søndag den 8. maj 2011

Svømmekage

Det er meget følelsesladet at lave kager! Det vender jeg lige tilbage til.

Denne her var til Cecilie, som blev konfirmeret i dag. Hun er en rigtig svømmepige og også lidt en læsehest. F.eks. har hun læst de 4 Twilight-bøger, som også er på kagen.
Både på engelsk og dansk, og vist endda flere gange.
Inde i kagen er der mud cake bunde. I den nederste med jordbærmousse og daimmousse.
I den øverste med limemousse.
Vandet i bassinet er lavet af piping gel som er farvet blåt.
Det har jeg ikke prøvet før, men det var utrolig nemt og effekten var perfekt.
Så du finnerne? Altså hajfinnerne.. hø, hø..Og så til det mere følelsesladede. Jeg havde købt 1 kg FunCakes fondant fra en Hollandsk netbutik, og det kan jeg på ingen måde anbefale!

Da jeg overtrak den store kage med det, så sprækkede det hele vejen rundt i kanten og især i hjørnerne!

Det kan man ikke rigtigt redde ved f.eks. at gnide på fondanten. Man kan mindske skaderne med petal base, men rigtig godt bliver det aldrig. Man kan heller ikke pille fondanten af igen og overtrække med noget andet, for så får man ødelagt opsmøringen etc.
Alle kagedåser ved, hvilket mareridt jeg her har stået i...

Så jeg bandede og svovlede - så en murerarbejdsmester ville have rødmet og slået korsets tegn for sig - samtidig med, at jeg næsten kneb en tåre!

Fik fat i en af de dygtige kagedåser på Facebookchatten og hun gav det gode råd, at overtrække endnu engang. Oven på det oprindelige. Selvfølgelig!

Det ville godt nok give et ret tykt lag fondant, men hellere det - mange piller det alligevel af (jeg gør) - og det bliver så helt flot og glat og uden sprækker. Hvis altså man bruger en god fondant!

Jeg kørte straks til Specialkøbmanden og hjembragte 2 pakker af Wiltons fondant og en lille smule andet.. Kun en silikonekagerulle, en rullemåtte, en prægerulle og noget hvid farve. Faktisk nådigt sluppet.

Hjem og farve og overtrække endnu engang. Denne gang blev det perfekt! Ikke så meget som den mindste lille sprække eller revne. Pyh ha! Så var alt jo godt igen.

Jeg endte med at være ret tilfreds med kagen. Det er en rigtig god fornemmelse. Nu er jeg spændt på at høre, hvad konfirmanden og gæsterne sagde til den, og om den også smagte godt.

Den vejede forresten 10,2 kg. Så er der også en sjat kage.. 

I dag er det jo mors dag. Jeg fik denne smukke buket blomster af mine 3 piger ♥ ♥ ♥
Jeg er den heldigste mor - ikke fordi jeg får blomster, men fordi jeg har fået lov at være mor for dem!

42 kommentarer:

 1. Jeg er glad for, at jeg sad ned, da jeg så den kage, for ellers var jeg da trimlet omkuld. Den er jo übersej! *bøjer sig i støvet*

  Jeg har ikke helt luret, hvordan du laver vandet - please tell! :-)

  SvarSlet
 2. Piskeris - Årh tak! ♥

  Det er blot dette her piping gel, som man køber færdigt og som smager let sødt.
  Så putter man lidt pastafarve i og så på kagen. Spreder det ud og laver lidt bølger i det med en pensel. Var det mere forståeligt?

  SvarSlet
 3. Aha! Det kender jeg ikke - så blev jeg også lidt klogere i dag, dejligt :-)

  Er det let at arbejde med?

  SvarSlet
 4. Wow en super flot kage.

  SvarSlet
 5. Hold da helt op - den er eddermugme flot og veludført :-)

  Jeg var da gået i koma hvis det var mig der havde fået sådan en kage til min konfirmation. Wow!

  SvarSlet
 6. Det er sgu tæt på du får mig til at knibe en tåre. Så smukt er det :-)

  SvarSlet
 7. Piskeris - Ja, det er altid dejligt at lære nyt :-)
  Her er link:
  Piping Gel

  Det kan ikke være nemmere! Det kan også bruges til meget andet - f.eks. til at foregive dråber på blomster etc. Tjek det ud..

