mandag den 29. august 2011

DM i hø!? MAD Foodcamp 2011

Hahahaha... Jeg griner altså stadig. DM i hø!? Come on!


Nå, men det var altså en del af MAD Foodcamp, som ellers var ganske fortræffeligt.
Jeg vil faktisk mest lade billederne tale for sig selv.

Jeg kan dog sige, at Camilla Plum og bagefter Christian Bitz var yderst morsomme at høre på. Camilla bandede og svovlede som en bedre havnearbejder. Der kunne jeg alligevel lære lidt!

Og Camillas passion for god mad og for gamle sorter af f.eks. tomater smittede af på mig, så jeg har købt en pose frø til næste års tomatsæson. Jeg smagte flere forskellige og de smagte jo fuldstændig vanvittig godt i forhold til de dødsyge, vi kan købe i supermarkederne - som (stort set) er de samme overalt. Sørgeligt!


Jeg var også forbi Meyers afdeling og købte en portion hvedemelssurdej.
Jeg har aldrig bagt med surdej - heller ikke rugbrød, så det tror jeg, jeg vil lege lidt med.

Hvis nogen af jer har gode råd eller tips, så skriv dem endelig til mig, så jeg ikke skal sidde her på nettet og afsløre alle begynderfejlene. Nej, I skal ikke holde dem tilbage for at få god underholdning. Hmrf! Jeg havde nogle skønne timer derude, og vil gerne af sted igen næste år.
Jeg synes, det er dejligt, at der er opmærksomhed på, hvad og hvordan vi har det med den mad og drikke, vi putter i munden.

Og jer, der har krydset og spyttet efter mig i forbindelse med jobbet. Jeg fik det ikke. Øv! Røvøv, faktisk. Sådan er det så - jeg skal lige kapere det, og så må jeg op på hesten igen.
Men nu får de heller ingen kager! Så kan de lære det!

10 kommentarer:

 1. Haha DM i hø! Det ville jeg faktisk mægtig gerne se. Man kan jo trods alt vinde et segl hvis man gætter hvilket hø koen kan lide! Og jeg har altså ikke noget segl!

  Ærgeligt med jobbet. Jeg håber der snart kommer noget andet interessant til dig.

  SvarSlet
 2. Ja, jeg er oprindeligt fra landet, men DM i hø, så bliver det sgu alligevel for bondsk og for *vi byfolk skal tilbage til rødderne, for det er trendy* til mig :-D

  Et segl? Det så jeg slet ikke. Jeg vil også ha' et segl! *Hmrf*
  :-D

  Ja... Det håber jeg også.

  SvarSlet
 3. He, jeg syntes også, at DM i hø var total god stil! Til gengæld er jeg rystet over, at du blev overgået i bandeord - det havde jeg alligevel ikke set komme :-O

  Hvad præcis vil du gerne vide om surdejsbagning? :-)

  Og øv med jobbet! Kan du ikke sende dem et par billeder af dine kager med beskeden "det er så, hvad I går glip af" - så de liiiige kan genoverveje det?

  SvarSlet
 4. Jeg ved ikke lige, om jeg syntes, det var god stil.. Vist nærmere lige bondrøvsk nok.... :-D
  Næh, det havde jeg heller ikke! Krafthelvede! >:-(

  Jamen jeg ved sådan set intet, men jeg har lige fået lidt hjælp på FB.
  Mit problem er lidt, at jeg jo købte en af Meyer, men den bobler ikke.. Og jeg jo ikke ved, hvordan jeg så fodrer den, men har fået at vide, jeg bare skal kaste lidt grovmel i - af en eller anden type.
  Og så har jeg også kun fundet en enkelt opskrift eller to, som jeg synes om.

  Jo - det har jeg også overvejet :-D

  SvarSlet
 5. Altså det med kræsenheden - der kan jeg ikke hjælpe dig. Der er du lidt håbløs :-D :-D

  Husk at surdejen skal bruges i løbet af et par dage, med mindre du sørger for at holde liv i den (hælde noget af den fra hver dag, fodre den med mel og lidt vand og ikke have den i køleskab).

  SvarSlet
 6. What? Den regnede jeg da med, du lige ordnede!
  Faktisk så arbejder jeg hårdt med den og udfordrer mig selv hele tiden - og det hjælper :-)

  Nu var det med opskrifterne heller ikke et problem pga. kræsenhed, men mere lyst og meltyper i huset.

  Jeg gav den lidt fuldkornshvedemel i går. Den bobler stadig ikke :-(
  Så ringede jeg til Meyers bageri i dag og fik en sød gut i røret. Han sagde; giv den også lidt vand, så det er nu gjort, så må vi se.
  Den har stået i stuetemperatur siden jeg købte den i søndags.

  SvarSlet
 7. Her er en blog, hvor jeg har fundet en surdejsopskrift og opskrift på det eneste rugbrød det nogensinde er lykkedes mig at få til at lykkes (og nu er det gået godt fem gange i træk). Og det allerbedste er, at det er ultra nemt.

  http://www.kvalimad.dk/vis_emne?Subject:list=Surdej

  Held og lykke med det!

  SvarSlet
 8. Kvalimad har rigtig mange gode opskrifter og skønne videoer, hvor alle kan følge med. Jeg bager en afart af hans brød i stegesoen :-)

  Jeg er ikke nået til rugbrød endnu - vil lige prøve med groft, lyst brød og vil så gerne bruge den surdej, jeg købte hos Meyer, så nu må jeg lige se, om jeg kan væbne mig med tålmodighed lidt endnu. Har fodret min surdej og venter nu på bobler - og på de hævekurve, jeg bestilte på nettet i går.

  Tak for tip - jeg tror, jeg vil prøve den rugbrødsopskrift en dag!

  SvarSlet
 9. Jeg har faktisk lagt en opskrift på surdejs-grovboller på min egen blog: http://kreahjoernet.blogspot.com/2011/08/grove-boller-med-surdej.html hvis du mangler inspiration. 

  Jeg håber, du får gang i Meyer dejen! :)

  SvarSlet
 10. Orv, den lyder god! Tak for den :-)

  Jeg tror desværre Meyers er død. Har tilført både grovhvedemel og vand og der er ingen bobler. Lidt irriterende, for det ser ud som om, jeg skal til at starte min egen surdej fra begyndelsen af :-(

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...