mandag den 29. august 2011

Appelsinsirup

Jeg har tilsyneladende ikke udlevet mit sirupsfetish - endnu. Så her kommer lige en mere. Så har jeg citrussirup, lavendelsirup, granatæblesirup, rabarbersirup og nu appelsinsirup.Denne gang gjorde jeg mig dog lidt mere umage med at holde regnskab med målene, for de har været efterspurgt.

Appelsinsirup

6 appelsiner - både saft (ca. 4 dl saft) og skal
1 spsk vaniljesukker
4 dl sukker

Jeg brugte ingen vand her, da der jo er masser af væske fra appelsinsaften til at sætte processen i gang. Tag det hele i en gryde, og lad det koge ind i ca. 30-45 minutter alt efter, hvor tyk siruppen ønskes. Tag lidt op på en tallerken og lad det køle af, så kan man se og mærke konsistensen. Sigt appelsinskallerne fra. Hæld det i et skoldet glas med låg og opbevar det i køleskabet.

Appelsinskallerne kan man så fordele på et stykke bagepapir og lade afkøle og bruge som topping, som jeg f.eks. gjorde her. Denne gang skulle jeg ikke bruge dem lige nu, så efter de var kølet af, lagde jeg et stykke bagepapir mere over, rullede det sammen og smed det hele i fryseren. Så må vi se, om de kan tåle det.Åh, jeg elsker altså denne koncentrerede smag i en sirup - for slet ikke at tale om farven, når solen spiller i det og man kan se, hvordan de små vaniljefætre er så smukt fordelt. 

4 kommentarer:

 1. Hvilken én af sirupperne er så bedst?
  Overvejer nemlig også at lave det.

  SvarSlet
 2. Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener, for det kommer jo an på, hvilken grundsmag, man ønsker, siruppen skal have?

  Jeg synes, de alle sammen er super lækre, men mine personlige favoritter er nok rabarbersiruppen og appelsinsiruppen.
  Men så igen.. citrussiruppen er også skøn :-D

  Kast dig ud i det - og lad mig gerne høre, hvordan det gik :-)

  SvarSlet
 3. HVordan forarbejder du appelsinerne, før de puttes i gryden? Henholdsvis til hvordan du får de fine appelsinskaller? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forarbejder dem ikke. De er blot revet med det, der hedder et juliennejern, så får man fine lange strimler :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...