mandag den 18. april 2011

Lambeth

I går var jeg på Lambethkursus. Det er en meget gammel dekoreringsteknik, som mest består af lag på lag af Royal Icing (Glasur).


Egentlig havde jeg ikke så meget lyst til at tage på kursus i noget som helst, for aftenen inden havde mine to store piger (på 19 år) være involveret i et trafikuheld. De kom ikke til skade - udover hovedpine og muskelsmerter i ryg og nakke - men det var alligevel voldsomt og meget chokerende. Bilen de kørte i, er vist totalskadet.

Jeg reagerer meget handlingsorienteret i sådanne situationer. Er nogen kommet til skade? Hvis ja - hvor meget? Hvem skal have trøst og omsorg nu? Hvem kan vente lidt? Hvad skal der ske mht. politi og ambulance? Hvad skal der ske med bil og tasker etc.?

Det var først dagen efter, at jeg mærkede, hvad det også havde gjort ved mig. Tanken om at kunne have mistet dem begge på én gang............

Det har jeg heldigvis ikke og det hjælper mig til at huske på, at leve livet nu. At få givet dem al den kærlighed jeg har til dem - nu! Ikke vente. Og jeg er taknemmelig! Kys på jeres nærmeste - måske er det lige pludselig for sent...

Og nu til det kagekursus. For det var et godt kursus.

Lidt konstruktiv kritik. Den grundlæggende fondant skulle have været farvet. Bare svagt. Det giver et helt andet resultat. Og det var også lidt øv, at de var blevet trykket og havde fået mørke pletter - men sådan er det nogen gange. Vi klarede den alligevel.

Ros. Det var faktisk nemmere, end jeg havde troet. Når det vises og fortælles step-by-step - på en (u)pædagogisk og halvflabet måde, som jeg jo foretrækker - så går det nærmest af sig selv.
Og så gør øvelse altså mester. Allerede når man havde lavet et par af de samme snirkler, så lå det meget nemmere i hånden.


Vi hyggede og grinede og sad med tungen lige i munden. På et tidspunkt var jeg nærmest ved at besvime, fordi jeg holdt vejret i koncentration.

Er ret tilfreds med resultatet. Nu står den på et lagkagefad her i stuen og håner alle kagesultne.
Det er nemlig en dummie, så inden i den er der ikke kage, men falmingo. Hæ!

Nu vil jeg gå i køkkenet og forberede et lækkert, krydret madbrød til aftenens menu.
Mere om det senere - stay tuned.

16 kommentarer:

 1. Sikke en skræmmende omgang! Hvor er det dog fantastisk dejligt at de ikke er kommet mere til skade. Pyha bare tanken...

  Kagen er super flot. Virkelig flot. Jeg har selv overvejet at tage på sådan et kursus, men lige nu er overskuddet der ikke rigtig, så det må vente lidt.
  Er det en hel weekend eller bare en enkelt dag?

  SvarSlet
 2. Puha, godt de slap fra det uden mén.

  Og det er en meget nysselig kage. Meget, meget nysselig. Var du sød ved den meget alvorlige lærerinde? (i så fald må jeg have et par tips - synes jeg altid kommer med en kæk kommentar under kurserne, selvom jeg virkelig anstrenger mig for at være sød og artig).

  SvarSlet
 3. Edith - Det var meget skræmmende. 3 biler involveret, glasskår overalt og mange rystede mennesker - især mine to piger :-(
  Det er så heldigt, at der ikke er sket mere - der må være en engel, der har holdt hånden over dem. Tanken skræmte mig fra vid og sans!
  Vi glemmer, at det reelt er den risiko, vi løber hver gang, vi sætter os ind i en bil :-/

  Tak. Det skal du gøre. Hun holder dog ikke kurserne på den måde mere. Man skal selv samle et hold fremover.
  Det her var en dag fra 13-17.30.

  Piskeris - Ja, meget! De har stadig ondt, så vi håber, at det bare er muskelsmerter.

