tirsdag den 19. juli 2011

Rabarberkage med hyldeblomstmousse

Jeg har en meget dårlig vane.

Når klokken er alt for sent, og jeg burde have været gået i seng for timer siden, så skal jeg da lige forbi Martha Stewart's side og se, om der skulle være en video eller en opskrift, jeg kan pine mig selv med.

Er der en støttegruppe til den slags? En "Martha Stewart Anonymous"?


Denne gang skulle det (igen) være noget med rabarber, for jeg kender en ung pige, som forærer mig sine rabarber.

Det måtte også gerne være noget med hyldeblomstsaft.
Det behøver naturligvis ingen forklaring.


Jeg fandt så denne rabarberkage hos Martha. Den er skøn og saftig. En anelse syrlighed fra rabarberne - og hyldeblomstmoussen passer perfekt til. Jeg tror også, den holder sig god saftig nogle dage.

På et tidspunkt investerede jeg i et cupmålsæt fra det store udland, og derfor kan jeg nu - noget lettere - bage disse amerikanske opskrifter, men jeg har da været så flink at oversætte den - i det mindste. 
Der er ændret en smule i opskriften i forhold til den originale på engelsk.  

Rabarberkage

Ovn: 175°

½ kop blødt, (helst usaltet) smør
2 kopper mel
½ tsk natron
1 tsk salt (undlades, hvis der bruges saltet smør)
1 kop kærnemælk
1-2 tsk vaniljesukker
1¼ kop sukker
1 stort æg
2 kopper rabarber i små stykker
½ tsk stødt kanel
Evt. en smule rørsukker

Smør en springform – eller en mindre form, hvis en højere kage ønskes.
Jeg smører med flydende margarine rørt op med lidt mel, som pensles på – det er et vidundermiddel, og kagen slipper formen så let som ingenting.

Bland de tørre dele i en skål med et piskeris. Mel, bagepulver, salt, vaniljesukker og kanel.
Pisk smør og sukker med el-pisker til en luftig masse – ca. 2 min. Tilsæt ægget og pisk det sammen.
Vend melmix og kærnemælk i på skift og til sidst rabarber.
Hæld dejen i formen og drys evt. med lidt rørsukker øverst. Det giver en skøn sprød overflade.
Bages i 35-45 min. 


Hyldeblomstmousse

250 g Mascarpone
250 g cremefraiche 18%
8 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
(Det kunne være denne)
7 blade husblas

Det her er egen opskrift.
Læg husblassen i blød i koldt vand 5-10 min.
Pisk Mascarpone og cremefraiche sammen. Sigt flormelisen i. Hyldeblomstsaft tilsættes.
Kram husblassen fri af vand og smelt det forsigtigt i mikroovnen – eller over vandbad.
Rør lidt (en spsk) af cremen i husblassen. Gentag. Hæld det over i den store skål, imens der piskes godt.
Lad det køle i mindst 2 timer. 



For lidt tid siden købte jeg denne rædsel i Inspiration. 50 danske træpenge. Jeg synes, de er noget så grimme og forstår ikke rigtigt de, som laver en smuk kage på sådan et fad. Det ødelægger nærmest det hele. Men!
For der er det men, at de jo er vildt praktiske, når man skal transportere kagen. 

Så jeg købte denne gyselige tingest og vil bruge den sammen med de kageunderlag, jeg købte i Ikea. Så kan jeg nemlig bare - lige så forsigtigt - løfte kage med kageunderlag over på et smukt fad. Skide smart!

I overmorgen går turen til Sønderjylland og 14 dage i "sommerhus". Det er jo ikke et sommerhus, men et rigtigt hus, vi låner af en fra min uddannelse. Så skønt!

Der kommer masser af besøg af stride koste, og de første 4 dage er mine store piger også med. Ugen efter kommer kæresten med hans 3 børn.

Det tegner allerede til at blive den skønneste sommer!

PS: Har du set den stangsmarte printerfunktion, der er kommet nederst efter hvert indlæg?

