mandag den 7. februar 2011

Lose your mind and come to your senses

Det er et citat af Fritz Perls. Faderen til gestaltterapi.

Det handler om at give slip på tankerne og kontrollen, og mærke sig selv i stedet for. Hvad man ser, hører, smager. Hvordan det føles på huden og ikke mindst, hvordan det føles indeni.
Ikke lade ens tanker styre ens handlinger hele tiden.

F.eks. alle disse skulle/burde-sætninger, vi alle er vokset op med, i en eller anden form. 
"Du skal ikke græde - du skal ikke grine - man bør ikke synge ved bordet - du skal arbejde hårdt, for livet er ikke bare sjov og ballade" og flere af samme type.
Nogen af dem har vi fået af forældre - andre har vi påført os selv. De er alle introjections. Noget der er "slugt råt" uden at der har været overvejelser om, om det var rigtigt for en og som ikke føles rigtigt nu.

Jeg kom af med en del af mine. F.eks. har jeg nogen gange en forestilling om, at jeg tit griner for højt og for meget. At jeg forstyrrer på den måde. At det irriterer folk. Det betyder så, at jeg holder mig selv tilbage. At jeg trykker mig selv ned. Går op i tankerne... "Ai, nu var det for højt - nu synes de nok, det er for meget - nu blev der helt stille, det er fordi de er irriteret over, så højt du griner" og den slags.

Jeg fik så skøn tilbagemelding fra resten af gruppen. At de ikke synes, jeg griner for højt eller længe. At de elsker mit grin og min latter. At jeg er smuk, når jeg griner. At de mærker min livsenergi.
Det var så befriende at høre. Og jeg tog min introjection, der var skrevet på et stykke papir, og krøllede den sammen, rev den i små stykker og smed den ud. Senere brændte vi alle vores introjections af.

Jeg vil grine højt og længe i mit liv. Give slip og lade al min latter komme ud!
Vise og dele min livsglæde, når den er der.

Selvfølgelig er jeg ikke bare fuld af smil og latter. Jeg har alle følelserne i mig og kunsten er jo netop at vise, hvad som er - lige nu. Jeg øver mig - og jeg bliver bedre og bedre til det. Det er så skønt og befriende! Jeg er lidt som en knop, der er ved at springe ud. Der er forår i mig.


På mange måder var ugen "a love week". En uge fuld af kærlighed. Kærligheden til livet, til os selv og andre. At mærke, hvor svært det kan være at være fuld af kærlighed, der ikke modtages. At mærke, at kærligheden til en selv ikke får den plads, den har ret til. Og at mærke den store kærlighed til andre. Kæreste, børn, venner og familie. Til gruppen, vi arbejder i. Til livet.

Jeg vil gerne dele noget meget smuk musik med jer. Bliss.
En af de smukke sange får du her.
"I'll be waiting"

 
Teksten kan du læse her.
Jeg er særligt vild med denne passage:

"When you feel helpless, when you're alone
I'll be the light upon the path to guide you Home
I'll fill the spaces in your heart
I'll remind you who you are
And when you shine just like a star, I'll let you go." 


Så smukt ♥ 

4 kommentarer:

 1. Interessant skriv. Tankevækkende. Og hvor må det være fedt at være en del af en sådan proces. Jeg kan godt ønske mig noget lignende, men jeg ved ikke om jeg tør og om jeg synes det er min tid lige nu.
  Jeg opfatter dig nu i øvrigt heller ikke som en der fylder på en upassende (voldsom) måde. Jeg opfatter dig som nærværende og nysgerrigt interesseret og bevidst om at du gerne vil være med i det du synes er spændende. Og det synes jeg er noget helt andet end larmende.
  Knus til dig

  SvarSlet
 2. Signe - Hvor dejligt at høre, at det er ord, der sætter noget i gang hos dig.
  Jeg tænker, at det er godt at lytte til den stemme i dig selv og du skal vide, at der er en meget smuk respekt for ens grænser. Og at man til enhver tid kan sige nej, hvis det ikke føles rigtigt for en.

  Jeg giver dig et link her, for at vise, at der også er andre muligheder end at starte på en 4-årig uddannelse.
  http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=155672147817246
  Jeg kan varmt anbefale de to kvinder! Ikke fordi du nødvendigvis skal springe på denne - blot så du ved, der er mange veje :-)

  Tusind tak, Signe. Hvor er det dejligt at læse - og hvor er det sødt af dig ♥
  Kram og tanker.

  SvarSlet
 3. Jeg er der nok ikke lige nu. Måske engang. Og måske når det bliver tilstrækkeligt vigtigt ikke bare at lytte men også at handle på det jeg hører jeg føler/tænker. Og jeg har absolut ingen ønsker om at blive behandler.
  Ellers kan jeg jo komme til dine kurser, når du bliver færdig.
  Jeg glæder mig i øvrigt til vi ses på søndag
  Knus til dig

  SvarSlet
 4. Signe - Ja, jeg ønsker for dig, at du snart vil få trangen til også at gøre..

  Du skal være så velkommen, når jeg engang er færdig ♥
  Og jeg glæder mig også til at ses søndag! :-)

  Kram.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...