tirsdag den 22. marts 2011

The story of my...


Jeg skriver på min livshistorie. Det er 1.-års opgaven på min uddannelse, og går ud på at skrive ens livshistorie og tilføje de forskellige typer forsvarer, vi får for vores overlevelse - for at klare os i de vilkår, vi nu engang bydes.


Forsvarer er ikke nødvendigvis af det dårlige. De hjælper os og beskytter os. Det er, når et forsvar begynder at være (over)styrende og forhindre os i at leve det liv, vi ønsker os, at det kan være godt at arbejde med det.

F.eks. kan et svigt i barndommen have gjort os lukkede og bange for at knytte os til andre. Det var nødvendigt dengang for at beskytte barnet, men hvis det i voksenlivet bliver styrende og medvirker til, at vi ikke får, hvad vi har brug for af relationer og kærlighed, så kan der være store fordele i at se, hvor det stammer fra, og på den måde få det arbejdet igennem, så det ikke styrer nuet på samme måde.


Det er både underligt og lidt svært, at skrive denne opgave. Mit liv har ikke altid været helt nemt. F.eks. så døde min far ved en togulykke, da jeg var 13 år. Mine to (hel)søskende har valgt min mor fra for mange år siden (og dermed også mig, da jeg ikke var så gammel) og det er der selvfølgelig en årsag til.
Jeg har selv valgt hende fra for nylig. Det er sørgeligt, men det kan ikke være anderledes nu.


Jeg skal aflevere opgaven den 1. april, så alle de her overspringshandlinger holder jo ikke i længden. Hvad er det egentlig med de der overspringshandlinger? Hvordan kan det være, at selv praktiske ting og sager, som ellers er fuldstændig uinteressante, pludselig er overordentligt tiltrækkende?


Bortset fra det, så går det nu ret godt med at skrive den. Også selvom det er på engelsk. Når først jeg går i gang, så kører det egentlig næsten af sig selv. Selve det at skrive.

Samtidig er det jo også en proces undervejs. At jeg får set og genoplevet de ting, som er sket. At få det skrevet ned. Det at skrive tingene ned er tit godt. Så får det sin plads, der på papiret, og så er der (måske) lidt mindre i hovedet og hjertet.

Og måske ender jeg en dag som denne skønne, gamle, tandløse kone? Man har vel lov at håbe?


Livet og døden. Hvad var det ene uden det andet? Kunne du tænke dig, at leve for evigt? Jeg tror, døden er der for at minde os om, at vi har begrænset med tid, og at vi skal huske at bruge den. Nu.


Apropos... det var vist den der opgave. NU!

Nå ja - det  havde jeg nær glemt. Jeg skal også lige lave en kage med en Askepot på, til min datter. Hun har fødselsdag på torsdag, og den er til voksenfødselsdagen på søndag.

Hvad er der nu i vejen med kiksekage? Eller en nem Hello Kitty? En Askepot! Alle ved jo præcis, hvordan hun ser ud, så der er ikke megen plads til "kreativitet" der.

Jeg foreslog ellers, jeg kunne lave en væltet sko på kagen - som om Askepot lige havde været der. Dén gik så ikke. Men point for forsøget, ikk'?

Så der er fødselsdag torsdag. Om morgenen med morgenbord og sang. Om aftenen med storesøstrene - og en menu som står på pølser i tomatsovs, som den lille har bestilt.

Så er der voksenfødselsdagen på søndag, og så napper vi da lige en børnefødselsdag på næste lørdag.
Den havde jeg faktisk glemt alt om at arrangere, men det behøver vi ikke snakke mere om, vel!?

Jeg hader forresten at holde fødselsdag - fik jeg sagt det?

Nå, jeg må hellere gå i gang med opgaven.
Jeg er faktisk sulten. Må lige have lidt morgenmad først. Og hvornår er det nu, der er Amy's Court?

15 kommentarer:

 1. Uh du har mange dejlige overspringshandlinger du kan gå i gang med. Lige nu sidder jeg selv og "overspringer" ved at læse din blog. Måske man bare skulle få opgaverne overstået! Og det lyder jo som en spændende opgave du skal skrive.

  God tirsdag og god arbejdslyst

  Edith.

  SvarSlet
 2. Edit - Hahaha.. og jeg har lige gjort det samme med din blog! Fantastisk påfugl, du har lavet! Meget kreativt og ikke en, jeg har set før.

  Og i lige måde - og held og lykke med din forelæsning!

