Jeg kom lige pludselig på det, så det endte med, at jeg stod med hele menageriet i gang, da klokken var 18 og barnet var sulten. Hvor er det også besværligt, at de skal have mad!
Opskriften er fra rundt omkring og mest her.
Bunde
Ovn: 180°
250 g marcipan
(giver 25-30 bunde)
Marcipanen rulles ud på et tyndt lag af flormelis og stikkes ud i de faconer, du synes.
Bages i 8-10 min. Køles af.
Fyld
150 g past. æggehvider
300 g sukker
1 dl vand
1 vaniljestang
evt. jordbæressens
Opvarm vand og sukker i en kande i mikroovnen. Det er vigtigt, at al sukkeret er helt smeltet.
Pisk æggehviderne let stive og hæld sukkerlagen ned langs kanten af skålen, imens der piskes ved lav hastighed. Tilsæt kornene fra vaniljestangen - blandet op i lidt sukker.
Lad massen piske i 10-15 min.
Tag evt. en portion fra og tilsæt jordbæressens.
Kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes på bundene.
Bages i ca. 5 min. og afkøles.
Der var meget fyld! Måske kan man nøjes med halv mængde?
Eller måske skal der mere på hver enkelt?
Overtræk
400 g mørk chokolade
neutral olie (altså ikke olivenolie!)
Chokoladen varmes i mikroovnen - meget lidt tid ad gangen. Olie tilsættes (lidt ad gangen!) til den rette konsistens opnås og man kan overtrække flødebollerne, og stadig se markeringerne fra swirls etc.
Det med at pensle chokoladen på fungerer sjældent særlig godt. Brug i stedet for en stor ske til at hælde det ud over flødebollen, imens den står på en paletkniv.
Tap let på kanten af skålen, når hver flødebolle er overtrukket, så kommer markeringerne frem.
Pynt evt. med sukkerperler eller glimmer, naturligvis.
Lad chokoladen stivne og nyd dem. De blev super gode, men næste gang vil jeg lave bundene tyndere og bage dem i kortere tid. De her blev lækre og sprøde, men jeg kunne godt tænke mig en mere "sej" bund, selvom de dog er mere "seje" efter en nat på køl.
Jeg vil nok også sprøjte en større mængde fyld på - det tror jeg, vil være endnu mere lækkert.
Resten kan man lave fine marengs af. Også uden hyldeblomster.
Ooohh la la :-) Hvor er de flotte. Jeg er vild med dine hjerteflødeboller. Jeg har 3 pakker flødebollebunde liggende i min skuffe. Men hverken æggehvider eller chokolade i nærheden. Jeg må og skal snart lave flødeboller igen. Med MOKKA smag Muuuhhahaha
SvarSletMums hvor ser de gode ud. Og hvor er dem i hjertefacon super søde ;)
SvarSletVibeke - Tusind tak! Jeg har vist noget med hjerter :-D ♥
SvarSletIngen æggehvide eller chokolade? Hvad sker der? Du bliver smidt ud af sekten med den holdning!
Mokkasmag? *Eeew* Nu er du ikke sød! >:-(
Gitte - Mange tak :-)
Chokoladen ligger i min mave... Undskyld...
SvarSletHahahahaha... Nåhmen så er den jo alligevel endt rette sted.. selvom den ikke havde et stop som kage :-D
SvarSletÅhh, de er da for skønne, de hjerter. Med glimmer og det hele. Der er skruet godt op for tøse-faktoren. Havde jeg serveret lyserøde hjerteformede flødeboller var jeg smidt ud hjemmefra. På den anden side, hvis det blev serveret som aftensmad, så kunne det være at de lod mig blive :-))
SvarSletCamilla - Her er vi tøser alle sammen.. Selv kæresten er en (pop)tøs ;-D
SvarSletMen man kunne også lave dem som dødningehoveder? Med den rette udstikker..
Og så dekorere med RI ovenpå..
Man kan slippe af med meget, hvis der er godt med sukker i :-D
Så absolut ja :-))
SvarSletJeg laver gerne forret, hvis du laver hovedretten - undskyld desserten:-)
SvarSletJeg er sikker på, at du vil blive groft kopieret i nær fremtid, både af mig og mange andre:-D
/Nanna PynteKagen
Nanna - Ha, den er jeg da med på! Især, hvis det kan gøres så nemt som med flødebollehjerter :-D
SvarSletDet er alle velkommen til, men jeg er jo sådan en, der synes at kopiering kræver et link - som der har været en del snak om, rundt omkring for tiden - altså ikke en hentydning til dig :-)
ja denne blog på flødebollerne var værd at vente på :-) sidder og tænker ... skal /skal ikke, men det bliver nok "skal" :-) første weekend i laaaang tid uden kageprojekt, så er allerede ved at få pynte-abstinenser, det kan jo løses med dine flødeboller :-)
SvarSletÅrh, hvor er de skønne! Meget smukke og indbydende. Får lyst til også at lave flødeboller igen :-)
SvarSletSabine - Selvfølgelig skal du! Man kan jo ikke gå igennem en weekend uden et sukkerprojekt! ;-D
SvarSletPiskeris - Tak :-) Heldigt, at man sagtens kan lave flødeboller tit.
Irriterende at marcipan skal være så dyrt :-/
Sabine - Selvfølgelig skal du! Man kan jo ikke gå igennem en weekend uden et sukkerprojekt! ;-D
SvarSletPiskeris - Tak :-) Heldigt, at man sagtens kan lave flødeboller tit.
Irriterende at marcipan skal være så dyrt :-/
Åhh, de er da for skønne, de hjerter. Med glimmer og det hele. Der er skruet godt op for tøse-faktoren. Havde jeg serveret lyserøde hjerteformede flødeboller var jeg smidt ud hjemmefra. På den anden side, hvis det blev serveret som aftensmad, så kunne det være at de lod mig blive :-))
SvarSletVibeke - Tusind tak! Jeg har vist noget med hjerter :-D ♥
SvarSletIngen æggehvide eller chokolade? Hvad sker der? Du bliver smidt ud af sekten med den holdning!
Mokkasmag? *Eeew* Nu er du ikke sød! >:-(
Gitte - Mange tak :-)
Ooohh la la :-) Hvor er de flotte. Jeg er vild med dine hjerteflødeboller. Jeg har 3 pakker flødebollebunde liggende i min skuffe. Men hverken æggehvider eller chokolade i nærheden. Jeg må og skal snart lave flødeboller igen. Med MOKKA smag Muuuhhahaha
SvarSletHej Hej.. Allerførst skal du ha den største ros for dine smukke flødebollehjerter..
SvarSlet- Har dog et spørgsmål mht overtrækschokoladen..
Du skriver at der skal olie i.. Hvor meget skal der i ? og hvilket formål har det ?
Jeg har nemlig aldrig puttet olie i min overtræksckokolade..
Mange tak! :-)
SvarSletJeg hældte lidt i ad gangen indtil jeg syntes, den var tilpas flydende. Ellers var det nemlig rigtig svært at få det til at løbe og sætte sig pænt, så det er bare et lille trick ;-)