torsdag den 13. januar 2011

Flere tarteletter, Harry?

Nogen gange så elsker jeg den gammeldags mad. Den som min mor har lært mig at lave. Krebinetter med stuvede grøntsager, forloren hare, frikadeller med spinatsovs - og ikke mindst tarteletter med høns i asparges.

Det er ikke så tit, vi får det, for jeg elsker også det mere sunde - f.eks. det asiatiske køkken, og jeg har altså noget med kogt kyllingeskind. Det går bare ikke. Som i slet ikke. Jeg kan ikke. I hvert fald ikke uden at blive dårlig og skulle ligge ned flere gange undervejs. Ynkeligt.

Så når jeg laver tarteletter bliver det med kylling uden skind og så noget hønsebouillon - og kæresten piller kyllingen. Det kan jeg godt, når den er uden skind, men han skal jo også lave lidt.

Og ellers foregår det som hos mor. Gammeldags, opbagt, hvid sovs, lavet på hønsebouillonen, vandet fra aspargesene og en lille sjat piskefløde. Nej, det er ikke farligt i begrænsede mængder - ingen grund til at tilkalde fedtpolitiet.

Vi fik også den - for os - obligatoriske hvidkålssalat. Næh, den passer heller ikke hertil, men smager stadig godt, og så får vi da også lidt fibre ind.

Nu kan jeg så godt mærke, at jeg er ved at have fået hvidkålssalat nok, så jeg må lige overveje, hvad jeg kan bruge resten af hvidkålen til.

Måske forårsruller med filodej i stedet for rispapir? 

Aftenen går til fondanten. Jeg har lovet at lave et FC Barcelona-logo til en medstuderende, som cake topper.

Er du klar over, at der er 7 forskellige (og ret specielle) farver i sådan et logo?
Hvorfor er de knægte der har fødselsdag, ikke bare Brøndbyfans!?

Weekenden står på parterapeutuddannelse i København. Der er flere af deltagerne, som jeg kender i forvejen, så jeg glæder mig meget til at se dem, og til at få et større indblik i parterapimetoderne.

7 kommentarer:

  1. Uhm, sådan en gang tarteletter kan altid glide ned :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hvidkål er også intet mindre end genialt i wok-agtige retter :-) Men okay, forårsruller er det jo ikke meget, der slår ...

    SvarSlet
  3. stuvet hvidkål og kålpølser (kan fx købes i aldi/lidl/føtex).
    Tarteletter er godt punktum

    SvarSlet
  4. Birthe - Ja.. jeg "kom også til" at spise en lige nu til natmad.. *Ups*

    Lucy - I wok? Det må jeg prøve. Hjemmelavede forårsruller er jeg helt syg med! *Hjort*

    Signe - Kålpølser? :-S
    Vi nød dem og resten er røget i fryseren til en anden god dag.

    SvarSlet
  5. Kålpølser indeholder ikke kål, men er pølser lavet på grofthakket svin på sådan en lidt gammeldagsmåde, så de passer til sennep og kålretter. Det er godt.

    SvarSlet
  6. Signe - Okay, så er jeg lidt mere rolig :-D

    Sennep og (kogt) kål er så ikke lige mine favoritter, men pølser er :-)

    SvarSlet
  7. stuvet hvidkål og kålpølser (kan fx købes i aldi/lidl/føtex).
    Tarteletter er godt punktum

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...