  SvarSlet
 3. Tak og nu må vi hellere tage os sammen ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg bliver nysgerrig på dig. Jeg var det nok i forvejen. Jeg kan godt lide dine refleksioner.
  Vi har vel alle valg vi ville ønske vi ikke havde gjort. Jeg synes bare mine er små i forhold til det store billede. Jeg er egentligt meget godt tilfreds med verden - måske er jeg naiv eller har alt for selektiv hukommelse.
  Og jeg overspringshandler også lige nu - fordi det på skrivebordet er ligegyldigt for mig.
  Knus

  SvarSlet
 5. Edit - Ja, ja.. jeg skal lige..... ;-)

  Signe - Hvor dejligt at høre ♥ Jeg har det på samme måde med dig :-)

  Vel har vi så. Jeg synes egentlig heller ikke, jeg fortryder nogle af mine valg, for de blev taget ud fra hvad og hvor jeg var, men jeg har mærket, at jeg gerne vil være tættere på mig selv og på dem, jeg holder af. Og at nogle af mine automatiske reaktioner (pga. oplevelser i mit liv) har gjort (og gør) at jeg ikke helt har fået dét, jeg helst ville. Den reaktion, jeg ønskede mig.
  Og man kan - som bekendt - ikke ændre andre, kun ens egne reaktioner. De kan dog være svære at ændre på, da de har deres årsager, men heldigvis ikke umulige :-)

  At være tilfreds med verden og sig selv er skønt! And if it ain't broken - don't fix it! ;-)

  Jeg overspringhandler ikke nu. Jeg nyder denne kontakt og den er også vigtig for mig. Du glæder mig ♥

  Knus!

  SvarSlet
 6. Du gør mig glad - og tænksom tit.
  Jeg har aftalt med manden at vi genetablerer sommerfesten som koncept - især for at kunne invitere dig.

  SvarSlet
 7. Signe - Og du mig. Det er da for skønt, ikk'!? :-)

  Orv... det ville jeg rigtig gerne!! Glæder mig allerede! Er der nogen datoer i spil? Så jeg kan spærre dem af med det samme?

  SvarSlet
 8. Det er den gode spiral - nemlig.
  Datoer kommer til sommer - thøhmmhh. Det går så ikke så hurtigt med det hjemme hos mig. Men så fedt at du vil.

  SvarSlet
 9. @ <-- God spiral :-D

  Så tager vi den bare ad hoc - men så skal I også finde en dato, hvor jeg kan!
  Vel vil jeg så! Fest(lige folk), mad og kage? I'm all in! :-D

  SvarSlet
 10. Rigtig spændende læsning!
  Hvad læser du til- psykologi?

  Jeg ville slet ikke kunne overkomme at skulle skrive min livshistorie ned, det ville være alt for svært at skulle erkende så mange ting på en gang. Baby steps er mere min stil:)
  Så jeg nøjes med, at tro på, at jeg er blevet den jeg er ved lige del held og en medfødt stædighed..

  SvarSlet
 11. Askepot - var det ikke hende, der blev til et græskar? Så kan du lave en græskarkage!

  SvarSlet
 12. Berit - Hahaha...Naah, det var vist ikke lige sådan, det var :-D

  Kagen bliver en mud cake, for den er bagt og ligger i fryseren. Så må vi se, hvad for en dims det ender med at blive, som skal oven på... :-/

  :-D

  SvarSlet
 13. MissMuffin - Tak :-) Jeg læser til psykoterapeut. Gestaltterapeut.
  Det er en humanistisk/oplevelsesorienteret psykoterapi - se evt. her: http://da.wikipedia.org/wiki/Psykoterapi

  Inden man kan gå i gang med den uddannelse, så skal man (blandt andet) have min. 60 timers terapi i forvejen og anden uddannelse eller baggrund inden for den psykologiske verden (og være min. 26 år)

  Derfor er det jo ikke første gang, jeg ser på de ting, der har været i mit liv, for ellers tror jeg også, det ville være FOR svært.

  Man skal gøre, hvad man finder er bedst for en. Forandringen kommer kun, hvis man har sig selv med og hvis man vil det, men gestaltterapien har for mig været den, som virkelig har rykket mig og mit indre derhen, hvor jeg meget hellere vil være. En langt større selvaccept og en indsigt omkring, hvad mit eget ansvar er og hvad jeg dermed kan gøre.
  Og så er der en stor kærlighed og omsorg til klienten, med i netop gestaltterapien ♥

  Og som jeg skrev til Signe: If it ain't broken, don't fix it :-)

  Terapi skal man ville - ellers er det spild af tid og penge - og er det en dygtig terapeut, så vil han/hun hurtigt mærke det og efterlyse et valg.

  SvarSlet
 14. Den norske Wiki giver også et ret godt bud på en definition af gestaltterapi:
  http://no.wikipedia.org/wiki/Gestaltterapi

  SvarSlet
 15. Tak og nu må vi hellere tage os sammen ;-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...