mandag den 22. august 2011

Red velvet - igen

Jeg bager næsten altid "nye" kager. Ja, jeg bager jo ikke gamle kager, vel - men altså jeg bager næsten altid kager efter nye opskrifter eller sammensætninger.
Jeg har bagt mudcake en del gange og også mine marcipanlagkagebunde, men som regel med noget nyt fyld.


Kæresten brokkede sig lidt. "Hvorfor bager du aldrig nogle af de gode igen? Som den der røde?"
Red velvet mente han. (Her i en cupcakeversion)

Så var jeg jo tvunget ud i det. Stakkels, stakkels mig. Og endda med cream cheese frosting - som jeg lige havde liggende klar i fryseren. Jeg måtte ofre mig.

Jeg brugte Sifs opskrift. Kender du ikke hendes blog, så er det en tur værd. Nogen gange er hun endda morsom. Og hun kan da også bakse en okay bryllupskage sammen. Nogenlunde.


Jeg skriver lige opskriften ud her. Det lovede jeg en barfodet veninde, som kom på besøg og smagte den. Hun er (heller) ikke den store kagespiser, men var vild med den her.

Og hvis man har meget ømme og varme tæer, så er Sun Lolly ret geniale. Efter en gang vask kan de endda fryses igen og spises. Jeg bruger dem også, når jeg brænder mig. Hvilket vil sige nogenlunde hver eneste gang, jeg har ovnen tændt... Suk.


Red velvet

Ovn: 180°

150 g smør - stuetemperatur
4 dl sukker
2 æg - gerne stuetemperatur
2 bøtter rød frugtfarve
1 tsk kakao
6½ dl mel
1 tsk salt
1 tsk natron
2½ dl kærnemælk
1 tsk klar eddike
1 tsk vanilje - eller kornene fra 1 vaniljestang

Pisk smør, æg, sukker, frugtfarve, kakao og vaniljekorn til en god, luftig masse. Hav tålmodighed her. Sigt mel, natron og salt i og rør det rundt med ½ dl kærnemælk. Vend resten af kærnemælken i med en dejskraber, sammen med eddiken.

Se nu her, hvor vanvittig flot dejen er!


Jeg bagte denne af to omgange i en lille hjertefom, som jeg gav ca. 35 minutter i ovnen. Kølede kagerne og delte begge i to bunde, som jeg lagde sammen med (en ret levende) cream cheese frosting. Den virkelig super lækre frosting!


For at gøre den mere stiv, så den bedre kunne holde en swirl, på den cupcake jeg også bagte, så tilsatte jeg en del ekstra flormelis. Det gjorde den mere stiv - men jo også mere sød. For sød, syntes jeg - men det er smag og behag. 

Cupcaken var et eksperiment, som ikke lykkedes. Det kommer der mere om en anden gang. Jeg har fået tilsendt nogle skumfiduser, som jeg leger lidt med, men den blev da meget sød uanset. 


Jeg går og venter på en rigtig skøn pakke!

5,5 kg vaniljestænger fra Vanilla Mart. Lækre, tykke stænger med masser af olie, smag og duft! Jeg har købt der før og var meget tilfreds, så nu er det tid igen. Denne gang skal jeg også have en masse af luksusmodellen, Madagascan.

Okay, jeg skal selvfølgelig ikke selv have for næsten 3.000 kroner vaniljestænger. Der er bestilt for en masse kagedåser i sekten, og så andre venner og bekendte. Vi skal give kr. 2,39 pr. stang af luksusudgaven - som godt kan koste 40-50 kroner stykket i butikkerne!

Jeg glæder mig helt vildt til at åbne pakken og bare lade duften brede sig i hele hytten - og så synes jeg, det er ret skønt, at kunne gøre dette for andre. Sådan en luksus til en meget billig penge! Og så laver jeg vaniljesukker af resterne. Ingen spild overhovedet.

Og ellers så går jeg vel nærmest bare og venter.. Er underligt rastløs og småirriteret. Håber jo at få det der job, og regner med at få nærmere besked i løbet af denne her uge. KOM NU!!

Og tak - skønne jer! Over 100 faste læsere nu. Hvor er det dejligt! ♥

PS: Jeg har lavet en sirup mere. Jeg ved det..det nærmer sig en besættelse. Indlægget kommer en af dagene - hvis jeg ikke er druknet i sirup inden da. Vel egentlig en ret ønskværdig død - hvis det nu skulle være.

PPS: Jeg har fået mail om, at der er problemer med at skrive kommentarer til mine indlæg. Hvis du også oplever dette, vil du så ikke lige give besked på min mailadresse?

