mandag den 25. juli 2011

Frisklavet pasta og Byggemand Bib

Jeg har fået en pasta attachment til KAmma foræret.

Man kan jo få så meget skønt udstyr til min elskling, men lige præcis pastavalserne er noget, jeg har ønsket mig længe, så nu skulle der laves frisk, hjemmelavet pasta!


Jeg brugte opskriften, som står på pakken med durummel.

Frisk pasta

300 g durummel
3 æg
1 spsk olivenolie
1 tsk salt

Mel og salt røres sammen. Æg og olivenolie piskes sammen.

Op i KAmma med dejkrogen på og så ellers bare lade hende ælte det hele godt sammen.

Pakkes ind i film, og lægges på køl i en lille halv times tid.

Tages ud og deles i 4 stykker.
De stykker, der ikke arbejdes med, holdes pakket ind i film, indtil de skal bruges.
 

Desværre så mangler jeg stadig den valse, som ruller dejen tynd, så jeg måtte rulle dejen ud med kagerullen. Det giver gode overarme, skulle jeg hilse at sige!

Det var også nødvendigt at duste med en helt del mere mel, efter jeg havde lavet fettuccinien, end jeg havde regnet med. Ellers så klistrede den simpelthen sammen igen.

Den blev også lidt for tyk, men det bliver snart løst - med køb af den manglende valse! Man må aldrig gå ned på udstyr!

Jeg vil gerne ofre det, for jeg er ret sikker på, det ikke bliver sidste gang, jeg laver frisk pasta selv - det blev rigtig lækkert!

Tanken om, at hvis jeg blot har durummel, æg, olivenolie og salt i huset, så kan jeg lave pasta på en halv time, tiltaler mig meget!

Jeg har også set Jamie Oliver lave en lækker variant med rigtigt mange æggeblommer i. Det må vist være den, jeg skal prøve næste gang. Og så er der jo også alle varianterne med spinat, tomat eller krydderurter. Mums!

Nå ja.. I skal også lige have lov at se, hvordan det ser ud, når det ikke lige kører..

Dejen er meget elastisk, og jeg forsøgte først at rulle den ud, uden brug af for meget mel.
Skidt idé..

Det gik bedre, da jeg brugte mere mel og mere muscle power, men sådan så den ud, da den klamrede sig til bordet, og ikke ville ordnes af KAmma. Dumme dej!


Og så over til Byggemand Bib..

Da jeg viste, hvordan jeg havde arrangeret mig i mit nye køkken, når jeg skulle sukkernørde, skrev Annika en kommentar med en genial idé!

Om det kunne lade sig gøre at trække de to køkkenelementer lidt fra hinanden og indsætte en ekstra plade. Jeg tyggede lidt på det og målte lidt op, og i dag var jeg ude at købe plade, metaldimser og skruer.

Det er perfekt. Tusind tak, Annika - jeg elsker sådanne nemme løsninger, som får det hele til at fungere meget mere praktisk!

Jeg skubber simpelthen det ene køkkenelement lidt hen mod vinduet, hvorefter de to metaldimser, som er skruet op under pladerne (ja, ja - jeg er en kvinde, okay!?) kommer frem (som ellers er skjult under bordpladerne) og så ilægges den ekstra plade, jeg har købt - som kostede lidt over en hundredekroneseddel.På den måde, så kan jeg sidde der og sukkernørde, og jeg kan skubbe stolen ind under pladen - uden at skulle løfte to tunge skuffer ud, som så står i vejen på gulvet.

Når jeg er færdig, så ryger pladen bare på altanen og køkkenelementet skubbes tilbage. Smukt!Efter vi måtte ændre planer for vores sommerferie, så har en ny mulighed vist sig.
Kæresten har været så heldig at kunne leje det sommerhus på Langeland, som vi også lejede sidste år.

Det ligger perfekt med 5 minutter til stranden, og passer fint i størrelsen, så vi skal sådan set kun bruge lidt sol fra på lørdag, så skulle dén være i vinkel. Og med al den regn, vi har fået indtil nu, så må der sgu da snart stå sol på programmet!

15 kommentarer:

 1. Lækkert! :-) Med mange æg/æggeblommer mætter det selvfølgelig helt vildt hurtigt. Det er det eneste minus :-)

  Jeg bruger selv en pastamaskine-dims. Der fraråder de at bruge salt i dejen af hensyn til valserne, så jeg venter med salt til de skal koges.

  I min opskrift læste jeg på et tidspunkt at æggene skulle tages ud af køleskab et stykke tid inden brug. Det glemte jeg på et tidspunkt og det viste sig hurtigt at arbejdet med dejen med kolde æg var lidt for hårdt arbejde. Så fandt jeg ud af hvorfor æggene skulle ud af køleskabet noget før.

  Det er sjældent jeg laver hjemmelavet pasta, men hvis jeg for eksempel har været heldig at få fat i lækre lækkerier fra havet er det perfekt.