  Helle - Tusind tak :-)

  Malou - Mange, mange tak :-)

  Hahaha.. ja, det er sjovt at give andre sådan noget som overraskelse :-D

  Gite - Nåååh... Tør øjnene og få en krammer ;-)
  Og tak! :-)

  SvarSlet
 8. Hold da op, hvor er der mange fede detaljer - og virkelig flot redning af den &!%#¤"% fondant!

  SvarSlet
 9. Kageleg - Mange tak :-)

  Ja, det endte godt - to lag fondant, så bliver det ret glat :-D

  SvarSlet
 10. Sindsvag flot kage! God effekt med piping gel... Det må jeg prøve.
  Mht fondant har jeg de sidste par gange været i samme situation. Hjørner laver revner - store!!! Jeg har brugt både Wiltons og KageButikkens. Det er s.. lige før man skifter hobby.
  Er det æltet for lidt eller for meget? Pyha enhver kagebagers mareridt, ja.

  SvarSlet
 11. Nanna - Tusind tak! :-)

  Jeg ælter petal base ind i fondanten og jeg tror koden er, at overtrække ret tykt og at rulle det ud rimelig hurtigt, så det ikke når at tørre.
  Men spidse hjørner bliver nok aldrig fondantens favoritter :-/

  SvarSlet
 12. Du har ret. Jeg synes bare ikke jeg havde de problemer "før i tiden".
  Når du bruger petal base, er det så bare så dine hænder er fedtet eller er det meget du bruger??

  SvarSlet
 13. Nanna - Jeg har jo kun lavet denne type kager siden sept. 2010, så jeg ved ikke, hvordan de forskellige fondanter opførte sig før i tiden, men tror du ikke også, at du overtrækker tyndere nu, end du gjorde dengang? Bare en tanke :-)

  Jeg fedter hænderne og bordet flere gange. Mængden afhænger jo også af hvor meget fondant, jeg ælter. Du må nok bare prøve dig lidt frem :-/

  Når du overfører fondanten, ruller du den så op på rullepinden og bærer den over?
  Jeg er nemlig lidt irriteret over at den ende der er inde under det andet, så laver mærker. Så når jeg ruller det over kagen, så er der en stribe hen over omkring midten. Det meste kan jeg stryge væk med smooteren, men hvad gør du?

  SvarSlet
 14. wow hvor er det en super flot kage .... med en masse skønne detaljer. Den må have vakt lykke og beundring

  SvarSlet
 15. Birgitte - Mange tak :-) Det gjorde den. Moderen fortæller, at selv gæsterne ved den anden konfirmation på stedet var forbi og kigge :-D

  SvarSlet
 16. Tak for info. Når det er et meget stort stykke fondant, så tager jeg begge hænder og arme ind under den udrullet fondant (håndflader vender opad, så fondanten kommer til at ligge på hænder og underarme). Så løfter jeg det hen over kagen. Ellers gør jeg som dig - løfter med rullepinden. Ligger rullepinden på midten, folder den ene halvdel over og løfter... Jeg synes ikke jeg har problemer med mærker på midten (lucky me), ikke noget jeg ikke har fået væk igen i hvert fald.

  SvarSlet
 17. Nanna - Hmm... når jeg ruller ud, så bruger jeg ikke så meget maizena, at jeg kan flytte rundt på fondanten. Jeg synes, det er nemmere at rulle den ud, hvis den sidder lidt fast, men det gør jo også, at jeg så ikke kan få hænderne ind under på den måde, men det må jeg lige overveje, om jeg så skal gøre anderledes.
  Hvor tykt overtrækker du?
  Når jeg bruger kagerullen, så ruller jeg fondanten op på rullen - det er derfor der kommer det mærke. Lidt svært at forklare :-D

  SvarSlet
 18. Hvor er det sjovt, jeg synes det er nemmere at rulle ud, hvis der er lidt maizena på bordet. Men ikke så meget at det tørre fondanten ud, bare lige så det er til at rulle ud og dreje.
  Jeg ruller ikke fondanten op på rullen (altså ikke rulle som en pandekage med noget hyggeligt i midten), jeg placerer rullen på midten, folder den ene halvdel over rullen og løfter rullen ved at holde i begge ender :-) Håber du forstår...

  SvarSlet
 19. Nanna - Ja, sådan ved jeg godt, mange gør.. jeg synes bare det glider rundt og er svært at styre, men det kan være, jeg skal prøve igen.

