fredag den 7. januar 2011

Citrussirup og hvidløgscroutoner

Jeg laver - stadig - mad til frokosten søndag. Sådan lidt ad gangen og efter tid og lyst. Jeg hygger mig!

Måske bager jeg også lidt kageværk - det er ikke helt sikkert endnu, men jeg måtte bare lave denne citrussirup. Og så var jeg jo nødt til at købe et juliennejern og vi er allerede bedste venner.

Jeg kunne ikke stå for farverne og mønstrene.




Og se så her..
De smukkeste citrusstrimler og dyb, lysegul sirup.



















Jeg havde et ciabattaflutes fra fryseren som skulle bruges til et eller andet. Jeg skar det op og ristede det med hvidløg og olivenolie.

I køleskabet ligger en masse kyllingefileter i hjemmelavet sataymarinade, og på altanen står peanutsauce til afkøling.

Nu vil jeg røre dej sammen til brød, der skal bages i min stegeso i morgen.

8 kommentarer:

  1. Åh citrus... elsker citrus... skønt skønt skue!

    SvarSlet
  2. Tak :-)
    Jeg er ikke en udpræget citruselsker, men nøj - den citrussirup er god! Jeg skal bage nogle cupcakes og jeg bliver nok nødt til at ændre i opskriften og hælde lidt af siruppen i :-D

    Men ja - farverne og duften er helt fantastisk!! ♥

    SvarSlet
  3. Elsker citrus. Det ser jo herligt ud, det er nogle flotte billeder. hilsen misbah

    SvarSlet
  4. du kunne ikke tænke dig at lægge opskriften på citrussirup ind? :o) Jeg er ganske nybegynder og er allerede en kæmpe fan er hjemmelavede frugtsirupper :o)

    SvarSlet
  5. Annie - Jo da.. hvis jeg ku' huske den.. :-D

    Jeg tror bare, jeg lavede strimler med mit juliennejern og så noget sukker og lidt vand. Lod det koge godt ind, indtil jeg var tilfreds med konsistensen.
    Tag en smule op på en tallerken og lad det køle lidt, så kan du se, hvilken konsistens det får :-)

    Og strimlerne lod jeg dryppe af på køkkenrulle og brugte oven på cupcakes :-)

    Håber, det hjalp dig lidt..

    SvarSlet
  6. hihi det kender jeg godt det der med at man laver noget godt og så kan man faktisk ikke huske hvordan ;o)
    har du ingen saft i? bare strimler og sukker og vand? (ja jeg er lidt sløv i dag ;o) )
    og tak for svar :o)

    SvarSlet
  7. Annie - Ja... sådan kan det nogen gange gå, når man får en pludselig indskydelse.. Og dengang var jeg heller ikke lige så opmærksom på, at det kan være en fordel med opskrifter på en madblog ;-D

    Nej, ingen saft - men det kan du sikkert sagtens bruge også! :-)

    Jeg har også lige lavet lavendelsirup - det blogger jeg om en af dagene :-)

    SvarSlet
  8. Annie - Jo da.. hvis jeg ku' huske den.. :-D

    Jeg tror bare, jeg lavede strimler med mit juliennejern og så noget sukker og lidt vand. Lod det koge godt ind, indtil jeg var tilfreds med konsistensen.
    Tag en smule op på en tallerken og lad det køle lidt, så kan du se, hvilken konsistens det får :-)

    Og strimlerne lod jeg dryppe af på køkkenrulle og brugte oven på cupcakes :-)

    Håber, det hjalp dig lidt..

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...