mandag den 10. januar 2011

Bulgursalat og krydrede oksekødboller

Jeg er ikke spor trendy. Nærmest sådan lidt langsom og gammeldags, når det kommer til mad. Tryghedsnarkoman måske ligefrem? Naah, det ville også være noget sludder, men jeg har f.eks. aldrig lavet bulgursalat før.
Får man så en bøde? Eller en gabestok? Nå ja, gabestokken har jeg jo lige givet mig selv - her.. Men man må stå ved sig selv - og sine madvaner. Jeg er også kræsen.. Pyh ha, så er det vist også nok med bekendelserne for i dag.

Nu har jeg lavet bulgursalat og det smagte dejligt. Ikke helt så interessant som forventet, men jeg tror, jeg vil give dressingen noget mere pift næste gang.


Den er lavet - sådan stort set - efter denne opskrift, dog hældte jeg dressingen over imens bulguren var varm, så at den ville trænge bedre ind. Og så skiftede jeg almindelige løg ud med forårsløg. De er noget mere spændende at se på.
Jeg kogte også bulguren efter ansvisningen på pakken, i stedet for blot at sætte dem i blød, som opskriften ellers siger det.
Den grønne peber blev gul og orange.
Og fordi, jeg er nyforelsket i granatæblekerner, så skulle de også i. 

Jeg lavede også disse stærkt krydrede oksekødboller, som jeg er helt vild med. Opskriften er min egen - og kan heldigvis varieres i det uendelige.

Krydrede oksekødboller

Hakket oksekød
Hvidløg
Hakkede, soltørrede tomater
Forårsløg og/eller persille
Æg
Cayennepeber, chili, sød paprika, hakkede jalapeños, oregano - eller hvad man nu har lyst til. 
Salt og peber

Steges i rigeligt olie og drypper af på fedstsugende papir.Ser de lidt triste ud her? Billedet er taget, da de var kolde. Vi havde ikke mulighed for at varme mad op i de lokaler, vi mødtes i, i søndags.

Jeg havde lavet en kold persilledressing til. Bare cremefraiche, hakket persille og salt og peber.
Meget skøn - også om sommeren. Og en god kølig, "beroligende" dressing til det lidt stærke her.

Ind imellem laver jeg ris og tomatsauce til. Flåede, hakkede tomater. Soya, citronsaft, lidt paprika og salt og peber - og massevis af peberfrugt. Den må gerne stå og koge lidt, så den rigtigt tager smag af peberfrugterne.

3 kommentarer:

 1. Hej Godte
  Lækker salat og godt at du gør den til din egen, kender det;-)
  Det kan være at jeg skal se at købe granatæbler her i DK og bruge dem i maden, det holder jeg mig ellers fra, men jeg kan jo blive positivt overrasket...
  mange hilsner fra en anden godte lone.g

  SvarSlet
 2. Namme nam... Det ser susme skønt ud det der bulgursalat - jeg elsker at lave bulgursalat, - prøv, hvis du kan lide ost, at skære mild ost i tern og enten læg det i salaten eller ved siden af, så man selv kan drysse på som man lyster - og du kan også bare glemme hvad jeg lige har skrevet hvis det lyder for klamt i dine små sarte øre.. :) Jeg snupper og dupliker lige din oksekødsbolle opskrift, tak og nam nam...

  SvarSlet
 3. Lone - Jeg er blevet ret vild med granatæblekerner. Dog mest til søde sager. Jeg har aldrig været god til søde ting i mad og salater, men granatæblekerner har særstatus :-D

  Sabina - Mine ører og øjne er ikke så sarte...Det er straks værre med min mund. Den kan ikke "tåle" kold ost.
  God fornøjelse med kødbollerne - de bliver gode! :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...