  Nej, det er jeg med på :-) Men jeg tænker også, at det så skal være ret tykt for ikke at gå i stykker? Hvor tykt fondantn tror du, du overtrækker med?

  SvarSlet
 20. Den er fantastisk! Intet mindre......Jeg skal også have gang i det der piping gel - Jesper har bestilt en strand-kage til sin fødselsdag :-Z

  Er det et spejl den står på - cool detalje!

  Meget, meget flot Gitte <3

  SvarSlet
 21. åårhhhh, den er flot! Man får jo helt komplekser og præstationsangst.

  SvarSlet
 22. Den kage er intet mindre end fantastisk flot. Meget detaljeret og virkelig cool med hajer i bassinet:). Jeg har også bøvl med den sædvanlige fondant fra kagebutikken:(. Men kan anbefale den her slip let måtte fra wilton, du behøver ikke maizena når du ruller din fondant ud:). Men den klistre alligevel til "måtten", og så kan du gøre det at du tager den her måtte med den udrullede fondant og ligger over kagen, for derefter at fjerne måtten.. Super nemt og du slipper for mærker i fondanten fra rullen:)

  SvarSlet
 23. Den er jo helt perfekt den kage! Hver lille detalje er bare blevet kælet om. Det er lækkert at se!

  Lige før jeg læste dit indlæg i aftes, så havde jeg bestilt en kæmpe bunke funcakes fondant fra Holland!! Ej nej nej! Faktisk drillede funcakes mig også sidst jeg brugte det, men gik bare ud fra at det var mig og ikke fondanten den var gal med ;-)

  Plejer at lave fondant selv, men har besluttet at livet er for kort!
  Forresten mht. udrulning så ruller jeg fondanten ud på et stykke bagepapir og bruger en slip-let kagerulle. Så slipper jeg for at bruge for meget flormelis. Sjovt som man har forskellige måder at gøre det på.

  Er Wilton favorit fondanten?

  SvarSlet
 24. Rikki - Tusind tak! :-)
  Piping gel er nemt. Og rørsukker er godt som sand.

  Nej, det er et stykke kagepap, som desværre ikke kunne være i køleskabet, så jeg måtte klippe lidt af kanterne :-( Men jeg har set andre bruge spejl som fad - og ja, det er meget smart.

  Mere tak ♥

  Anne - Tak skal du have. Ingen grund til det - det er bare at kaste sig ud i det og øve sig :-)

  Annette - Tusind tak!
  Kagebutikkens er jeg heller ikke vild med..
  Den måtte fra Wilton er det den, hvor der også er mål på? Den har jeg lige købt, men den var dog for lille til fondanten til den store kage - ellers ret smart med den metode. Det vil jeg måske prøve af.

  Edith - Mange, mange tak. Dejligt at høre :-)

  Åh nej! Det er IKKE dig, den er gal med. Har hørt fra fler andre kagedåser, at de også har haft dårlige erfaringer.

  Åh ja.. livet er for kort til selv at lave det - jeg har ikke engang forsøgt mig - blev træt bare at læse opskriften :-D
  Det med bagepapir.. Det må da glide rundt over det hele så?
  Bruger altid Maizena som "mel" - men hellere petal base. Ja, der er mange veje til Rom :-D

  Wilton er afgjort favoritten! ♥
  Hvis du ikke har prøvet den, så skulle du unde dig selv den oplevelse. Selvfølgelig kan den også drille, men slet ikke på samme måde eller lige så tit.

  SvarSlet
 25. Hold op hvor er det bare en super flot kage!!!!! WOW!

  SvarSlet
 26. Jeg lavede en kage i går og gjorde som du skrev: petal base på hænder og fødder;-) (nej spøg til side) hænder og bordet. Det gik fint. Jeg brugte dog maizenamel til sidst, da stykket blev stort og klistrede lidt fast. Resultatet blev bedre end de 2 forrige gange, dog stadig lidt tørt lige på hjørnerne. Jeg havde brugt Wiltons fondant.
  Jeg ruller ud til ca. 3 (max 4 mm) i tykkelse.

  SvarSlet
 27. Kageeventyr - Mange tak :-)

  Nanna - Ååh..det er da dét! Jeg glemmer at putte det på fødderne! ;-D

  Ja.. nogen gange bruger jeg også lidt Maizena på bordet. Du kan også "reperere" lidt tørre sprækker med petal basen.. Sådan forsigtig gnide lidt på.
  Og så tror jeg altså, det er en fordel at overtrække lidt tykkere - især når det er til firkantede kager. Og måske endda runde hjørnerne en smule på opsmøringen.

