onsdag den 9. februar 2011

Chocolate chip kage med jordbærmousse

Når man ser CakeJournal anbefale en kage så inderligt, så lytter man og så bager man.
Eller jeg gør i hvert fald.


Opskrift på kagen er her. I en 23 cm rund springform gav jeg den lidt over 1 time.
Den firkantede fik ca. 40 minutter.


Jeg har pyntet med jordbærmousse ud fra denne opskrift - blot med jordbær. Jeg brugte så 6 blade husblas, da jordbær afgiver mere væske. Jeg lod den også stivne en times tid i skålen, inden jeg rørte den forsigtigt igennem og sprøjtede den på kagerne med en Wilton 1B tyl.


Den runde kage skal med i Strik-for-verdensfreden-klubben. Jeg strikker faktisk ikke rigtigt, men jeg er helt vild god til at knævre.

Den stakkels familie, som bliver efterladt herhjemme, skulle ikke undvære kage, så jeg bagte en firkantet udgave til dem.


Ja! Selvfølgelig er der også glimmer på! Hvad regnede du mig for?

Update 10.02.11:
Den smagte rigtig kedeligt! Nej, jeg mener det faktisk. Flad og dødsyg i smagen. Altså... den smagte jo ikke dårligt, men bare intetsigende. Jeg kan personligt ikke anbefale opskriften på selve kagen, men jordbærmoussen var skøn.

14 kommentarer:

  1. Smuk med smukt på. Er vild med de swirls :-)))

    SvarSlet
  2. Hvor er den flot med de store "roser"..
    En rigtig god ide som jeg da li skal huske.
    Hvordan smager den så, god og syndig?

    SvarSlet
  3. Hold da kaje, hvor er det flot med de roser!!!

    SvarSlet
  4. Hvor er den fin! Meget smukke swirls!
    ... og den smager garantrisse også vildt godt!
    *sluuuuuurp*

    SvarSlet
  5. Tak alle sammen ♥

    Jeg synes også selv, den blev rigtig fin sådan og det er afgjort et design, jeg vil bruge igen, men selve kagen var godt nok kedelig! Flad og intetsigende :-/
    Det bliver mud cake næste gang - den er altid så lækker!

    SvarSlet
  6. Ja, ærgerligt, når en så imponerende kage i virkeligheden slet ikke smager af noget. Men super flot er den/de altså!

    SvarSlet
  7. Nanna - Det var helt mærkeligt.. Jeg havde jo også "store" forventninger.. og tak :-)

    Men jeg må bare bage en mud cake og klæde den fint på ;-)

    SvarSlet
  8. Superflot med roserne, og en genial idé da! Den må jeg absolut prøve en dag... Sidder og tænker, hvorfor hulen har jeg dog aldrig tænkt på dét før!? :)

    Hatten af! -Hvis jeg altså havde én på...

    SvarSlet
  9. Cakery - Tusind tak :-)
    Jeg blev dog inspireret til idéen fra noget lignende på nettet, så kan ikke tage hele æren selv.

    Du har ikke tænkt på det før, fordi du har tænkt på alle de andre fantastiske designs, du laver ;-)

    Sæt du bare hatten på igen - og gerne på sned ;-)

    SvarSlet
  10. Super flotte roser!! Ærgeligt at kagen ikke var god, men "hvor der handles der spildes" :-)

    SvarSlet
  11. Camilla - Mange tak :-)
    Ja, men præcis som du siger. Sådan er det bare nogen gange, og heldigvis er det så nemt at "rette op på" og bare bage en anden kage, der smager bedre. Opskrifter er der nok af i verden :-)

    SvarSlet
  12. wow de roser ville jeg gerne lave på en kage en dag. Har du kendskab til nogen tutorials eller har du lyst til at lave en en dag :D (indsæt forventningsfuldt smil her)
    Har ikke selv wilson tyl-sæt så ved ikke helt hvordan en 1B ser ud. Er det ligesom rosetyller?

    mvh anna fra Det lille Kageri (foreløbig kun en fanside på facebook, men du er velkommen til at tjekke det ud)

    SvarSlet
  13. Anna - De er faktisk ikke så svære.

    Se her: http://www.youtube.com/watch?v=mYy2uiK6T94&feature=related

    Og tyllere kan du købe løse her:
    http://specialkoebmanden.dk/

    Jeg kigger på din side :-)

    SvarSlet
  14. Superflot med roserne, og en genial idé da! Den må jeg absolut prøve en dag... Sidder og tænker, hvorfor hulen har jeg dog aldrig tænkt på dét før!? :)

    Hatten af! -Hvis jeg altså havde én på...

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...