11 kommentarer:

  1. uhhhhh nøj hvor ser og lyder det bare enormt Lækkert... Savle.. Og ikke nok med at Martha piner dig (og andre) så træder du straks i hendes fodspor.. Før kunne man jo lade som ingen ting og slå det hen med, at opskrifterne er på englesk og at man ikke "orker" at finde ordbogen på hylden og google translate kan man ikke stole på..... Men nu.... totur....

    og den der støtte gruppe... er det ikke det MENSA står for??
    Marta Eat Now Stewart Anonymous???

    Nå men jeg har modtaget en Blog Award og jeg sender den straks videre til dig... På min blog, kan se hvad jeg har skrevet og hvad du skal gøre, hvis du har lyst til at lege med. Knus

    SvarSlet
  2. Uuhh, den lyder lækker, godte! Næh, problemet er, at der ikke findes sådan en gruppe!

    SvarSlet
  3. Mit kage - Jeg ved det. Jeg skal da have andre med. Til sidst er vi nok til en gruppe :-D
    Helt sikkert Mensa!

    Den må jeg lige få set på - hvis jeg kan nå det i min meget stressende ferie ;-)

    Camilla - Tak, den er god og stadig lækker saftig. Hvis nu, både du og Susanne (Kageeventyr) hopper med, så er vi på vej til en gruppe :-D
    *Pusher MS-opskrifter*

    SvarSlet
  4. Mit foerste indlaeg paa din blog, men jeg laeser regelmaessigt med :)

    Den ser virkelig laekker ud den rabarber kage. Jeg savner rabarber SAA meget for tiden. Bor i Vietnam hvor det ikke lige er til at faa. Suk. Er misundelig.

    /Emma

    SvarSlet
  5. Emma - Dejligt, at du kommenterer. Velkommen til :-)
    Tak, det forstår jeg godt! Rabarber er så lækre.
    Vietnam lyder spændende - jeg er lidt misundelig på oplevelserne, vejret og den stærke mad så :-D

    SvarSlet
  6. Mit foerste indlaeg paa din blog, men jeg laeser regelmaessigt med :)

    Den ser virkelig laekker ud den rabarber kage. Jeg savner rabarber SAA meget for tiden. Bor i Vietnam hvor det ikke lige er til at faa. Suk. Er misundelig.

    /Emma

    SvarSlet
  7. Mit kage - Jeg ved det. Jeg skal da have andre med. Til sidst er vi nok til en gruppe :-D
    Helt sikkert Mensa!

    Den må jeg lige få set på - hvis jeg kan nå det i min meget stressende ferie ;-)

    Camilla - Tak, den er god og stadig lækker saftig. Hvis nu, både du og Susanne (Kageeventyr) hopper med, så er vi på vej til en gruppe :-D
    *Pusher MS-opskrifter*

    SvarSlet
  8. uhhhhh nøj hvor ser og lyder det bare enormt Lækkert... Savle.. Og ikke nok med at Martha piner dig (og andre) så træder du straks i hendes fodspor.. Før kunne man jo lade som ingen ting og slå det hen med, at opskrifterne er på englesk og at man ikke "orker" at finde ordbogen på hylden og google translate kan man ikke stole på..... Men nu.... totur....

    og den der støtte gruppe... er det ikke det MENSA står for??
    Marta Eat Now Stewart Anonymous???

    Nå men jeg har modtaget en Blog Award og jeg sender den straks videre til dig... På min blog, kan se hvad jeg har skrevet og hvad du skal gøre, hvis du har lyst til at lege med. Knus

    SvarSlet
  9. Øhh....hyldeblomstsaften, der skal tilsættes.....hvor meget? Kan ikke lige se det i opskriften.

    SvarSlet
  10. OK - kan se, at på selve opskriften står det - men når man vælger den printvenlige, er den forsvundet

    SvarSlet
  11. Det var da ret uheldigt - godt, du skriver det :-)
    Nu har jeg prøvet at rette lidt og slette og skrive igen, for den opførte sig meget mærkeligt! Det gør den stadig - men nu står alle ingredienserne der da i det mindste.

    God fornøjelse med bagningen - det er en skøn kage.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...