36 kommentarer:

 1. Uhmmm... Ja! Måske jeg også skulle lave en Red Velvet snart igen... Jeg syntes det svært at få den "rigtige" røde farve frem, men din har en flot farve...! 

  SvarSlet
 2. Christina Mikkelsen22. august 2011 kl. 23.44

  Hej
  Den der røde sukkerdjævl ser dævl dulme dejlig ud... Jeg har ikke prøvet den endnu - men det skal jeg da selvfølgelig snart....og nu har jeg jo så også en opskift så slut med de dårlige undskyldninger....:)
  Kagekram

  SvarSlet
 3. Red Velvet-kager er sååå smukke! Jeg var desværre ikke helt tilfreds med resultatet, da jeg prøvede at lave det første gang, men det betyder jo kun én ting - at jeg må prøve at lave den igen!

  SvarSlet
 4. Kagen ser skøn ud!
  Giver du ikke lige en opdatering om du er tilfreds med vaniljen når den kommer?
  Jeg har bestilt nogle gange hos Vanillamart nu, og jeg må indrømme at jeg har været en lille-bitte smule skuffet de sidste par gange. De er bare ikke så tykke og lækre som første gang jeg fik derfra - og jeg bestiller også Premium Madagascar udgaven.

  SvarSlet
 5. Vibeke ( min-Kage )23. august 2011 kl. 08.37

  Jeg har tit tænkt på at bage den der red velvet, men har så også hørt at den "kun" er køn og ikke smager af noget. Smager den af noget ?? Jeg ville rigtig gerne havde været med på vaniljen, men ligger stadig inde med en del stænger der skal bruges først. Men det er dælme billigt :-)

  SvarSlet
 6. Anne Schultz Christiansen23. august 2011 kl. 09.16

  Håber at den smager godt for jeg synes altså at den ser en lille smule væmmelig-rød ud - kan den i det hele taget spises (nå undskyld, men jeg har også noget med grønne kager, det er nok bare mig) Men er du vimmer nogle flotte roser, kunne du ikke en dag hvor du alligevel ikke ved hvad du skal lave vise hvordan du lige sprøjter dem ud?
  kh
  Anne

  SvarSlet
 7. Prøv denne her opskrift, så får du den flotte farve. Og tak :-)

  Og den smager altså godt. Især med cream cheese frostingen. Det er godt nok en af mine favoritter :-D

  SvarSlet
 8. Ja, det er en fristende lille møgfætter! :-D

  Undskyldninger? Der findes ikke undskyldninger, når det kommer til kage.. Eller nåwet.. Bag den lige og skriv til mig her, hvordan det gik. Deal? ;-)

  SvarSlet
 9. Ja, de er altså ret fine. Og jeg kan kun give dig ret - op på den røde hest igen og tag en tur mere. Hvis du virkelig anstrenger dig, så kan det da godt være, der kan komme et nogenlunde resultat ud af det ;-P

  SvarSlet
 10. Tak :-)

  Jo, det skal jeg nok. Nu bliver jeg lidt bekymret.. Håber sgu ikke, de sender nogle kedelige udtørrede nogen! Så bliver jeg gal i skralden! Og det gør alle de andre kagedåser også, så det skal de ikke ønske sig! *Hmrf*

  SvarSlet
 11. Det synes jeg ikke.
  Den smager en smule chokoladekageagtigt og er let og lækker. Og sammen med cream cheese frostingen, så er den ret skøn!
  Du ved jo, hvordan jeg har det med kager - og denne her er faktisk en af dem, jeg rigtig godt kan lide :-)

  Du kommer bare med på næste vaniljehold :-¤

  SvarSlet
 12. Hahahahaha :-D Den ser lidt farlig ud?
  Jeg kommer til at tænke på, at nogle forskere mener, at grunden til at blandt andet børn, ikke altid bryder sig om grøntsager - og slet ikke de farverige - er, at dengang, vi levede som jæger/samler, så var det vigtigt at børnene ikke bare tog alle mulige ting fra jorden i munden og spiste. De kunne være giftige. Af samme årsag er det svært at få os til at spise blå mad. Måske er du bare MEGET gammeldags? ;-D

  Kagen smager nu faktisk ret godt og er jo (også) flot at se på med den røde og hvide farve ;-)

  Tak for roserne til roserne *Hø, hø*
  Du kan se her, hvordan man gør - det er meget nemt og giver et flot resultat. Jeg elsker at lave de roser! :-D
  http://www.youtube.com/watch?v=mYy2uiK6T94&feature=related

  SvarSlet
 13. Ej det er jo perfekt timet det her indlæg!! Jeg stod netop og var på vej ud af døren for at handle ind til en kage, men kunne slet ikke lige finde på en ny kage! Så tak! Jeg vil straks afsted efter kærnemælk!

