søndag den 2. januar 2011

Nytårskage 2010

Så kan jeg endelig offentliggøre nytårskagen. Nu er den også næsten spist op.

Det skulle være en sjov kage - havde min søde svigerinde ønsket - og det lykkedes vist ret godt. Jeg havde i hvert fald en masse sjov undervejs med at lave den!
Det ér altså en slags terapi. 

Den ene snemand har nok fået lidt rigeligt indenbords og må støtte sig til lygtepælen..*Hik*
Sådan kan det gå, når snefolket holder nytårsfest. 

 

Den bestod af marcipankagebunde og jordbær/Asti-mousse med hakket, mørk Toblerone. Astien kunne man nu slet ikke smage, men det gjorde ikke så meget - den smagte skønt alligevel. Den er smurt op med IMBC med chokolade. 


Der er så mange detaljer på denne her kage - derfor de mange fotos.Snefnuggene er lavet i RI på bagepapir og har fået lov at tørre op. Den lyserøde flade er rullet tyndt ud og lagt oven på det hvide fondant (limet med lidt vodka) og rullet ind i det hvide, inden kagen blev overtrukket. Serpentinerne er lavet med min sugar gun. Nogle af dem er i to farver - der kom bare to forskellige farver fondant i, inden de blev presset ud og rullet om runde ting til at tørre.

Jeg fik også lejlighed til at bruge min nye silikoneform til perleborter. Den fungerede perfekt. Og selvfølgelig er der massevis af perlemorsspray på både kage og perlebort. Og glimmer, naturligvis! Faktisk er jeg nu ved at løbe tør for begge dele. Katastrofe.

Træpladen på baren blev ret god. Jeg tog en lidt bred pensel og klippede meget uens i den. Dyppede den i brun farve (pastafarve blandet op i lidt vodka) og spredte hårene. Tjekkede hvordan den malede på lidt bagepapir, og så på fondanten, når jeg var tilfreds.
Bagefter tilføjede jeg knasterne og lod det tørre.

Det var en skøn nytårsaften med god mad og godt selskab. Den yngste fik sig også en ny ven - hun forelskede sig nemlig i Anton.
Dejlig, stor og meget godmodig hund.Jeg håber, I også havde en skøn nytårsaften - og heldigvis må man stadig gerne sige godt nytår - så det gør jeg..

Rigtig godt nytår til dig og dine ♥
Må året bringe jer kærlighed, nærvær, sjov, alvor, udfordringer - og kage!

21 kommentarer:

 1. Endnu engang har du overgået dig selv.. :-)))
  Fantastisk flot kage. <3

  Hysse

  SvarSlet
 2. Hyss - Mange tak! ♥ Jeg kan ikke selv helt finde ud af, hvilken af mine kager, der er den flotteste :-D

  SvarSlet
 3. Jamen jamen igen imponere du - du er jo en ægte kagekunstner. Den er virkelig sød og meget meget FLOT din nytårskage :)

  SvarSlet
 4. Hold nu op hvor er den bare flot!! - super fed ide med de "visne" snemænd - godt gået.
  kh
  Anne

  SvarSlet
 5. Virkelig flot og meget detaljeret kage. Tager virkelig hatten af for din enorme tålmodighed, for den kage har da vist taget lang tid at lave. Elsker bare den perlemors effekt, må simpel hen eje sådan en spray;).

  SvarSlet
 6. Mange tak alle sammen - I er søde!
  Jeg ved ikke helt, hvor lang tid den tog.. Jeg sad et par aftener og noget af en dag, men tiden forsvinder jo, når man sidder og sukkernørder.
  Og så tager det også lidt "overhånd", når jeg først går i gang.. :-D

  Og ja - perlemorsspray MÅ man bare ha'! ;-)

  SvarSlet
 7. Fabelagtig kage! Jeg er helt forelsket i den berusede snemand, der må støtte sig til lygtepælen. Skønne detaljer hele vejen.

  SvarSlet
 8. Virkelig nice kage... ✓✓✓

  SvarSlet
 9. Nanna - Tusind tak! Ja, han er sjov, ikk'.. Jeg sad også og grinede for mig selv, da jeg lavede ham :-D

  Sabina - Tak :-)
  (Hvordan laver du de flueben?)

  SvarSlet
 10. For sævan i den da hvor den er den flot, den kage! :-O

  I'm in love!

  SvarSlet
 11. Mange tak, for hulan da! :-D

  Love is good ♥

  SvarSlet
 12. Klidmoster - Årh.. Tusind tak! :-D

  SvarSlet
 13. Joo.... NU skal du høre... ;-)

  Da der nu ikke lige er almindelige stuefluer køber jeg et par bananer og efter et godt stykke tid har du en masse, bananfluer og derefter fanger du dem og nu kommer det svære af det - du hiver benene af dem, ligger dem på et stykke papir og så scanner du dem ind på computeren, og hvis du ikke kan få det til at fungere så ved jeg ikke hvordan du gør for jeg har fundet ud af at det er meget nemmere når jeg bruger et program der ligger på min Mac... ✔ ☃

  SvarSlet
 14. Alletiders. Jeg har allerede samlet en masse fluer i en krukke. Den tager jeg med ud til dig snart - så kan du lige hive benene af dem 3:-)

  LorteMac >:-(

  SvarSlet
 15. Ellers så skriver du bare kommentarer til alt her og tilføjer dine flueben - så kan jeg lige copy-paste :-D

  SvarSlet
 16. Hold da op hvor er den kage bare FED !!!

  Virkelig super sjov ide og rigtig godt lavet !!!

  Må næsten have gjort ondt at skære i den .....

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 17. Marianne - Mange tusind tak for alle de fine roser! :-)

  Nope - kager skal guffes! :-D

  SvarSlet
 18. Marianne - Mange tusind tak for alle de fine roser! :-)

  Nope - kager skal guffes! :-D

  SvarSlet
 19. For sævan i den da hvor den er den flot, den kage! :-O

  I'm in love!

  SvarSlet
 20. Endnu engang har du overgået dig selv.. :-)))
  Fantastisk flot kage. <3

  Hysse

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...