fredag den 24. juni 2011

Hyldeblomstsaft med ingefær

Jeg elsker simpelthen hyldeblomster. De er smukke. De dufter vidunderligt og som om det ikke er nok, så kan man lave den skønneste saft ud af dem.


Jeg har surfet og læst rundt omkring og er endt med denne opskrift, som jeg godt kan kalde min egen:

Godtes hyldeblomstsaft med ingefær

50-60 blomsterskærme
2 liter vand
1 kg sukker
1 kg rørsukker
3 økologiske citroner
40 g citronsyre
6-8 cm ingefær i stykker
Atamon til flaskerne
(Evt. også 1 tsk i saften, hvis den ikke opbevares på køl)

Skyl endelig ikke skærmene. Der sidder megen smag og sødme i blomsterstøvet. Ryst dyrene forsigtigt af og klip blomsterne fra stænglerne. Så tæt på blomsterne som muligt, for stænglerne kan godt give en bitter smag. 
Skræl citronerne og skær dem i skiver.
Kog vand og al sukkeret op og skum det lidt.
Lad det køle et øjeblik (for ikke at ødelægge citronsyren) og læg blomsterskærme, citronskiver, citronskræller, citronsyre og ingefær (evt. i en kaffepose, hvis du vil pille det fra og lave marmelade af resten) i gryden. Rør rundt og lad det hvile i 3-5 dage overdækket af et klæde. Rør gerne i det en gang eller to i løbet af dagen.
Det hele filtreres igennem en sigte med et klæde. Det skal selv løbe igennem - ikke noget med at masse og gnide.
Hældes på flasker, der er skoldet og skyllet i Atamon eller fryses i fryseposer (så kan Atamon undværes).







Og nu skal jeg så bare vente i 5 dage. Argh!
Når de 5 dage er gået, skal jeg nok fortælle jer, hvor fantastisk det smager.

I mellemtiden vil jeg tage til middag hos Piskeriset sammen med Min kage og Himmelske kager og dét glæder jeg mig dælme meget til! Okay, jeg skal så nok ikke være der i 5 dage, men man ved jo aldrig.

Hvad skal jeg gøre, hvis hun har lavet noget med champignoner? Jeg kan ikke lide champignoner og de lugter hurtigt grimt, når man har hældt dem i tasken i det skjulte.

6 kommentarer:

  1. Hov! Jeg har lige fået champignons fra Aarstiderne - må lige se, om ikke jeg kan indarbejde dem i aftenens menu... ;-)

    Ses lige om snart!

    SvarSlet
  2. *Argh pis oz* >:-(

    Vel gør vi så :-D

    SvarSlet
  3. Tak for opskrift...

    PS skub de champignons ned i servietten - evt. helt åbenlyst - så kan de lærer det;-)
    God fornøjelse

    SvarSlet
  4. Den ser lækker og frisk ud. Det kunne være man skulle gå en tur og se, hvad man kan finde...

    SvarSlet
  5. Nanna - Velbekomme :-)

    Det havde jeg sgu også gjort! :-D

    Kageleg - Det tror jeg også, den er - glæder mig til at smage den.
    Ja, skynd dig! Det varer ikke længe før den ikke blomstrer mere :-)

    SvarSlet
  6. Tak for opskrift...

    PS skub de champignons ned i servietten - evt. helt åbenlyst - så kan de lærer det;-)
    God fornøjelse

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...