  SvarSlet
 14. Red Velvet er en af mine favoritter.. Jeg kan forresten anbefale at komme mere kakao i dejen.. Det giver både en god smag og en dybere Rød farve :-)

  SvarSlet
 15. Super indbydende kage. Jeg forstår ikke, hvorfor nogle mennesker ikke synes man kan spise en rød kage?? Det er da ikke noget problem.
  Jeg hører gerne om dine vaniljestænger - måske skal man hoppe med på bestillervognen...

  SvarSlet
 16. Sådan er jeg! I aim to please! ;-D

  God tur og god fornøjelse. Får jeg ikke et link her, når du har bagt? :-)

  SvarSlet
 17. Stine - Ja, det kan jeg godt forestille mig. Det tror jeg, jeg vil prøve næste gang. Hvor meget mere? Dobbelt så meget?

  SvarSlet
 18. Altså nogen æder jo hvad som helst, hvor som helst og når som helst :-D
  Men prøv at læse, hvad jeg skrev længere nede til Anne. Måske har det noget med det at gøre.

  Der kommer helt sikkert blogindlæg om stængerne. Tror slet ikke, jeg kan lade være.
  Du er også lige egnet til at bestille derfra - så meget, som du bager :-)

  SvarSlet
 19. Naturligvis kommer der et link :-) Og billeder! Mmm den er i ovnen nu og dufter skønt!

  SvarSlet
 20. Hvor godt! Glæder mig til at se og høre, om du kunne lide den :-)

  SvarSlet
 21. hvor er den smuk! god idé med roserne på kagen.. :D

  SvarSlet
 22. PrinZesse Christina26. august 2011 kl. 20.35

  Jeg har et SUPER godt råd til din cream cheese frosting, i stedet for at komme mere flormelis i ska du bare halvere det :) Jeg laver min sån:
  200 g philadelphia
  125 g blødt smør
  100-150 g flormelis (oprindeligt 250 g)
  Saften fra 1 lime
  Evt en skrællen fra den også/eller.
  Så blir den mere fast :) Jeg fandt ud af det fordi jeg kun havde 100 g flormelis en dag jeg sku lave det, held i uheld? ;) I LOVE IT!!! <3

  SvarSlet
 23. Det er da et super godt råd! Det vil jeg prøve næste gang, for jeg kan bedst lide den, når den ikke er så sød at tænderne hviner :-D
  Tusind tak! :-)

  SvarSlet
 24. Stine-chokoladesansen28. august 2011 kl. 23.02

  He he.. Nu er jeg jo meget glad for chokolade så ja mindst dobbelt så meget eller ligefrem et par spsk eller 3 ;-)
  Man skal bare huske at tage lidt mel fra så.. Den opskrift jeg bruger har lidt andre forhold end din, men jeg bruger 10 gr kakao til en kage. Det kan dog godt give bagslag, fordi den bliver for mørk.. Så det er vel en balancegang :-)

  SvarSlet
 25. Stine-chokoladesansen28. august 2011 kl. 23.07

  Hvor godt.. Jeg har nemlig samme problem med min creamcheese frosting!

  SvarSlet
 26. Stine-chokoladesansen28. august 2011 kl. 23.13

  Sorry rettelse.. Det var målet til en portion cupcakes. Til en hel kage er det 20 gr kakao :-)

  SvarSlet
 27. Tak :-)
  Jeg tror, jeg vil eksperimentere lidt med mængden af kakao næste gang så :-)
  Chokoladekager er altid gode!

  SvarSlet
 28. Altså jeg synes godt om, at du kunne få et godt tip her - ikke at du også bøvler med din frosting :-D

  SvarSlet
 29. Fedt at kunne hjælpe hinanden :) Man ska jo os helst lære så længe man lever siger de ;)

  SvarSlet
 30. Jeg kom til at kigge på billedet af din red velvet og det så ud som om den var meget krummet og så tænkte jeg at hvis der kom mere fedtstof i vil den blive mere fast (50g)
  Håber det er ok at skrive som anonym

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget okay! Tak for tippet.

   Den virker nu ikke så krummet - måske er det billedet og det at der er skåret i den, der snyder?

   Men det er godt at vide - under alle omstændigheder :-)

   Slet
 31. Hvor kan man købe den røde frugt farve henne ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du få i de fleste supermarkeder :-)

   Jeg køber min i Føtex.

   Slet
 32. de er sa fine dine kager. Vil dog høre da du skriver at du bruger cream cheese frosting - som du lige havde liggende klar i fryseren. betyder det at man kan lave cream cheese frosting klar og så ligge den i fryseren et par dage til man skal bruge det ?

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...