søndag den 9. januar 2011

Den gode bøf - bagte timianløg og hvidløgssvitset broccoli

Lørdag var børnefri bøfdag.

Vi var hos Den Lille Gode Slagter i Brønshøj og den kan varmt anbefales!
To store bøffer (mener det var entrecote) til 155,- (inkl. to hånddeller, som var vores morgenmad...)


De fik en tur på grillpanden - først en tør pande og fuld varme til at lukke porerne, så i smør på middel varme.
Kødet var så mørt, at det kunne tygges med øjenlågene og pga. fedtmarmoreringen, også meget velsmagende.


Tilbehør var blandt andet bagte timianløg. En Jamie Oliver opskrift.

Timianløg

Rødløg skrælles, bunden skæres flad og der skæres et kryds i toppen - godt ned i løget - som tilføjes riiigeligt smør og frisk timian.

Stilles på et leje af groft salt og bages ½ time ved 200 grader.




Vi fik også hvidløgssvitset broccoli. Det er en af mine absolutte favoritter, når det kommer til grønt tilbehør. Opskriften er fra en tidligere svigermor.
Ingen kæreste har nogensinde være så slem, at man ikke kan få en god opskrift med fra svigermor..

Hvidløgssvitset broccoli

Broccoli skylles og skæres i små buketter.
7-10 fed hvidløg (pr. broccolihoved) skrælles og hakkes fint.
Broccolien dampes i max. 3 min. i lidt letsaltet vand.
Vandet hældes fra og broccolien holdes varm, imens de hakkede hvidløg steges let gyldne i riiigeligt smør/margarine.
Broccolibuketterne vendes hurtigt rundt med hvidløgene og serveres straks.




Det smager helt fantastisk - også børn kan lide det - for det er som om der sker en eller anden kemisk reaktion mellem broccoli og hvidløg her, der gør at det smager anderledes sammen end lige forventet.
Og nej, man lugter ikke meget af hvidløg på trods af den store mængde.

Derudover spiste vi hasselbagte kartofler og rødvinssauce. Mest fordi vi lige havde fået bagte rodfrugter - hvilket ellers ville have været førstevalg til denne middag.

Jeg blev på den måde fejret - igen - og sådan kan en godte som jeg, godt lide det.

10 kommentarer:

  1. Helle - Naah....det er jeg nu ret sikker på, det ikke var..
    Men godt var det! :-D

    SvarSlet
  2. Det ser lækkert ud!

    SvarSlet
  3. Helle - Tak. Det var mørt, saftigt og velsmagende. Lige som en rigtig god bøf skal være.

    Og broccolien er bare altid et hit! Den skulle du prøve :-)

    SvarSlet
  4. Min første tanke var nu også at det er Rib Eye Steak. Det ser lækkert ud.

    Jeg har aldrig set den med Timianløg før. Den skal klart afprøves.

    Jeg har tidligere prøvet broccolien men havde ikke held med det. Det må blive en ommer. Er ellers både vild med letdampet broccoli og hvidløg.

    SvarSlet
  5. Gita - Hmm... det kunne da godt lyde som om, du og Helle har ret. De var super gode! Alle pengene værd!

    Jeg er ikke så vild med løg, men Peter er og de her bliver sådan lidt søde og lidt salte og så selvfølgelig med timiansmagen.

    Hvad gik galt? Du er da ellers ret sej i et køkken! Hvidløgene skal kun lige blive gyldentbrune i kanten og så vendes med de dampede broccoli. Du er nødt til at prøve igen - det er total favorittilbehør :-D

    SvarSlet
  6. Tak. Jeg kan ikke huske det, men det kan godt være det var før jeg var opmærksom på hvor dumt hakket hvidløg smager når det er blevet lidt for brændt.

    Lidt underligt når man tit har brugt hakket hvidløg i årevis... Tror bare det må have været en dårlig dag og jeg ikke havde lyst til det alligevel :-D

    SvarSlet
  7. Gita - Ja, det er underligt, så meget, de forandrer smag. Slet ikke som almindelige løg, der faktisk får en skøn karameliseret smag.
    Hvidløg er bare dumme, når de får for meget.

    Klart, du ikke havde lyst til det :-D

    SvarSlet
  8. Gita - Ja, det er underligt, så meget, de forandrer smag. Slet ikke som almindelige løg, der faktisk får en skøn karameliseret smag.
    Hvidløg er bare dumme, når de får for meget.

    Klart, du ikke havde lyst til det :-D

    SvarSlet
  9. Helle - Tak. Det var mørt, saftigt og velsmagende. Lige som en rigtig god bøf skal være.

    Og broccolien er bare altid et hit! Den skulle du prøve :-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...