  Mange, mange tak :-)
  Næh, skal man det? Til gengæld så fik jeg hende hylet helt ud af den flere gange *Hæ, hæ* 3:-)

  Spørger du mig om tips til at være sød og artig?? Hahaha.. månedens joke! :-D

  SvarSlet
 4. Tak! Elsker at få folk til at grine :-D

  *bukker og nejer*

  SvarSlet
 5. Åh, det er jo vores allesammens værste mareridt du dér oplevede, jeg må også nogen gange tage mig sammen for ikke at lade "billederne" i hovedet løbe af med mig når min søn og kammeraterne, med nye kørekort i lommerne, begiver sig ud i verden i bil - godt at pigerne slap nogenlunde helskindet - hurra for alle skytsengle.
  Super flot kage du alligevel fik snedkereret.
  kh
  Anne

  SvarSlet
 6. Piskeris - Det er heller ikke det værste, man kan ;-)

  Anne - Ja, det er en kunst at give slip og bare håbe på det bedste.

  Og tak! På mange måder er kager jo også terapi - det kender du sikkert ;-)

  SvarSlet
 7. Phyyy godt der ikke er sket dem mere... Mine forældre kørte galt en gang med min datter i bilen. Det gik også kun ud over bilen.. Men der gik lang tid hvor jeg slet ikke kunne falde i søvn...

  Og hold da så lige op en flot "kage" du har fået lavet... Det er vildt at man kan føre sin hånd så sikkert, så man kan lave det...

  Smukt !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 8. Marianne - Det husker en på, hvor farligt livet kan være. På den anden side, så er det heller ikke noget liv, at være pakket ind i vat, så man må jo bare risikere det og forsøge at passe lidt på.

  Mange tak! Det gik også kun fordi jeg holdt vejret halvdelen af tiden ;-)

  SvarSlet
 9. Py ha ren gyser! Ens værste mareridt, når de begynder at bevæge sig rundt i de firhjulede...
  Godt det ikke gik værre.

  Flot kage. Det er en fantastisk teknik.

  PS! Jeg giver lige mine børn et ekstra godnatkys:-)

  SvarSlet
 10. Puha, sikke en forskrækkelse. Godt, at de ikke kom noget til. Jeg har selv været på kursus hos Sif og elsker hendes "facon". Meget fin kage du fik kreeret. Er det med vilje at to af bladene på toppen ikke er malet med guld?

  SvarSlet
 11. Nanna - Det var forfærdeligt, men jeg er heldigvis ikke nervøs ellers. De kører begge godt, men vi er jo kun mennesker og vi fejler. Sådan er livet - og ja, godt det ikke endte værre.

  Tak :-) Ja, det er ret sjovt hvad man kan gøre med glasur :-D

  Godt! Det er dét, vi skal huske på.


  Camilla - Meget. Det tager lige lidt tid at komme over.

  %¤"¤"%& NEJ! Det er IKKE med vilje og jeg er meget frustreret over, at jeg overså dem. Vi havde ret travlt til sidt.
  Og jeg havde jo satset på, at ingen ville opdage det - men så kom du! *Grr*
  ;-D

  SvarSlet
 12. Hej Gitte
  Godt der ikke skete noget med dine piger. Jeg har 2 drenge på 20 og 17 - ham på 20 er i sommerhus på Falster med 10 venner, det var lige før jeg tilbød at køre dem derned, for ikke at ligge søvnløs. Og ham på 17 er med en kammerat i Tyskland og købe øl - Nej nu må jeg stoppe!!!!!
  Nå! det var vist kagen jeg ville kommenterer på - den er virkelig flot, jeg kan ikke en gang lave en muslingekant med glasur!!
  Hilsen Nina

  SvarSlet
 13. Nina - Ja, det er jeg meget taknemmelig over.
  Jeg har det ikke sådan. Jeg er ikke nervøs, når de ellers skal køre - heller ikke selvom det er sent eller tidligt eller andet.
  Måske er det lidt anderledes med drengebørn? Fordi man ved, at de måske kører lidt vildere?

  Mange tak :-) Det kræver lidt øvelse, men det er det. Så bare i gang - du kan øve dig på bagepapir.

  SvarSlet
 14. Ha, Ha, Godte. Undskyyyld. Du kan jo overveje om du vil lukke mig ind den 7. maj :-D

  SvarSlet
 15. Camilla - Jamen det gør jeg også, kan du tro! *Hmrf*

  ;-D

  SvarSlet
 16. Ha, Ha, Godte. Undskyyyld. Du kan jo overveje om du vil lukke mig ind den 7. maj :-D

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...