tirsdag den 8. marts 2011

Forbud mod sexkøb nu!

Jeg har nogle emner, jeg brænder for.

Ét af dem er kvinders liv - før og nu - og det inkluderer også f.eks. prostitution.

Jeg har meget stærke holdninger til dette, og på sin vis vil jeg gerne holde dem lidt ude af bloggen - men så igen.. Det er bare en vigtig sag for mig.

At vi ikke bare er ligeglade. At vi tager stilling og at hele holdningen til at købe andre mennesker for at få sex (hvilket jeg er overbevist om slet ikke handler om sex, men om magt og dominans) forandres.

For alle kvinders skyld.
For din og for min - og så mænd ikke skal bære det på sit køns vegne.
Så vores døtre vokser op med en viden om, at deres værd er SÅ meget højere end til at sælge sig selv.
At vi på ingen måder bifalder det.
At det er et levn fra fortiden.


Jeg kunne blive ved og ved.... jeg vil nøjes med at fortælle, at jeg besluttede mig for at deltage i en demonstration på Rådhuspladsen i dag. Walk the talk... so to speak.

At skrive og tale om det, er bare ikke rigtigt nok. Nogen gange må man sgu tage fat i sig selv og troppe op og vise, at der er handling bag ordene. Også selvom det er koldt og man skal stå op og man skal gå og man skal dit og dat. For mig er det jo bare nogle timer.
For de prostituerede er det et liv med gentagelser af overgreb og vold. Sexkøb er vold.


Nu er jeg træt. Træt pga. af indtryk og tanker. Træt fordi, det påvirker mig. Det er godt nok. Det må livet gerne. Den dag, jeg bliver fuldstændig ligeglad og begynder at misbruge ord som frihed i stedet for ligegyldighed, den dag gider jeg ikke mere.

I forbindelse med min uddannelse skal jeg lave noget frivilligt arbejde. Jeg tror godt, jeg ved, hvem det skal være sammen med.

2 kommentarer:

 1. Udfordring: Lav en kage med det tema! Na, det var altså bare for sjov. Dejligt, du tør brænde for noget offentligt!

  For mig at se er sexkøb ikke nødvendigvis vold, men det er med til at tingsliggøre og undertrykke kvinder. Og ja, jeg ved godt, at der også findes mandlige prostituerede, men så længe kvinder er i så markant overtal og det stort set kun er mænd, der er købere, så udtrykker det en skævhed i samfundet og holdningen til køn.

  Jeg tror, at et forbud mod sexkøb kan være med til en holdningsændring, så kvinders kroppe ikke bliver set som en vare. Men damn, jeg tror også, at der er lang, lang vej til den holdningsændring træder i kraft.

  SvarSlet
 2. Berit - *Phew* Godt, det bare var gas - for dén ved jeg ikke lige, hvordan jeg skulle kringle :-D

  Volden består i, at det er overgreb. At det er en gentagelse af de overgreb kvinden oftest har været udsat for tidligere i hendes liv.
  Og ja - tingsliggørelse og undertrykkelse. Og alt mulig andet grimt.

  Måske er der lang vej - desværre. Og når man går ned ad en vej, så starter rejsen altid med det første skridt. Jeg tror, der er taget en del skridt efterhånden og holdninger kan ændres hurtigt - se blot på rygning og revselsesretten.

  Et eller andet sted, så forstår jeg jo slet ikke, at alle ikke ser det sådan. At det simpelthen grundlæggende er forkert at købe et andet menneske. Punktum.
  Men der er så meget kvinder ikke forstår?

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...