søndag den 1. maj 2011

Appelsin/choko cupcakes med marengsfrosting og sukkersekten

Jeg bagte disse i går. Efter denne her opskrift.

Det er en meget nem og ligetil opskrift og de smagte også godt. Ikke noget, jeg sådan faldt i svime over, men måske er jeg ikke den rette dommer her. Jeg er jo ikke den store kagespiser og jeg kan bedst lide noget, der rigtigt sætter smagsløgene i gang, men prøv dem selv - de andre kagedåser roste dem.


For jeg havde 4 skønne kagedåser på besøg i dag og det var råhygge for alle pengene!
En af de helt gode kommentarer var til snakken om, hvor undrende folk kan være over, at vi sådan mødes og sukkernørder. "Jeg går til kage" var responsen. Skønt!

Nogle af kagedåserne ville gerne se, hvordan jeg laver brushed embroidery, så det var det gennemgående tema, men sådanne dage er heldigvis bare til at lave lige, hvad man nu har lyst til - og så ellers hygge undervejs.

For udenforstående så kan det synes mærkeligt, men jeg kan love dig, at tiden fra 10-17 fløj af sted! Når man sukkernørder, så forsvinder tiden. Det er en del af konceptet bag sekten..

Her et par småkager fra en meget lærenem kagedåse, som fik ret godt fat i det.
Og så en nøgen dame uden hår. Hun skal nok ende med at blive fin, for indehaveren er rigtig dygtig til modellering.Jeg lavede selv nogle bøger af fondant, jeg skal bruge til en kage på lørdag. Den glæder jeg mig meget til at lave.

I går brugte jeg sammen med nogle medstuderende og Bent Falk. Højtuddannet gestaltpsykoterapeut og teolog.

Han har blandt andet skrevet Kærlighedens pris om hvordan kærlighedens væsen er. At den hverken kan findes ved magt, medlidenhed eller anden manipulation. At det øjeblik den søges ad den vej, så forsvinder den. At gøre for meget - for at få det, man ikke vil have. Kloge ord! En bog jeg afgjort skal have læst!

Så talte han en masse om forandringens paradoks. At så længe, vi kæmper eller forsøger at være eller blive noget andet end det vi er/det som er i os, så forandres intet - så vokser det kun. Så snart vi tør se på, hvad som er og acceptere det, så snart vil det forandre sig.
Alene bevidstheden og opmærksomheden på det skaber en forandring.

Et andet skønt udtryk, han havde: "Du kan ikke polere lort".
Hvis noget er skidt/svært/hårdt f.eks. at skulle fortælle en anden - så er det sådan, og så nytter det ikke noget at pakke det ind eller servere det, som om det var guld.
I mødet med mennesker, så vil kontakten være helt anderledes og tæt, hvis vi tør sige det, som det er.

Det er ikke det samme som at være ond eller modbydelig, men mange af os, forsøger at pakke alt skidtet alt for meget ind, før vi serverer det for andre. For at undgå at såre eller skade andre. Skaden opstår lige der. Når vi på den måde umyndiggører andre og ikke er klare i vores udtryk.

Jeg havde en fantastisk inspirerende og lærerig dag, som sluttede af med øl og Somersby i solen og på café med en anden medstuderende. Flere af den slags lørdage!

13 kommentarer:

 1. Tak for en hyggelig dag Gitte. Jeg smed straks alle mine roser ud, og har nu lavet nogle andre, som er blevet meget pænere. Ja- man skulle jo nødig kede sig!!!

  SvarSlet
 2. Hey - tak for igår (til alle kagedåserne) Det var en super hyggeligdag. Og kan varmt anbefale de cupcakes. De var mums gode. ;)

  SvarSlet
 3. Nina (?) - I lige måde! :-)
  Nej, nej, nej! De var vitterligt fine, så det havde du slet ikke behøvet!

  Sus - Og tak til dig :-)
  Godt, du kunne lide cupcakes'ne - jeg er nok bare for kræsen :-D

  SvarSlet
 4. Årh, så ærgelig jeg er over at den dato blev lavet om - så gik jeg glip af både kagedåser, skønne kager og nøgne fondant Quinder :-) Vi MÅ finde en anden dag! Jeg havde også en lærerig dag i går - lederseminar med hele ledergruppen om arbejdsglæde, ølsmagning, vinsmagning og paella lavet af direktøren him-self. 12 flasker vin senere havde vi mange gode (og nå ja, mindre gode) idéer til hvordan vi kunne øge arbejdsglæden i virksomheden :-) Nu: virkelig træt og sengeklar.

  SvarSlet
 5. Camilla - Det forstår jeg godt... og så tænk på alt det, du gik glip af, som der ikke står noget om her. Jeg nævner ryatæpper og måtter i flæng B-)

  Du og Vibeke kunne evt. finde 3 datoer sammen og så kan vi gå videre derfra? Så er vi sikre på, at I kan de dage :-)

  Smukt lederseminar!
  De bedste idéer kommer til sidst - eller nåwet :-D

  SvarSlet
 6. Ej det lyder da virkelig fabelagtigt sådan "at gå til kage" :-)
  Hvor søren kan man lære noget om det der brushed embroidery? Det ser virkelig fint ud.

  SvarSlet
 7. Edith - Ja, er det ikke smart? :-D

  Og tjek altid youtube for den slags. Det er genialt :-)

  Brushed embroidery

  SvarSlet
 8. Hey halløj - jeg vil altså med til VIP-træffet med Vibeke, Himmelske-Camilla og Godte. Det lyder da som for godt selskab.
  Knus

  SvarSlet
 9. Ha ha Signe. Jeg tror sgu, at jeg skifter navn og vil fra nu af bare tituleres Himmelske-Camilla - det er da genialt :-D Snakker lige med hende Vibsen om nogle datoer.

  SvarSlet
 10. Signe - Det skal du da! Og vi er nemlig rigtig godt selskab! Eller jeg er i hvert fald.. ved sgu ikke rigtigt med de andre to.. ;-)

  Himmelske-Camilla - :-D Jeg arbejder med min omnipotens, så jeg må hellere styre mig *Suk*..

  Gør det, så finder vi en dag, hvor vi kan hygge :-)

  SvarSlet
 11. Ha ha Signe. Jeg tror sgu, at jeg skifter navn og vil fra nu af bare tituleres Himmelske-Camilla - det er da genialt :-D Snakker lige med hende Vibsen om nogle datoer.

  SvarSlet
 12. Tak for en hyggelig dag Gitte. Jeg smed straks alle mine roser ud, og har nu lavet nogle andre, som er blevet meget pænere. Ja- man skulle jo nødig kede sig!!!

  SvarSlet
 13. Edith - Ja, er det ikke smart? :-D

  Og tjek altid youtube for den slags. Det er genialt :-)

  Brushed embroidery

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...