søndag den 3. juli 2011

Brød i stegeso med hyldeblomstsaft

Det her var så et af de eksperimenter, som ikke endte som forventet.

Det var nu ikke så galt - det smagte bare ikke af hyldeblomstsaften. Øv. Og så de dyrebare dråber...

Sådan er det, når man eksperimenterer - nogen gange er det med succes - andre gange ikke.
Det er sådan set okay og jeg synes også, at det er fint at fortælle om de gange, det ikke altid rammer plet.

Og det smagte jo fantastisk, som altid - bare ikke af saften - og det får den mest lækre, sprøde skorpe!


Her kommer opskriften alligevel, så kan du altid tilføje mere hyldeblomstsaft, hvis du har lyst til at fortsætte eksperimentet.

Brød i stegeso

Ovn: 250°

5 dl vand
lidt gær (omkring en ærts størrelse)
1 tsk salt
2 tsk flydende honning
8½ dl hvedemel
1½ dl groft mel - her har jeg brugt hvedeklid
1 dl koncentreret hyldeblomst saft
Lidt flagesalt

Udblød gæren i vand med salt. Rør resten i til melet er vådt og lad det hæve overdækket i min. 6 timer - gerne natten over.





Drys godt med mel på bordet og hæld dejen ud på det. Fold den sammen nogle gange med melet og hæld det tilbage i skålen og lad det efterhæve. Gerne op til 2 timer.
Sæt den fugtige stegeso i en kold ovn og opvarm den. Når den er helt varm, hældes dejen forsigtigt i stegesoen, som inden da lige har fået en sjat olie i bunden, og puttes i ovnen med låget på. Bages i ca. 30 min. Låget tages af, og det bages yderligere i 10-15 min. indtil skorpen er den ønskede farve.



Køles lidt og spises med friskt, koldt smør!

Den oprindelige opskrift er herfra, hvor der også er en instruktionsvideo.

4 kommentarer:

  1. Det ER virkelig verdens bedste brød! Jeg har ikke bagt andet brød, siden jeg fandt den opskrift. Og det er så nemt - og kan varieres nærmest i det uendelige med forskellige meltyper. Min foreløbige yndlingskombination er med rosiner, kanel og kardemomme, mums.

    Mit næste eksperiment med det brød bliver at erstatte noget af vandet med øl - det skulle give en mere surdejsagtig smag.

    SvarSlet
  2. Berit - Orv, kanel og rosiner! Det var jeg da aldrig selv kommet på. Hvor meget og sån't?
    Kardemomme taler vi IKKE om! Det ved du da godt! *Hmrf*

    Øl er kun godt i dej.. *Føj*

    :-D

    SvarSlet
  3. Hey
    NU ved jeg, hvad stegeso's brød er ;) Det ser godt nok LÆKKERT ud, selv om det ikke smagte helt som forventet. Kan jo nærmest dufte det igennem cyperspace.... Mon det ikke ville være lækket med noget hyldeblomst marmelde på?? Så kunne du få smagen den vej?? Signe har lavet noget lækkert hyldeblomstmarmelade.... Uhmmm

    SvarSlet
  4. Susanne - Tak, jeg er ret vild med det brød :-)

    Jo, det er perfekt til hyldeblomstmarmelade, som jeg også har lavet (og blogget om)
    :-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...