torsdag den 11. august 2011

Lavendelsirup

Jeg læste et eller andet sted, at man kunne lave sirup af lavendelblomster.

Det syntes jeg lød ret skønt - sådan meget sommerligt.

At det så også ser så smukt ud - som flydende guld. Som rav i et glas. Som en smag af sommerpiger - det vidste jeg ikke.


Inden vi kørte til sommerhuset på Langeland, var vi forbi kærestens far og stedmoder, og de har lavendler i deres have, så jeg fik en fin lille buket med mig.

Ja, sådan ser sådan en ud, når den bliver fotograferet oven på en plastikpose med et elendigt mobilkamera, imens der køres bil.
Okay, det var ikke mig der kørte, men stadig..

Lavendelsirup

2,5 dl vand
200 g sukker
2 spsk lavendelblomster og lidt blade
2 citroner - saften

Kog det ind til den ønskede konsistens, og si blomster og blade fra. Hæld det på skoldede glas og opbevar det på køl.

Kan bruges i kager, på friske bær, på pandekager, på yoghurt, på pizza og meget mere.

Fordi den er lavet med citroner, så smager den kun en smule parfumeret og samtidig syrligt.

Jeg prøvede at ælte en teskefuld ind i lidt af dejen til et brød, men det var ikke nok, til at det kunne smages.

Så prøvede jeg at pensle et brød med siruppen, og det kunne man bedre smage - uden at det var dominerende. Fin, sødlig smag af lavendler og citrus.


Jeg havde gemt to stængler af lavendelblomsterne, som jeg lagde ned i siruppen, efter den var kommet på glas. Det ser da også rigtig fint ud - men det er så også dét! Efter kort tid går blomsterne fra stilken, og svømmer rundt i siruppen. Det er noget værre bøvl, så jeg fiskede det op igen.


Ja, billedkvaliteten er ikke for god. Mit kamera er gået i stykker, så det kunne ikke længere tage skarpe nærbilleder. Det er træls, når man mest fotograferer mad..
Nu køber jeg et brugt af en veninde - med 9 MP (det andet havde 4) så nu regner jeg med, vi er ude ovre dét problem snart.

Jeg har tilføjet et nyt kommentarmodul. Jeg er selv ret vild med det - nu, hvor jeg endelig har fået det til at virke, og teksten ikke længere er hvid, så man også reelt kan se den - og jeg modtager gerne feedback på, hvad I synes om det.

7 kommentarer:

  1. Nææææ, sikke dog et fint kommentarfelt du har fået ;-)

    SvarSlet
  2. Jaaaa, synes du ikk' os'!? :-D
    Og se - så kan jeg "hente" dig.... Klidmoster 

    SvarSlet
  3. Uhuhhh - smart :O) Er det på wordpress? Det ender med at jeg må få et domæne til min blog så jeg kan få alle de smarte moduler som man ikke kan når man ikke self-hoster :O)

    SvarSlet
  4. Ja, er det ikke bare fikst? :-)
    Det er på Blogspot og hedder www.Disqus.com - måske kan du også bruge det på din blog?

    SvarSlet
  5. Åååh, hvor skønt.. nu kan jeg se, at jeg oven i købet kan få hyperlinks i mine kommentarfelter :-)

    SvarSlet
  6. Lækker opskrift - har en en vurdering af, om man kan bruge tørret lavendel i stedet for friske blomster?

    SvarSlet
  7. Det tror jeg godt, man kan. Man skal så nok bruge en lidt større mængde, da de jo taber lidt af deres kraft, når de tørrer :-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...