterier i dit køkken. Surdejen skal "fange" nogle bakterier i luften for rigtig at kunne komme igang. Prøv eventuelt at gå en lille tur rundt i huset en stille aften. Bare dig og din surdej. Måske den kan score noget på turen.

  SvarSlet
 2. Hahahahaha.. jeg skal gå tur med min surdej? :-D))
  Men er du seriøs omkring det med bakterierne? Måske står den for tildækket? Den står i en skål med en dyb tallerken over, men nu har jeg rykket tallerkenen, så der kan komme sjove ting og sager derned :-D

  Ja, lus er bare klamme! Jeg kan ikke rigtigt ha' dem :-S

  SvarSlet
 3. Nu ved jeg ikke om du har mulighed for at stille planterne udenfor, men når mine indendøres chilier (ja jeg plejer også at have lidt i vinduet selvom der vel egentlig er rigeligt i drivhuset ...) får lus så gør jeg følgende :
  Lusene spules af med kraftig vandstråle (evt under bruser) et par dage i træk, så minimeres angrebet . Derefter sætter jeg dem udenfor et par dage og så plejer luseangrebet at forsvinde.
  Jeg ved ikke helt hvorfor det hjælper at sætte dem udenfor, måske er der nyttedyr der spiser dem, måske flyver de simpelthen væk og finder noget mere interessant at kaste sig over.
  I kombination med sæbekuren er det nok endnu mere effektivt.

  SvarSlet
 4. Det har jeg desværre ikke. Bor på 13. sal :-D

  Min chilitossede veninde har alle sine chilier ude og har slet ikke haft lus i år, så jeg kan godt se, det er den bedste måde. Jeg tror, det er nyttedyr, der napper dem. 

  SvarSlet
 5. Birgitte Escherisch er een af vores Stop Spild Af mad-venner - hun er super dygtig.

  Håber I får et godt arrangement.

  KH
  Selina

  SvarSlet
 6. Det er hun nemlig! Både en rigtig god fortaler og super dygtig.

  Det var et rigtig godt arrangement - har lige blogget om det :-)

  SvarSlet
 7. Jo jo helt seriøst! Nu kan jeg se i dit nye indlæg at du har opgivet den, men alligevel. Den har brug for lidt bakterier. Det er også derfor at surdeje opfører sig forskelligt i forskellige køkkener selvom de har den samme mor.

  SvarSlet
 8. Hahaha..jeg grinede altså meget af det, du havde skrevet! :-D
  Men jeg forstår. Jeg må gøre det, hvis jeg starter en ny omgang *tabu* igen.
  Jeg tog låget helt af i går og lagde en sigte omvendt over, for at se, om det kunne hjælpe med bakteriefloraen, men det gjorde det så ikke.
  Jeg må have et meget rent hjem - eller nåwet ;-)

  SvarSlet
 9. Rent og rent - tjahhh
  I hvert fald uden gunstige bakterier ;-)
  Og jeg mener helt seriøst det med mælkesyrebakterier fra kapsler.

  SvarSlet
 10. Jeg nægter altså at putte de kapsler i mad! Du har uden tvivl ret, men jeg kan ikke håndtere det i mit hoved, at de skal i mad! :-S
  :-D

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...