tirsdag den 4. januar 2011

Grovhakkede fiskefrikadeller

At jeg overhovedet spiser fiskefrikadeller er noget forholdsvist nyt. Og helst kun dem lavet af laksefars.

Men det der færdigkøbte fars... Jeg er bare ikke god til det. Jeg synes, de bliver alt for bastante og nærmest gummiagtige, så jeg har længe haft lyst til at lave mine egne og meget mere grovhakkede hapsere.

Nu har dagen været sådan en lidt off-dag. Jeg ved sgu ikke om det er solformørkelse, PMS eller hvad der stikker mig, men moody har jeg været. Så her til aften fik jeg endelig lyst til at lave noget og havde, hvad jeg skulle bruge til fiskehapserne. I gang.

Fiskefrikadeller:

Sej loins
Gul og orange peberfrugt
Forårsløg
Persille
Æg
Mel
Citron, salt og peber
Rasp
Olie og smør

Hakkes og snittes og blandes godt sammen. Så skal det helst hvile lidt for at farsen samler sig - det er vi så ikke gå gode til her i huset. Det der med at vente..

Vendes i rasp, og så på panden i olie og lidt smør, til de er gyldentbrune.
Nøøøj, hvor blev de gode! Og skøn mad efter julesulen.


2 kommentarer:

 1. Jeg plejer heller ikke at være til fiskefrikadeller.
  Det fars, som man kan købe i suupermarkederne smager direkte klamt. Ydrk!
  Når jeg er på torvet køber jeg altid ½ kg. fars hos fiskedamen, som hun selv har lavet.
  Li til at forme og komme på panden, men jeg gir dem som regel en ordenlig omgang krydderurter.
  Så får man rigtigt lækre fiskedeller!

  SvarSlet
 2. Jeg kan godt spise dem, der er lavet af laksefarsen - men helt godt er det altså ikke.

  Jeg kan forestille mig, at det er noget bedre fra fiskehandleren, men det som tiltaler mig mest ved de her, er at de er ret grovhakkede - og at der også er lidt grøntsager i, til at give noget bid :-)
  Jeg åd faktisk 4 af dem i går aftes.. *Rødme*

  Og så tog de jo ingen tid at lave. Det skal vi snart have igen - resten ryger nemlig i fryseren til frokost med min CTO-gruppe på søndag - så jeg ikke æder dem inden :-D

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...