torsdag den 10. februar 2011

Hurtige grovboller

I aftes var jeg jo til første møde i "Strik-for-verdensfreden-klubben" og det var simpelthen hyggeligt, at det blev ret sent, før jeg var hjemme.
Planen var, at jeg ville hælde dej sammen til Fucking Flinke boller inden jeg gik i seng, men jeg var simpelthen for træt.

En af de meget kære personer i mit liv skulle komme ved middagstid. Mine børns gudmor - og den kvinde som på mange måder har været min "mor" i mit liv. Hende som så mig. Hele mig, på godt og "ondt". Hende som tog mig til sig - lukkede mig ind i sit hjerte, liv og familie.
Jeg ved, at det møde i sin tid (jeg var 10-11 år), havde skelsættende betydning for mig.
Uden hende tror jeg, mit liv havde taget en helt anden - og langt mere trist - form.

Jeg er så taknemmelig for at have mødt hende. Og for de mennesker, der er i kontakt med børn og unge, og som tør. Tør være andet og mere end en arbejdskraft. De gør en meget stor forskel. Det gjorde hun i hvert fald for mig.

Måske kan jeg en dag gøre sådan en forskel for andre? Det ville være en drøm, der gik i opfyldelse...

Planen var jo, at vi skulle have boller. Så viste det sig, at det gær, jeg havde købt dagen før, ikke var kommet med hjem. Det er altså sket mange gange! Pakken er så lille og så forsvinder den på båndet eller hvad ved jeg?

Lede, lede, lede efter tørgær. Jeg fandt en sølle, halv pakke og brugte denne opskrift, som jeg så halverede.
I stedet for kerner brugte jeg groft speltmel. Og honning i stedet for sukker. Brugte også en sjat hvedemel mere, da jeg rørte dejen sammen, så den ikke var helt så våd.
Til sidst blev de sat af på en varm bageplade, fik lidt flagesalt på toppen og kom i ovnen.

De blev rigtig gode sammen med en lun frikadelle fra i går, og tog vel alt i alt 1½ time at lave.

3 kommentarer:

  1. Skønt med så dejlige mennesker i sit liv... Dem skal man værdsætte og værne om, men det gør du også kan man høre;-)

    SvarSlet
  2. Nanna - Det er fantastisk. Nogen gange tænker jeg, det nærmest er et mirakel.. Og ja, jeg værner og værdsætter alt, hvad jeg kan :-D

    SvarSlet
  3. Skønt med så dejlige mennesker i sit liv... Dem skal man værdsætte og værne om, men det gør du også kan man høre;-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...