onsdag den 1. juni 2011

Laksecroutoner, porresauce og grov pasta

Det er ikke fordi, der sker de helt store kulinariske udfoldelser her i huset for tiden.
Det er en kombination af tingenes tilstand og årstiden. Jeg er ikke den store kok om sommeren.
Altså undtagen, hvis jeg skal lave jordbær.

Denne her ret er noget af det mest simple - og det mest simple er jo nogen gange det bedste.

Laks, porrer og pasta. Slut, prut.


Jeg fjernede skindsiden af laksen og skar den i store tern. Ordnede porren og skar den i små stykker.

Lavede en helt almindelig, hvid, opbagt sauce med friskkværnet sort peber, salt og lidt citron og puttede de små porrestykker i. De må gerne trække lidt i saucen.

Så stegte jeg laksen. Jeg kan rigtig godt lide stegeskorpen på laks, og det var derfor, jeg valgte at skære den i "coutoner". Den blev stegt ved meget høj varme og i kort tid.
Så bevarer man saft og kraft, og steger den ikke tør. Friskkværnet salt og peber på.


Pastaen blev kogt - og så var der serveret. Det fik lige et lille drys hakket persille - mest for jeres skyld.


Jeg er blevet klippet ultrakort og afbleget, så mit hår er kridhvidt. Nu har jeg jo valgt at være lidt anonym på bloggen, så der kommer ikke noget billede her, men jeg har hørt, at det er rigtig fint, og jeg er selv meget glad for det. 

Min den yngste er helt fyr og flamme. Hun har fortalt mig ca. 57 gange i dag, at jeg er så smuk, og hun rundede lige af med at sige, at jeg ligner Pink.
Dét kan man godt score en del point på - og jeg ved ikke, om det var dét, hun forsøgte - who cares - jeg tror hende!

Og det er sgu ikke helt skævt - i hvert fald hvad angår håret. Det er meget lig det, hun har i denne video - bortset fra, at mit stritter lidt mere rundt omkring. Dog ikke helt så meget, som i slutningen af videoen!

Jeg er heller ikke helt så nuts. Næsten, men ikke helt.

10 kommentarer:

  1. Super måde at lave laks og pasta på. Kan rigtig godt lige ideen med at lave 'croutoner' af fisken.

    Glæder mig til at se dit nye hår på lørdag ;-)

    SvarSlet
  2. Malou - Vi er jo nede i den helt simple kogekunst her, men det smager dælme godt!

    Og jeg glæder mig til at se dig! :-)
    (Men du kan jo se det på FB indtil da)

    SvarSlet
  3. Jamen selvfølgelig gør du det - ellers ville det jo ikke passe med blognavnet :-D

    (hm... på den anden side set... jeg ligner jo ikke et piskeris...)

    SvarSlet
  4. Piskeris - Nååh nej! *Doh* :-D

    Gør du ikke? Men du opfører dig vist lidt sådan, ikk'? ;-D

    SvarSlet
  5. Kan du se min glorie? Jeg er sådan en engel ;-)

    SvarSlet
  6. Hahahaha... og jeg er Dronningen af Saba :-D
    PS: Er den ikke gledet lidt ned og strammer om hovedet? ;-P

    SvarSlet
  7. Nejnej! Jeg havde bare glemt at tænde den! *trykker på knappen*

    SvarSlet
  8. :-D)) Du er sgu sjov!

    Godt, pæren er tændt nu - du får nok brug for det ;-)

    SvarSlet
  9. Hahahaha... og jeg er Dronningen af Saba :-D
    PS: Er den ikke gledet lidt ned og strammer om hovedet? ;-P

    SvarSlet
  10. Super måde at lave laks og pasta på. Kan rigtig godt lige ideen med at lave 'croutoner' af fisken.

    Glæder mig til at se dit nye hår på lørdag ;-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...