  SvarSlet
 2. Gita - Hahaha..ja, det går jo næsten ikke ;-D

  Hmm..der er en pointe der med saltet, men smager det på samme måde, hvis man blot tilføjer lidt mere salt i kogevandet?

  Når man bager, så tager man også æggene ud før, men så er det for at skabe større volume, når de piskes, men når man har en KAmma til at ælte, så betyder det ikke så meget, når det er pasta ;-)

  Jeg tror, jeg vil lave det forholdsvist tit. Og jeg tror endda, jeg vil "snyde" ved bare at smide det hele i skålen fra starten af. Jeg tror ikke, det har den store betydning, når det æltes sammen i maskine. Og når jeg så også får den anden valse, så bliver det bare super nemt.

  Vi spiste også laks til i dag. Med porrer og forårsløg i hvid sauce til. Pasta og havting er godt!

  SvarSlet
 3. Uh jeg drømmer om at lave frisk pasta, men jeg kender mig selv godt nok til at vide at udstyret nok alligevel bare ville kede sig i skabet sammen med saftpresseren og foodprocesseren...
  Og dog! Har hørt at man kan bruge pasta-rulle-sjoveren til KAmma til at rulle fondant!

  Tillykke med endnu mere bordplads! Jeg er endnu en gang misundelig ;-)

  SvarSlet
 4. Edith - Ja, sådan kan det nemt gå. Jeg har en del stående på altanen, som sjældent bruges. Var det noget med en ActiFry? :-D

  Mine to valser vil dog få plads i skuffen lige under KAmma og (forhåbentlig) ofte komme i brug.
  Jep, det kan man, men bredden på valsen begrænser det jo en del, og så kan man sgu lige så godt rulle det i hånden - med mindre man skal lave lange borter eller lign.

  Tak, det er dejligt med den ekstra halve meter, men nu tror jeg så heller ikke, jeg kan finde på flere steder at tilføje mere bordplads :-D

  SvarSlet
 5. Jeg har læst et rygte om, at der kommer sol på lørdag. Om det bare er noget, som vejrmedarbejderne finder på for at formilde de solhungrende danskere - det skal jeg ikke kunne sige. Men jeg stemmer altså også for mere sol - NU! ;-)

  SvarSlet
 6. Piskeris - Det passer fint med lørdag :-D
  Det er skidt, at det ikke er demokratiet, som styrer her... Vi er vist en helt del danskere, der stemmer ens efterhånden :-D

  SvarSlet
 7. Tillykke med ekstra pladsen ;)
  Joew, sådanne bordplader der kan skubbes ned så de hænger op ad væggen, meeen - så bliver det også lidt for sært ;)

  SvarSlet
 8. Annika - Tak, det var en SUPER god idé, du kom med!
  Hahahaha... Nahaj..der kan da sagtens hænge den slags plader 1½ meter oppe på væggen :-D

  SvarSlet
 9. Dejligt Godte, tillykke med dit nye udstyr og nej det må man ALDRIG gå ned på. Også rigtig dejligt med mere bordplads - det nan man altså heller aldrig få for lidt af . Nu skriver du så også Actifry det er en af de ting der står på min ønskeliste men kan fornemme at det ikke er pengene værd (måske det ikke bli er godt i den. ??).
  Solen kommer helt sikkert nu for jeg skal starte arbejde igen på mandag  rigtig god og varm ferie til jer
  Knus Anita

  SvarSlet
 10. Sikke kreativ du er - dejligt med noget mere bordplads til kagenørderierne.

  SvarSlet
 11. Anita - Tak :-)
  ActiFry'en er super lækker - vi er bare ofte for mange mennesker til mad, til at den er god til dét. Jeg sælger den, så hvis du er interesseret - og bor på Sjælland - så kan vi måske finde ud af noget :-)

  Camilla - Naah..det kreative kan vi vist takke Annika for, men det er dælme skønt med den ekstra plade, når der er brug for den :-)

  SvarSlet
 12. Hej Godte - det er da muligt jeg gerne vil købe den - vil du sende mig lidt flere detaljer på mail@anitaogjan.dk - jeg bor dog ikke på sjælland så den skal sendes... MED mindre du skal med til Kagemums kurset ????

  Knus Anita

  SvarSlet
 13. Anita - Har skrevet til dig :-)

  SvarSlet
 14. Ej hvor er det smart med pladsen der. Og så kan du jo også trygt fylde i skufferne... når du ikke skal hive dem ud når du skal nørde. Skisme smart.

  Knus Susanne

  SvarSlet
 15. Susanne - Ja, ikk'!? Jeg er så glad for, at Annika fik den idé! :-)
  Og det er nemlig endnu en god ting - det at skufferne ikke skal ud. Så står de heller ikke i vejen på gulvet.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...