onsdag den 26. januar 2011

Syltede pærer - og æble - med citrussaft

Jeg har aldrig syltet. Eller det har jeg jo så. Nu.

Jeg gik og skulede lidt til de der pærer, som var næsten gule og lidt bløde, og som jeg bare ikke nænnede at smide ud. De måtte syltes - og det skulle være sammen med nogen af de her gutter.

Syltede pærer

3 pærer
1 æble
1 vaniljestang
5 dl vand
2½ dl sukker
Saften fra 1 appelsin
2 spsk citronsaft

Pærer og æble skrælles og skæres i små tern.
(Jeg skar æblet lidt mindre end pærerne, for det var mere fast)

Vaniljestangen flækkes, kornene tages ud og de blandes med lidt sukker.

Vand, appelsin- og citronsaft, sukker, vaniljekorn- og stang kommes i en gryde sammen med frugterne. (Jeg havde flere tomme vaniljestænger, så jeg smed et par stykker mere i)

Det hele koges i 3-5 min. Det dufter fuldstændig fantastisk undervejs!

Jeg tog derefter frugten op i glasset med en hulske, og lod lagen reducere yderligere i en halv times tid.
Hældte det hele på glas og hældte lagde over.

Glasset skal være helt rent og skyllet i Atamon. Jeg havde desværre ikke noget Atamon, så jeg måtte nøjes med at skolde det grundigt - og så må vi bare skynde os at spise dem.


Jeg tænker, de kan være lækre i en kage, enten som mousse sammen med chokoladekage eller i en pæretærte. Kagebunde kan også stænkes med denne lagde.

Den lagde, der ikke kunne være i glasset, vil tjene fint som koncentreret saft til saftevand.

Ellers så er der skrællet kartofler, hakket forårsløg og skrællet hvidløg til kartoffelmos, ordnet gulerødder til gullashen, og den bredbladede persille har også fået lidt opmærksomhed.

Nu vil jeg snart bage et par Fucking Flinke boller, som også skal følges ad med aftensmaden. En anden madso kommer på besøg og det er godt at være mæt, når hele verdenssituationen skal løses.

4 kommentarer:

  1. Det lyder altså ret lækkert med de pærer. Jeg vil helt sikkert prøve dem en dag når der er pærer i overskud :-)

    SvarSlet
  2. Vibeke - Det er det også. Vi drak den overskydende lagde fortyndet med vand som saft i går. En rigtig tøsedrik med en svag tone af vanilje bag *Uuuhm*
    Det tager heller ikke så længe at lave og de kan nok holde sig et godt stykke tid, hvis du bruger Atamon.
    Jeg vil bruge nogen af dem i en crumble i aften :-)

    SvarSlet
  3. Vibeke - Det er det også. Vi drak den overskydende lagde fortyndet med vand som saft i går. En rigtig tøsedrik med en svag tone af vanilje bag *Uuuhm*
    Det tager heller ikke så længe at lave og de kan nok holde sig et godt stykke tid, hvis du bruger Atamon.
    Jeg vil bruge nogen af dem i en crumble i aften :-)

    SvarSlet
  4. Et lille tip: hvis du ikke har atamon, så kan du skylle glasset i vodka:-)...det har man jo altid:-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...