lørdag den 23. april 2011

Martha Stewart's wanna-be white cake, lemon curd and 7-minute frosting

Eller skulle man bare kalde en spade for en spade og ende med Godtes Hastværk?

Nå, men den smagte nu meget godt. Altså bortset fra, at den var skide sur. Tarvelige kage.
Måske havde det noget at gøre med, at jeg glemte at halvere mængden af citronsaft, da jeg halverede resten af opskriften? Flot, Godte! Så tror da pokker hele fjæset snerper sammen, når kagen spises.
Her dagen efter var det dog ikke så markant.


Jeg måtte bare bage. Som i det-er-ikke-muligt-at-lade-være-længere-og-helt-uden-for-min-kontrol. Kender du det? Nå, ikke. Okay. Sådan var det altså. Jeg var oven i købet alene hjemme med den yngste trold, men heldigvis trådte et par opofrende venner til.

Problemet var så, at jeg pludselig fik travlt, med mindre vi skulle spise kage midt om natten.
Så kagen fik ikke lov at køle nok. Lemon curd'en blev hastet igennem og fik heller ikke tid til at sætte sig ordentligt, og marengsen på toppen blev slet ikke pisket stift nok. Jeg havde heller ikke tid til at pynte den, som jeg havde forestillet mig.


Så lærte jeg dét! Eller det gjorde jeg jo nok ikke, for skulle man så ikke mene, at jeg allerede havde lært det?
Og sk*de være med det! Jeg fik mit kagefix og følte næsten, jeg var Martha Stewart for en stund. Altså uden retssager og fængsel og alt det der, naturligvis.

Se her hvordan den lækre (og meget mopsede) lemon curd flyder ud. Det er jo ikke meningen!


Og se så her dagen efter. Så har den sat sig og holder sig inden for stregerne.


Opskrifterne er her:
White layer cake with lemon curd filling

Med mindre en eller anden insisterer på at få dem på dansk og i halv mængde, så springer jeg altså over. Mine foreløbige oversættelser er sådan delvist danske og delvist engelske og det kan jeg selv godt nøjes med, men hvis du spørger rigtig pænt (og siger noget endnu pænere om kagen) så kan jeg vel overtales. Man kommer langt med smiger.

Den næste Martha Stewart kage er jo nok nødt til at være noget med chokolade. I uhørt store mængder. Med chokoladefyld og chokoladefrosting. Og bedre tid!

8 kommentarer:

 1. Hmm, jeg ville nu alligevel gerne sætte tænderne i den på dag 2 - sur eller ej ;-)

  SvarSlet
 2. Malou - Den smagte nu også ret godt i dag. Vi har lige spist det sidste stykke. Og den var heller ikke så sur mere. Måske har vejret gjort den i bedre humør? :-D

  SvarSlet
 3. *triller rundt på gulvet*
  Den ser alt, alt for lækker ud!

  Nu smager den banan, jeg lige har spist, bare helt utroligt fladt!

  SvarSlet
 4. Nu vi jo nogen der rent faktisk godt kan lide sure kager - så jeg er på ingen måde skræmt og kunne bestemt have lyst til at prøve kræfter med udyret. Wanna-be's kan såmænd gå hen og blive et hit :-)

  SvarSlet
 5. Piskeris - Hvorfor roder du rundt dernede på gulvet? ;-)

  Tak, den kan godt slå en banan...også selvom den var sur :-D

  Camilla - Jeg kan også godt lide det syrlige sammen med det søde, men jeg siger dig, det hele snerpede sammen da vi spiste den om aftenen. Næste gang så halverer jeg altså også citronsaften, når jeg halverer resten :-D

  Selve kagebunden er jeg lidt forelsket i, og vil nok også bruge den sammen med andet fyld i andre kager. Jeg brugte så rigtige vaniljekorn i stedet for ekstrakt.

  SvarSlet
 6. Nu vi jo nogen der rent faktisk godt kan lide sure kager - så jeg er på ingen måde skræmt og kunne bestemt have lyst til at prøve kræfter med udyret. Wanna-be's kan såmænd gå hen og blive et hit :-)

  SvarSlet
 7. Malou - Den smagte nu også ret godt i dag. Vi har lige spist det sidste stykke. Og den var heller ikke så sur mere. Måske har vejret gjort den i bedre humør? :-D

  SvarSlet
 8. Piskeris - Hvorfor roder du rundt dernede på gulvet? ;-)

  Tak, den kan godt slå en banan...også selvom den var sur :-D

  Camilla - Jeg kan også godt lide det syrlige sammen med det søde, men jeg siger dig, det hele snerpede sammen da vi spiste den om aftenen. Næste gang så halverer jeg altså også citronsaften, når jeg halverer resten :-D

  Selve kagebunden er jeg lidt forelsket i, og vil nok også bruge den sammen med andet fyld i andre kager. Jeg brugte så rigtige vaniljekorn i stedet for ekstrakt.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...