Jeg forærede min kæreste en ismaskine i julegave forrige jul.
Den har han - og resten af os - været ret glade for. Hvis man timer det lidt og laver ismassen i god tid, så kan man godt køre to slags på én frysning af isskålen.
Så derfor stod vi en formiddag og lavede pistacieis før morgenmaden. Sådan. Det er helt normalt for vores familie.
Hvis du også er iselsker, så er siden her til dig. Vi brugte Nikolai Kirks opskrift på pistacieis derfra. Den blev superlækker!
Pistacieis
2 dl pistacienødder
2,5 dl fløde
2,5 dl sødmælk
6 æggeblommer (pasteuriseret)
125 g sukker
Det er ikke sådan at skaffe usaltede pistacienødder, så vi vovede skindet og brugte helt almindelige, saltede, ristede pistacienødder med skal, som vi afskallede og puttede i en frysepose, gned lidt mod hinanden, sådan at hinderne røg af. Vi ristede dem så heller ikke, da de jo er ristede i forvejen.
Kom nødderne i en minihakker og hak dem fint med lidt sukker og lidt vand, så du får en ensartet pasta. Det blev en ret klamt udseende masse. Babybæ? Fnis.. Til gengæld er det den rene vare og intens i smagen.
Pisk æg og sukker godt tykt og luftigt. Kog mælk og fløde op og vend det op i æggeblommerne lidt ad gangen. Du kan vælge at legere det op ved at sætte det tilbage på varmen og lade det tykne lidt. Det gjorde vi ikke, og vi fik en større og mere luftig masse ud af det.
Så skal den køles helt af og så køres i ismaskinen.
Du kan også fryse den i fryseren, men så skal du røre i den jævnligt, så den ikke danner for mange iskrystaller.
Isen smagte virkelig godt og meget dybt af pistacienødder! Rollingerne var vilde med den! Personligt syntes jeg næsten den smagte for meget af pistacienødder - men jeg er nok bare sær. Igen.
Vi spiste den til en stak pandekager og sammen med hjemmelavet vaniljeis med chokoladestykker i. Også en af favoritterne.
Pandekager
5 dl mælk (½-1 dl øl)
4 æg
100 g sukker
250 g mel
vaniljestang eller vaniljesukker
Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en tyk, luftig masse. Tilsæt mel og lidt mælk og pisk det jævnt før resten af mælken tilsættes. Du kan skifte ½-1 dl af mælken ud med øl, så får du sprøde pandekager.
Vi lavede en ret stor portion pandekagedej, og resten kan sagtens gemmes på køl til næste dag, hvor den lige får en omrøring og så en tur på panden.
Og nu til skoleæblet. Verdens smarteste trick!
Eller i hvert fald et af dem på top 20. Okay, så top 200 da!
Især hvis man har en 7-årig, som ikke kan bide i et æble - fordi hun har flået 4 fortænder ud i overmunden.
Man tager et æble. Skærer det 4 gange rundt om skroget og samler det igen. Så sætter man en god, tyk elastik om og vupti, så bliver det ikke brunt, og der er små mundrette stykker at spise! Og hvis man synes, det er for bøvlet med elastikken, så kan man også bare pakke det æblet ind i lidt husholdningsfilm.
Er det ikke bare stangsmart? Det kan jo også bruges til skovture og arbejdet og den slags.
Åh pistacieis! Den er på top tre over favorit-issmage her i huset! <3
SvarSletDet æbletrick er da bare for cool! Det er helt klart dagens bedste. :-)
SvarSletOg isen ser såmænd også lækker ud!
Lise
Så er I alligevel ret vilde med pistacieis :-D
SvarSletHvilken form for pistaciepasta bruger du så?
Tak.
SvarSletJeg synes jo også, det er for smart - og så skal I andre da også have mulighed for at bruge tricket :-)
Isen var blød, venlig og cremet. Den med vanilje og chokostykker er altså også guf!
Piv smart æbletrick !!
SvarSletOg ja du er altså underlig. Pistacieis er mega lækkert !!!
Jeg ved det.. men der må være nogle fordele ved det også ;-)
SvarSletVel er det så - og jeg kan også godt lide pistacieis, men syntes måske bare denne her smagte lige kraftigt nok. Ligesom hvis noget smager for meget af chokolade.. Hmm...det hjalp nok ikke rigtigt på forklaringen ;-D
For dælen Godte - det undrede egentlig ikke da jeg læste at I liiiiige lavede is før morgenmaden :-)
SvarSletHej Godte - Jeg har modtaget en blogaward og givet den videre til dig. Har du lyst at modtage den, kan du se hvad jeg har skrevet om dig på min blog :-)
SvarSletmvh bineskager.blogspot.com
Jeg har også modtaget en anden for nylig, som jeg ikke har fået skrevet, men jeg ser lige om ikke jeg kan få begge på snart :-)
SvarSletOg tak for de dejlige ord! :-)
Hvordan timer du isproduktionen? jeg kan aldrig lave nok is....
SvarSletSuper sejt æbletrick, det må jeg huske.
SvarSletVi laver massen i god tid - f.eks. om morgenen. Du kan også lave den dagen før og så bare i køleskabet med den. Så kan man godt lave 2 slags på en frysning af skålen - hvis det er den type ismaskine, du har?
SvarSletSå skraber du bare den færdige is over i en anden beholder og så kan du fortsætte :-)
Tak, det synes jeg jo også :-D
SvarSlet