tirsdag den 16. august 2011

Rabarbersirup og krydsede fingre

Jeg har vist noget med sirup. Efter jeg fandt ud af, hvor utrolig nemt, det er at lave, så laver jeg det gerne af alverdens ting. Citrussirup, lavendelsirup, granatæblesirup og nu rabarbersirup.


Jeg var forbi og hente flere rabarber. Jeg brugte dem i Den perfekte sommerkage, og jeg er helt vild med smagen af den mousse, så jeg har haft dem i ovnen med vanilje osv. og så i fryseren. Nu har jeg to fine poser rabarberguf til senere brug. Mums!

Men så stod jeg jo der og tænkte, om ikke der også kunne laves sirup af rabarber..
Og selvfølgelig kan der det.


Der er ikke rigtigt nogen opskrift..
Det var rabarber, sukker (jeg valgte almindeligt hvidt sukker i stedet for rørsukker, for at bevare den sarte lyserøde farve) vand og kornene fra en vaniljestang, sammen med den tomme stang.
Koge, koge, koge. Sigte, sigte, sigte. Så på glas. Slut, prut.

Det smager skønt. Sødt og en smule syrligt.

Jeg har været til jobsamtale i dag. Et sted, hvor de forhandler de lækreste produkter!
Uh, det job gad jeg faktisk ret godt have. Kryds lige fingre, ikk'?

Altså jeg syntes jo, det gik fantastisk, men det er aldrig rigtigt til at vide, om de også syntes, det gik lige så fantastisk. Det vil vise sig i starten af næste uge.

Hov.. imens du sidder med krydsede fingre, så klik dig lige ind som fast læser. 100 er bare sådan et smukt lige tal - og der mangler kun én! 

12 kommentarer:

 1. Anna Banana Butterhair16. august 2011 kl. 13.06

  Mmmmmums! Elsker også rabarbersirup men er godt nok lidt blank for ideer til hvad jeg skal bruge alt det sirup jeg får lavet her hjemme (har en samling der byder på hjemmelavet blåbærsirup, hjm. ingefærsirup og hjm. kaffesirup) ud over på mine pandekager og vafler (som man jo i øvrigt også får for sjældent!). Så har du måske nogle gode ideer til hvad man gør for at få alt den gode sirup brugt!

  SvarSlet
 2. Ja, jeg har vist også udviklet en eller anden fetish med de sirupper der :-D

  Man kan bruge sirup i yoghurt, i brød og kager - altså inden i som smagsgiver eller oven på, inden man bager det. Jeg har prøvet begge dele. I dejen skal der en del til - oven på, lidt mindre - men det smager skønt og lidt anderledes.

  Man kan også bruge det til at pensle lagkagebunde med, inden man sprøjter mousse oven på. Og oven på is. Mums!
  Man må også kunne bruge det til at søde f.eks. te med.
  Og oven på frugtstykker.
  Jeg tror også, man kan tilsætte det i forskellige frostings til cupcakes - så de får et hint af den smag.

  SvarSlet
 3. Smuk farve, den sirup har :-)
  Jeg krydser fingre - men først når jeg går i seng lidt senere, for ellers er det for svært at taste :-D

  SvarSlet
 4. Tak, det synes jeg også.. Sådan sart lyserød ;-)

  Okay...men når først de er krydset, så skal de holdes sådan, til jeg ved nærmere. Måske allerede på mandag..

  SvarSlet
 5. Blev det godt? Jeg har lige fået en stak rabarber, så tænker jeg skal prøve det der :O)

  SvarSlet
 6. Det blev rigtig godt! Nok en af de sirupper, jeg synes bedst om..
  Lav rigeligt! :-D

  Og meld gerne tilbage her, hvad du synes om den :-)

  SvarSlet
 7. Er ikke lige kommet igang endnu (har haft travlt - eller noget) og så kan jeg ikke lure hvor meget sukker, vand osv man skal bruge til hvor meget rabarber? Jeg har ALDRIG lavet sirupper før, så er lidt på bar bund :OP

  SvarSlet
 8. Jeg kan ikke engang give dig en opskrift, for jeg har gjort det på slump, men jeg ville f.eks. bruge ca. 250 g bær/rabarber, ca. ½ dl vand og ca. 125 g sukker og så lade det koge ind. Derefter kan du se, om det er for sødt/surt til dig :-)

  Så kan du let ændre det lidt næste gang - og det kommer jo også an på, om du bruger meget sure eller søde bær.

  SvarSlet
 9. Ser lækkert ud, og vil jeg da prøve. Tak for tippet :)


  Hilsen

  Bent
  http://iphonereparationer.dk/

  SvarSlet
 10. Tusind tak - det var også bare noget at begynde med jeg søgte, så jeg ikke stod med AAAAALT for meget af det ene eller det andet :O)

  SvarSlet
 11. Det forstår jeg godt - og når du har prøvet det et par gange, så kender du sådan cirka fordelingen :-)

  SvarSlet
 12. Tak, det lyder dejligt og velbekomme. 


  Lad mig gerne høre, hvordan det gik :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...