fredag den 28. januar 2011

Frække fiskeruller og crunchy crumble

Planen var, at det skulle have været med safransauce, og det var også sådan, det startede ud, men det smagte jo af absolut ingenting!? Jeg har prøvet det et par gange før - er det der safran som "Kejserens nye klæder" og bare smart uden reel smag, eller er det mig, der er helt væk fra vinduet her?
Jeg fulgte ellers alle forskrifter om at nulre det i mindre stykker, varme det lidt op først og opløse det i væske. Lige lidt hjalp det tilsyneladende. Det gav ikke engang rigtigt noget farve.

Jeg er ret sikker på, at det er god, original safran af den røvdyre slags, men jeg kan jo ikke være 100% sikker. Det ser meget "certificeret" ud - som om dét så skulle være nogen garanti...
Jeg har noget, en anden madso har taget med hjem fra Tunesien, som bare er i en pose - måske er det bedre? Jeg prøvede det desværre ikke.

Men det endte altså med at blive fiskeruller i karrypastasauce, for det andet var for skuffende. Til gengæld var det skønt i karrysauce! Her er, hvad jeg endte med at bruge - man kan jo let selv ændre på det.Fiskeruller i karrykokos

2 dl grøntsagsbouillon
2 ds kokosmælk
1 tsk safran
1-2 gulerødder
2 x ½ peberfrugt
15 sugar snaps
2 spsk citronsaft
1 håndfuld bredbladet persille

3 forårsløg
2 cm ingefær
2 tsk. gul karrypasta
1 tsk. gurkemeje
400 g torskefileter
200 laksefileter
1 håndfuld rejer
salt & peber


De forskellige grøntsager ordnes og skæres i små stykker.
Fisken skylles og skæres i strimler, så det passer med at kunne rulles sammen om et stykke laks og være en fin lille "pakke". Hver rulle holdes sammen med et stykke madsnor. 

Brug en sauterpande/stor gryde med låg.
Jeg svitsede ingefæren en smule i lidt fedtstof og tilføjede så bouillonen med safran og kokosmælken, og lod det koge op. Her tilføjede jeg også karrypasta efter at have smagt på saucen og fået min skuffelse.
Resten af ingredienserne - undtagen rejerne - kom i, fik også et kort opkog og så satte jeg forsigtigt de små fiskeruller ned i saucen og lagde låget på.
Efter 3 minutter vendte jeg rullerne, lagde låget på og gav dem 2-3 minutter mere. Rejerne kom i lige inden servering.
Saucen må kun koge meget kort - eller slet ikke - efter rejerne kommer i. Ellers bliver de seje og uinteressante.

Vi fik helt almindelige, kogte ris til, men nudler ville f.eks. også være skønt til.

Dessert var der også. Det er ellers ikke noget, vi gør så meget i. Den opmærksomme læser vil vide, at jeg på ingen måde er fedtforskrækket, men dessert til hverdag er ikke en vane, jeg synes, vi skal indføre. Vi fik dessert i går, fordi den ene af de store piger var på besøg - og hun skulle forkæles ♥


Crumble

100 g smør
100 g sukker
120 g mel
1 tsk kanel
frugt (f.eks. syltede pærer)

Det hele smuldres sammen med fingrene og hældes over noget frugt af eget valg, skåret i mindre stykker.

Drysses med en smule kanel på toppen og bages i ovnen i ca. 40 minutter ved 200 grader, til overfladen er gylden og sprød og hele huset dufter af kanel. 
Serveres med f.eks. lækker vaniljeis eller cremefraiche.

Simpelthen verdens nemmeste dessert! Jeg laver som regel min crumble i forvejen og stiller den i køleskabet. Frugten kan også skæres i forvejen og sættes på køl, i en skål med vand. Så er det hele klar til lige at blive samlet og smækket i ovnen, inden man sætter sig til bords med hovedretten.
Den må gerne lige få lov at køle af et øjeblik inden servering.

Denne blev lavet med de syltede pærer, som jo i forvejen havde sødme, så jeg syntes, den var lige sød nok til sidst. Det er jo smag og behag - resten af familien var ikke enig - men jeg tænker blot, at det er godt at være opmærksom på, alt efter hvilken type frugt, man vælger. Jeg kan godt lide en smule syrlighed sammen med det søde. 

Der er en lille smule tilbage og is i fryseren... Hmm.... Nå, jeg skal også vande mine guldfisk, inden broen er oppe......

8 kommentarer:

 1. Uhmmm, hvor ser det godt ud!! Skal helt klart prøve det fiskefad, vi er blevet dårligere til at spise fisk igen....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Birthe - Tak :-) Det smager også skønt og er egentlig nemt nok at lave.
  Det er godt med nye opskrifter på retter med fisk - også for os, selvom vi er gode til at spise fisk. Man er tilbøjelig til at lave det samme.

  SvarSlet
 3. Hvis din safran ikke afgav ret meget farve, så har der været noget galt med den. Safran giver gul-gul farve, hvis den er ægte og frisk. Jeg gætter, at du er blevet snydt og har betalt for noget fake. I følge Wikipedia er der ca. 50/50 risiko for at blive snydt, når man køber det.

  Safran afgiver ikke en stærk smag som karry, men det har en distinkt smag.

  SvarSlet
 4. Berit - Hmm.. Det er jo svært at vide, hvor meget farve og smag, den SKAL afgive, men jeg er tilbøjelig til at give dig ret. Jeg er sgu nok blevet snydt *Hmrf*

  Jeg må prøve igen med den pose fra Tunesien og se, om det er anderledes. Jeg brugte jo en rimelig stor mængde til denne ret, så hvis den var ægte, så havde den vel nok opført sig anderledes.

  SvarSlet
 5. Safransmag eller ej - det ser godt ud:-)

  Rigtig fin blog du har her:-)

  Mange hilsner fra

  Anne.

  SvarSlet
 6. Anne - Ja og så længe, det så også smager godt :-)
  Og mange tak!

  SvarSlet
 7. Safransmag eller ej - det ser godt ud:-)

  Rigtig fin blog du har her:-)

  Mange hilsner fra

  Anne.

  SvarSlet
 8. Uhmmm, hvor ser det godt ud!! Skal helt klart prøve det fiskefad, vi er blevet dårligere til at spise fisk igen....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...