søndag den 25. september 2011

Chokoladekage med guld aka pistacienødder

I går skulle jeg til kostehygge og i stedet for værtindegave, så kom jeg med kagen. Det er vist ved at udvikle sig til en tradition, hvilket passer mig fint, for så får jeg jo lige et bagefix og skal ikke ud at finde på noget at købe.

Vi havde været i biffen sammen og fået bladet Mad & Venner, og der var en rigtig chokoladebombe i - den skulle det være.


Chokoladekage med chokoladeglasur

Ovn: 170°

Lagkagebunde:

2½ dl vand
125 g smør
50 g kakao
300 g mel
1 tsk bagepulver
450 g flormelis
2 æg
1 1/4 dl mælk (gerne sødmælk)
1 vaniljestang (kornene)

Sigt alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Smelt smørret sammen med vand og mælk og pisk æggene og vaniljekornene i. Rør det hele sammen i så kort tid som muligt, men så det hele er inkorporeret. Bag i en 23 cm springform i ca. 1 time og 20 min. - tjek med en træpind. Læg sølvpapir over, når overfladen har den farve, du ønsker. Lad køle 15 min. i formen. Vend den ud og lad den køle helt af, inden den deles til 3 bunde.

Chokoladefrosting:

400 g Philadelphia
200 smør, stuetemperatur
10-11 dl flormelis
100 g kakao
1 drys fint salt

1 dl usaltede pistacienødder til pynt

Pisk flødeost og smør sammen til en homogen masse. Si flormelis og kakao i. Tilsæt salt og pisk godt igennem igen.

Fordel frostingen imellem lagkagebundene og på toppen, og drys med grofthakkede, usaltede pistacienødder.

Jeg købte 3 poser usaltede pistacienødder uden skaller. 30 gram i hver - i alt 90 gram - til 37 kroner! Det er en kilopris på 450 kroner! Nej, de var ikke lavet af guld, men det skulle man da tro.

Måske kan saltede pistacienødder sagtens bruges? Måske er det endda lidt frækt med det salte sammen med chokoladen? Måske kan man også bare kort skylle de saltede?
Jeg vil i hvert fald nok finde alternativer næste gang, for det var da røveri ved højlys dag!

Jeg tror så også, at den vil være fræk med f.eks. frysetørret hindbær eller hindbærcoullis.

Den smagte skønt - og meget sødt. 10-11 dl flormelis i frostingen er også en del.


I dag skulle der have været møde i sekten. Det blev aflyst, men 3 af os besluttede os for at mødes hos mig alligevel. Det var bare tophygge! Timerne flyver af sted, og der laves sukkerpynt imens.

Vi har faktisk talt om at tage i sommerhus en hel weekend bare for at hygge og nørde - og måske drikke lidt rødvin. Lidt bare. Der kommer helt sikkert noget meget kreativt pynt ud af det så.

Jeg lavede pynt til en kage til jobbet, som jeg har besluttet mig for at lave. Indtil videre er jeg godt tilfreds. Den bliver sådan lidt shabby chic.

Og sådan her ser det ud, når tre hærdede kagedåser mødes. Der var endda en kasse mere med udstyr i køkkenet.


Den ene får en måltidskasse fra Årstiderne, og anbefalede det varmt. Frugt og grønt er super lækkert og det hele er økologisk. Opskrifterne er håndterbare - og det bliver leveret lige til døren.

Det ville passe mig rigtig godt, nu jeg er begyndt at arbejde fuld tid igen. Så skal jeg så bare lige vælge, hvilken type måltidskasse. Det er jo næsten umuligt, for de er alle sammen spændende!

Jeg må jo bare æde mig igennem de forskellige typer. Hvor ærgerligt, hva'?!

10 kommentarer:

  1. Damn, den kage ser lækker ud! Og det er alt, alt for sjældent, at jeg får kage med pistacie på, jamen altså!

    Imponerende så godt udstyret I er... *no pun intended* ;-)

    SvarSlet
  2. Nu kan jeg jo så bare ærge mig endnu mere over jeg ikke fik købt en af de fede håndværker-kufferter i Aldi..... Øv bøv for mig :-(
    Men hyggeligt for jer - husk masser af rødvin til sommerhuset :-)

    SvarSlet
  3. Det lyder top hyggeligt med kage-nørde-hygge.

    Vi får også måltidskasser fra årstiderne, og det er simeplthen noget af det bedste, vi har gjort. Lækker økologisk mad lige til døren, så vi slipper for at handle det meste af ugen og skal ikke engang tage stilling til at finde opskrifter... what's not to like:o)

    SvarSlet
  4. Hehe... De fine kufferter altså! Jeg kan godt se det er nørder ligesom jeg selv.
    Din kage ser fantastisk ud, det må jeg sige...

    Med hensyn til årstidernes måltids-kasser, så får jeg 1 derfra hver 2.uge, og jeg eeeeeelsker dem! Jeg er en doven pige med kage hjerte. Mad er slet ikke min passion som kage, det skal bare spises men smage godt og være kvali :)

    SvarSlet
  5. Den var også rigtig lækker. Jeg er jo ellers ikke så meget for at spise kagerne - men den her er ret chokoladelækker - på trods af, at der faktisk ikke er noget rigtig chokolade i :-D

    Man må aldrig gå ned på udstyr! B-)

    SvarSlet
  6. Mon ikke, de kommer igen? Jeg får nok en "notifikation" om det - så skal jeg nok smide den på her også :-)

    Vi skal BADE i rødvin! ;-D

    SvarSlet
  7. Det er bare så afslappet og hyggeligt og rart og nærværende og alt sådan noget, som jeg jo elsker.

    Super godt at høre. Jeg har også kun hørt godt fra alle, der har dem. Jeg har lige valgt kvikkassen for 4 pers./3 dage. Så er der plads til lidt restespisning eller rugbrød en af dagene. Præcis! Jeg er så dårlig til at planlægge mine indkøb, så ender altid med at handle hver dag - hvilket jo er hamrende spild af tid! :-/
    Glæder mig meget til at prøve kassen! :-)

    SvarSlet
  8. Hahaha.. ja, er det ikke skønne! Man må godt være stolt af at være nørd! ;-)

    Og mange tak! Den smager super chokoladelækkert og er jo nem at lave! *Mums*

    1 hver anden uge? Det var ikke meget. Hvorfor sådan?

    Jeg er også vild med at lave mad, men ikke når jeg kommer hjem klokken 5 og skal have noget på bordet inden for en time.. Og så bliver det sådan noget fantasiløst noget - du ved, de gamle travere som gentages i en uendelighed.

    Og ja - jeg er også ret vild med at det er økologisk. Det er jeg ikke altid så god til at købe, som jeg ville ønske. Synes det er lidt svært, når det er så meget dyrere og ofte er mindre og med skader - hvilket jo er helt naturligt - jeg får bare så ondt i "pengepungen" :-(

    SvarSlet
  9. Den kage ser bare vildt lækker ud. Fedt billed af jeres - kasser

    SvarSlet
  10. Hahahaha... Ja, gode kasser der B-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...