  SvarSlet
 28. Respekt - hvad fanden kan man sige. Det er sgu da helt vildt lækkert at se på. Over det hele. Men så er der lige det med detaljerne. Hold da kæft hvor er det fedt. Bøgerne er for lækre. Lækrere end resten af kagen. Og den er ellers überlækker.
  Signe

  SvarSlet
 29. Signe - Tusind tak, hvad fanden skal man ellers sige? ;-D

  Bøgerne er i hvert fald små. Og den ene vender lidt forkert på kagen.. har jeg senere opdaget. Men mon ikke lige den slags går? :-D

  SvarSlet
 30. Kan kun sige: WOW Super flot kage, Respekt :-)

  SvarSlet
 31. Woaw - har lige fundet din blog.. den kage er da ufattelig nærmest uvirkelig flot!! Den kan ikke andet end have bragt stor lykke.. Vild detalje med vandet der ligner rigtigt vand..og alle de sirligt udførte detaljer.. Jeg bliver glad af at se den kage.. God dag.. Hilsen Mette

  SvarSlet
 32. Det var bare den flotteste kage ever.... Alle faldt nærmest i svime over den! Detajlerne er jo til at svimle over. Og så smagte den super lækkert.

  Kan kun sige tuisnd tak både på vegne af Cecilie og jeg selv!

  Kæmpe knus og kram Heidi

  SvarSlet
 33. FruHansen - Mange tusind tak! :-)
  Og det at nogen bliver glade er en stor del af fornøjelsen ved at lave disse kager, så det er skønt at høre!
  Også en god dag til dig!

  Heidi - Årrh tak! Du har allerede rost og sagt så mange fine ting, at jeg (næsten) har været helt forlegen.

  Velbekomme til jer begge og masser af kram retur! ♥

  SvarSlet
 34. FANTASTISK! Den er da vildt flot! Jeg har allerede bestilt piping gel hjem - det skal jeg da også lege lidt med :-)

  SvarSlet
 35. Kagemums - Mange tak! God idé, det er så nemt og giver en utrolig effekt.

  SvarSlet
 36. FANTASTISK! Den er da vildt flot! Jeg har allerede bestilt piping gel hjem - det skal jeg da også lege lidt med :-)

  SvarSlet
 37. Signe - Tusind tak, hvad fanden skal man ellers sige? ;-D

  Bøgerne er i hvert fald små. Og den ene vender lidt forkert på kagen.. har jeg senere opdaget. Men mon ikke lige den slags går? :-D

  SvarSlet
 38. Kageeventyr - Mange tak :-)

  Nanna - Ååh..det er da dét! Jeg glemmer at putte det på fødderne! ;-D

  Ja.. nogen gange bruger jeg også lidt Maizena på bordet. Du kan også "reperere" lidt tørre sprækker med petal basen.. Sådan forsigtig gnide lidt på.
  Og så tror jeg altså, det er en fordel at overtrække lidt tykkere - især når det er til firkantede kager. Og måske endda runde hjørnerne en smule på opsmøringen.

  SvarSlet
 39. Den er jo helt perfekt den kage! Hver lille detalje er bare blevet kælet om. Det er lækkert at se!

  Lige før jeg læste dit indlæg i aftes, så havde jeg bestilt en kæmpe bunke funcakes fondant fra Holland!! Ej nej nej! Faktisk drillede funcakes mig også sidst jeg brugte det, men gik bare ud fra at det var mig og ikke fondanten den var gal med ;-)

  Plejer at lave fondant selv, men har besluttet at livet er for kort!
  Forresten mht. udrulning så ruller jeg fondanten ud på et stykke bagepapir og bruger en slip-let kagerulle. Så slipper jeg for at bruge for meget flormelis. Sjovt som man har forskellige måder at gøre det på.

  Er Wilton favorit fondanten?

  SvarSlet
 40. Piskeris - Årh tak! ♥

  Det er blot dette her piping gel, som man køber færdigt og som smager let sødt.
  Så putter man lidt pastafarve i og så på kagen. Spreder det ud og laver lidt bølger i det med en pensel. Var det mere forståeligt?

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...