søndag den 11. september 2011

MUST BAKE! Og gestaltterapi

Det er længe siden, jeg sidst har bagt. Og jeg kunne bare mærke, at nu skulle det være.
Som i NU!!

Skvattede om til en fælles tegnefilm i går aftes på sofaen, og vågnede ved 10-tiden - for at vælte ind i seng, hvor jeg sov til halv 9!

Da jeg vågnede, havde jeg kun én ting i hovedet! MUST BAKE!

Nu er vi hos kæresten i denne weekend - med 4 af vores 6 børn - så jeg har ikke det samme udstyr at gøre godt med, og måtte hos svigermor for at låne springform. Kæresten påstod godt nok hårdnakket, at han havde en, men at den måtte have gemt sig, den lille bitte fætter..

(Billederne er taget med kærestens nye Nokia G7 - og den tager godt nok elendige billeder!)

Det skulle være godt, men nemt, så det blev de skønne sukkerbrødsbunde, hindbær/bananmousse og hakket mørk chokolade. Mums!

Denne gang brugte jeg 90 g mel og 90 g kartoffelmel. Det blev de bare endnu luftigere og saftigere af. Jeg elsker simpelthen den dej! Og det var godt at stå og piske æg og vende melet i. Roen faldt over mig. Jeg fik mit fix.

Det er dog bedst at bage disse bunde et par dage i forvejen, og give dem tid til at sætte sig (pakket ind) - og det samme gælder for hindbær/bananmoussen (3-4 timer) - men vi kunne ikke vente..


Hindbær/bananmousse

1 pose frosne hindbær
1 dl sukker
6 blade husblas
2 små bananer
½ l piskefløde
150 g hakket, mørk chokolade

Giv de frosne hindbær og sukker et opkog og lade det afkøle. Mos bananer i den afkølede masse. Læg husblassen i blød i koldt vand 5-10 min. Pisk fløden let stiv. Varm en smule af hindbær/bananmassen i mikroovnen, og rør den vredne husblas ud i det. Tilfør en smule mere af bærmassen og hæld til sidst det hele sammen, og rør godt.
Vend det sammen med piskefløden og den hakkede chokolade med dybe, rolige tag til det hele er inkorporeret. Lad det samle sig 2-4 timer eller natten over på køl. Put det i en sprøjtepose med en stjernetyl - eller som jeg måtte gøre - en frostpose som jeg klippede et hul i.

Del kagen i bunde. Fordel fyldet. Pynt med bær og revne chokoladeflager (som jeg så glemte!) og lidt mynteblade (jeg måtte bruge jordbærblade, som vi pillede af, inden vi spiste kagen - men det så jo fint ud) 

På tirsdag skal jeg jo til Orø igen. Faderen til gestaltterapi, Fritz Perls, levede fra 1893-1970, men der findes blandt andet dette klip af ham på nettet. Sjovt at se ham - og spøjst at se, hvor meget rygepolitikken har ændret sig siden. Det har gestaltterapien også - men de grundlæggende begreber, som han taler om her, er stadigt gældende.


Jeg ved godt, det nok kun er mig, der synes det her er interessant, men nu er det jo også min blog, så jeg kan bare sende hvad som helst ud til jer. Muhahaha!

Pas på jer selv og hinanden, til vi "ses" igen om en uges tid ♥

PS: Har måtte sætte helt nye tanker i gang mht. kagen til jobbet.
Det viste sig sgu, at de havde fået præcis samme kage før - altså designmæssigt!
Nogen stjæler mine idéer, før jeg får dem gjort til kage!

Nå, men jeg tror nu faktisk, at den jeg ender med at lave, bliver endnu flottere - og sjovere for mig at lave. Det bliver nok noget shabby chic..
Stay tuned!

8 kommentarer:

 1. jeg kender følelsen... Jeg har også snart abstinenser for at skulle bage... NU! Men det skal jeg heldigvis i weekenden, da min mor har fødselsdag. Det skal nok være noget Lambeth noget som pynt. Måske citron-kage...

  Har du prøvet majs-stivelse i stedet for kartofelmel? Det gør kagen en smule sødere og en lettere krumme, det lærte jeg i skolen med vores "stivelses-forsøg".

  SvarSlet
 2. Ja, sådan er det bare nogen gange! Glæder mig til at se Lambethkagen! :-)

  Nej, det har jeg ikke, men overvejede faktisk om det var muligt. Det må jeg da prøve en gang. Er det så kun majsstivelse og ingen almindelig mel eller?
  Tak for tippet! :-)

  SvarSlet
 3. Mej, jeg bruger kun hvedemel nu, men førhen brugte jeg altid denne opskrift:
  100 g æg
  80 g sukker
  65 g majsstivelse
  20 g hvedemel
  2 g bagepulver

  Opskriften kommer fra en fagbog der hedder Bagerhåndbogen. Nu jeg gået over fundet "min egen" opskrift som jeg altid bruger. Men prøv bare at erstatte din opskrifts kartoffelmel med majsstivelse, det skal virke :)
  Varmer du æggene eller sukkeret?

  SvarSlet
 4. Men hvorfor bruger du så kun hvedemel nu? Ja, jeg er jo bare så nysgerrig :-D

  Den der skal prøves. Nej, jeg bruger æg der er stuetemperatur (eller lægger dem i varmt vand 15-20 min. hvis de kommer fra køl) men har godt hørt om, at varme sukkeret. Har det så stor en effekt?
  Hvad gør du? :-)

  SvarSlet
 5. Det da også helt fint, det skal man være, altså nysgerrig :)
  Jamen jeg kører efter princippet "så enkelt som muligt", og derfor har jeg skiftet over til kun hvedemel. Jeg syntes majsstivelse er sådan noget lidt mærkeligt noget. Og så er forskellen ikke så stor, at jeg gider blande det. Jeg mener meget af det om de bliver lækre luftige handler om piskningen.

  Jeg gør lidt af begge dele når det handler om varme sukker/æg. Først pisker jeg æggene lidt så de er skummende i min køkkenmaskine så luften varmer dem. Samtidig har jeg sukkeret i ovnen til det lige er under smeltepunktet, og dumper det oveni æggene mens de pisker, det gør metal-skålen bliver varm et minuts tid og æg-sukker massen bliver luftig. Det køre derefter til skålen er kold igen og æggene har meget volume. Melen sigtes i, sammen med 1 spsk mælk. Faktisk burde bagepulver ikke være nødvendigt, men jeg bruger det fordi så jeg 110% sikker på det hæver uden at falde sammen. Specielt hvis jeg giver opskriften videre :)

  SvarSlet
 6. Enkelt er godt. Især, hvis man også er lidt doven 0:-)

  Jeg er dælme ikke sikker på, jeg kunne styre det der sukker i ovnen... hvor længe og ved hvor høj varme, varmer du det?
  Vender du ikke melet i?
  Jeg bruger nu også bagepulver - just in case. Det er for ærgerligt, hvis den ikke hæver.. :-/

  Tak for et super fint svar! :-)

  SvarSlet
 7. Årh det ikke svært - jeg smider bare sukkeret ind imens oven varmer op til kagen skal bage ved de 200 grader. Jeg holder bare lidt øje, kun sjældent sker det jeg får det brændt på. Som regl er 2-4 minutter nok til det varmt.

  Jo jeg siger alt melet plus bagepulver i og vender det rundt med en dejskraber. 

  SvarSlet
 8. Okay - det må selv jeg kunne finde ud af ;-D
  Og 2-4 min. er jo super hurtigt.

  Nå okay - mente nok, du havde styr på den slags ;-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...