fredag den 12. august 2011

Pistacieis - og skoleæble med elastik

Vi lavede også pistacieis i sommerferien.

Jeg forærede min kæreste en ismaskine i julegave forrige jul.
Den har han - og resten af os - været ret glade for. Hvis man timer det lidt og laver ismassen i god tid, så kan man godt køre to slags på én frysning af isskålen.

Så derfor stod vi en formiddag og lavede pistacieis før morgenmaden. Sådan. Det er helt normalt for vores familie.


Hvis du også er iselsker, så er siden her til dig. Vi brugte Nikolai Kirks opskrift på pistacieis derfra. Den blev superlækker!

Pistacieis

2 dl pistacienødder
2,5 dl fløde
2,5 dl sødmælk
6 æggeblommer (pasteuriseret)
125 g sukker

Det er ikke sådan at skaffe usaltede pistacienødder, så vi vovede skindet og brugte helt almindelige, saltede, ristede pistacienødder med skal, som vi afskallede og puttede i en frysepose, gned lidt mod hinanden, sådan at hinderne røg af. Vi ristede dem så heller ikke, da de jo er ristede i forvejen.


Kom nødderne i en minihakker og hak dem fint med lidt sukker og lidt vand, så du får en ensartet pasta. Det blev en ret klamt udseende masse. Babybæ? Fnis.. Til gengæld er det den rene vare og intens i smagen.
Pisk æg og sukker godt tykt og luftigt. Kog mælk og fløde op og vend det op i æggeblommerne lidt ad gangen. Du kan vælge at legere det op ved at sætte det tilbage på varmen og lade det tykne lidt. Det gjorde vi ikke, og vi fik en større og mere luftig masse ud af det.
Så skal den køles helt af og så køres i ismaskinen.
Du kan også fryse den i fryseren, men så skal du røre i den jævnligt, så den ikke danner for mange iskrystaller.

Isen smagte virkelig godt og meget dybt af pistacienødder! Rollingerne var vilde med den! Personligt syntes jeg næsten den smagte for meget af pistacienødder - men jeg er nok bare sær. Igen.


Vi spiste den til en stak pandekager og sammen med hjemmelavet vaniljeis med chokoladestykker i. Også en af favoritterne.

Pandekager

5 dl mælk (½-1 dl øl)
4 æg
100 g sukker
250 g mel
vaniljestang eller vaniljesukker

Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en tyk, luftig masse. Tilsæt mel og lidt mælk og pisk det jævnt før resten af mælken tilsættes. Du kan skifte ½-1 dl af mælken ud med øl, så får du sprøde pandekager.

Vi lavede en ret stor portion pandekagedej, og resten kan sagtens gemmes på køl til næste dag, hvor den lige får en omrøring og så en tur på panden.

Og nu til skoleæblet. Verdens smarteste trick!
Eller i hvert fald et af dem på top 20. Okay, så top 200 da!

Især hvis man har en 7-årig, som ikke kan bide i et æble - fordi hun har flået 4 fortænder ud i overmunden.

Man tager et æble. Skærer det 4 gange rundt om skroget og samler det igen. Så sætter man en god, tyk elastik om og vupti, så bliver det ikke brunt, og der er små mundrette stykker at spise! Og hvis man synes, det er for bøvlet med elastikken, så kan man også bare pakke det æblet ind i lidt husholdningsfilm. 


Er det ikke bare stangsmart? Det kan jo også bruges til skovture og arbejdet og den slags.

14 kommentarer:

  1. Åh pistacieis! Den er på top tre over favorit-issmage her i huset! <3

    SvarSlet
  2. Det æbletrick er da bare for cool! Det er helt klart dagens bedste. :-)

    Og isen ser såmænd også lækker ud!

    Lise

    SvarSlet
  3. Så er I alligevel ret vilde med pistacieis :-D
    Hvilken form for pistaciepasta bruger du så?

    SvarSlet
  4. Tak.
    Jeg synes jo også, det er for smart - og så skal I andre da også have mulighed for at bruge tricket :-)

    Isen var blød, venlig og cremet. Den med vanilje og chokostykker er altså også guf!

    SvarSlet
  5. Vibeke ( min-Kage )12. august 2011 kl. 12.13

    Piv smart æbletrick !!
    Og ja du er altså underlig. Pistacieis er mega lækkert !!!

    SvarSlet
  6. Jeg ved det.. men der må være nogle fordele ved det også ;-)
    Vel er det så - og jeg kan også godt lide pistacieis, men syntes måske bare denne her smagte lige kraftigt nok. Ligesom hvis noget smager for meget af chokolade.. Hmm...det hjalp nok ikke rigtigt på forklaringen ;-D

    SvarSlet
  7. bineskager.blogspot.com12. august 2011 kl. 22.46

    For dælen Godte - det undrede egentlig ikke da jeg læste at I liiiiige lavede is før morgenmaden :-)

    SvarSlet
  8. bineskager.blogspot.com12. august 2011 kl. 22.47

    Hej Godte - Jeg har modtaget en blogaward og givet den videre til dig. Har du lyst at modtage den, kan du se hvad jeg har skrevet om dig på min blog :-)
    mvh bineskager.blogspot.com

    SvarSlet
  9. Jeg har også modtaget en anden for nylig, som jeg ikke har fået skrevet, men jeg ser lige om ikke jeg kan få begge på snart :-)

    Og tak for de dejlige ord! :-)

    SvarSlet
  10. Hvordan timer du isproduktionen? jeg kan aldrig lave nok is....

    SvarSlet
  11. Super sejt æbletrick, det må jeg huske.

    SvarSlet
  12. Vi laver massen i god tid - f.eks. om morgenen. Du kan også lave den dagen før og så bare i køleskabet med den. Så kan man godt lave 2 slags på en frysning af skålen - hvis det er den type ismaskine, du har?

    Så skraber du bare den færdige is over i en anden beholder og så kan du fortsætte :-)

    SvarSlet
  13. Tak, det synes jeg jo også :-D

    SvarSlet
  14. The King Casino Archives - Hertzaman
    The King Casino Archives, including news, articles, https://septcasino.com/review/merit-casino/ videos, address, herzamanindir.com/ gaming info, communitykhabar bsjeon The King Casino & Hotel in Henderson, NV is one of the newest hotels and motels on kadangpintar

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...