tirsdag den 28. juni 2011

Hyldeblomstmarmelade med strejf af ingefær

Jeg kunne ikke vente længere. Jeg ved godt, den skulle trække i 5 dage, men nu er der gået 4 dage og så må det også være godt. Nå!

Næste år lover jeg, at jeg lader den trække i 5 dage. Jamen, jeg lover det! Ama'r halshug!
Hvis jeg husker det..


Jamen se lige den farve! What's not to love?

Og hold da op, hvor smager det dog vidunderligt! Den søde hyldeblomst, lidt citron og så en dejlig stille eftersmag af ingefær. Jeg er ekstremt begejstret!
Selv den bedste, økologiske hyldeblomstsaft man kan købe, får baghjul her.


Jeg fik knap og nap 3 liter saft ud af opskriften, så jeg er meget godt tilfreds - især, når jeg så også lavede marmelade af "kvaset". Det gav nemlig næsten 1,1 kg marmelade!
Det er da skønt, når man sådan kan bruge det hele. Apropos mit mantra Stop Spild Af Mad...


Hyldeblomstmarmelade med strejf af ingefær:

760 g "kvas" - hyldeblomsterne, citron-skriver og skræller (kaffefilter med ingefær fjernes)
500 g sukker
Atamon

Kør evt. kvaset igennem en foodprocessor inden, indtil du har den konsistens, du ønsker.
Jeg gjorde det først efter jeg havde møflet rundt med stavblender og sukker etc. og til sidst, da det var kogt færdig stoppede jeg det i foodprocessoren. Det havde været nemmere bare at gøre det fra starten af.
Jeg foretrækker det næsten helt som mos.

Kog det hele godt igennem i ca. ½ times tid og put det på skoldede og Atamonskyllede glas.
Er skønt på brød, i ymer/yoghurt eller på en ostemad.
Det med ostemaden er noget, jeg har hørt. Jeg kan dælme ikke lide ostemadder. Ikke om der så kommer et halvt kilo marmelade på, men det var vist et sidespor.


Så sådan her så min frokost-snack-smagsprøve ud i dag. Det var himmelsk! Og hvis jeg vil kan styre mig, så er der også både saft og marmelade til efteråret sensommeren.
Hahahaha.. som om!

9 kommentarer:

  1. Genial måde at bruge det hele på! Lækkert :)

    SvarSlet
  2. Apple - Ja, det er vildt smart, og når det så også smager godt, så er det jo bedre end et Kinderæg ;-)

    SvarSlet
  3. Jeg har allerede lavet hyldeblomstsaft, men jeg er vildt misundelig over, at der er ingefær i din, så måske skulle jeg lige tjekke om hylden stadigvæk har fine friske blomster. Det lyder så lækkert med ingefær! Ummmm.
    Måske vender jeg tilbage og napper dine opskrifter ;-)

    Ps. Alt er bedre end et Kinderæg. :o)

    SvarSlet
  4. Apple - Det er jo heldigvis ret nemt at lave en ny portion og denne her variant er super skøn!
    Du napper bare :-D

    PPS: Næsten. At klemme sin finger i en lastbildør er vist værre. Tror jeg.

    SvarSlet
  5. Aj! Lækkert, velsmegande og opbrug (i stedet for forbrug) - det er skønt!

    KH
    Selina

    SvarSlet
  6. Argh stavefejl.... Der skulle stå:
    Velsmagende

    (er lidt ordblind)

    SvarSlet
  7. Selina - Det er så skønt, når man kan bruge det hele og det går op i en højere enhed.
    Ordblindhed er også velkomment her :-)

    SvarSlet
  8. Argh stavefejl.... Der skulle stå:
    Velsmagende

    (er lidt ordblind)

    SvarSlet
  9. Apple - Ja, det er vildt smart, og når det så også smager godt, så er det jo bedre end et Kinderæg ;-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...