onsdag den 12. januar 2011

Feel good dinner - "restemad" - Kartoffelmos og kylling

Walk the talk...

Så det gjorde jeg. Lige ud i køkkenet og fandt en masse "rester" frem.

Kartofler, der havde set lidt bedre dage, kom i vand for at genvinde lidt spændstighed. Det virker. Kylling fra fryseren, som havde en smule frostskader, blev tøet op og skaderne skåret fra osv. 

Det endte med kartoffelmos med hakket, bredbladet persille (rest), hakkede forårsløg (rest) og 3 fed hvidløg.

Kylling i tern med allroundkrydderi og timian (rest), stegt i timiansmør (rest).

Traditionel hvidkålssalat - som vi er ret vilde med for tiden - hvidkål (rest), appelsiner (rest) og rosiner.


Hvidkålssalaten passer måske ikke helt perfekt til resten, men det var ikke så vigtigt i dag, og det smager jo stadig skønt - og er dejligt sundt - og jeg synes, vi fik et rigtigt lækkert måltid ud af varer, der let kunne have været vurderet passende for skraldespanden, alt sammen ud af ting, jeg i forvejen havde i huset - det eneste, kæresten måtte købe med hjem var rosinerne.

Kartoffelmosen blev faktisk helt fantastisk. Forårsløg, hvidløg og persille var rigtigt gode sammen der. Den kan jeg varmt anbefale! Husk, at være gavmild med smørret..

Resten fra resterne spiser jeg til frokost i morgen. Så er det da også lige før, jeg gror glorie og vinger..

3 kommentarer:

  1. Åh, Godte - fantastisk udnyttelse af rester. Det kan jeg lide at se :-)

    SvarSlet
  2. Det er da ikke rigtig restemad - det er da "bare" mad, men under alle omstændigheder ser det godt ud.
    Jeg laver tit kartoffelmos med "en rest" syrnet mælkeprodukt (creme fraiche, formage frais, ymer eller lignende) og godt med peber - det er altså også guf.

    SvarSlet
  3. Klidmoster - Det kunne jeg også - og så smagte det også skønt :-D

    Signe - Det er restemad forstået på den måde, at det meste er rester af ting, jeg har brugt til andre retter og som let kunne have endt i skraldespanden.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...