fredag den 17. december 2010

Småkager

Nå, man klasker lige en dej sammen, laver lidt figurer og bager dem, til de er (mørke)brune..

Nej, det gør "man" ikke. "Man" kan jo ikke bare sådan tage let på den slags! Der må researches, googles, ses alverdens videoer etc. Læses og høres om konsistens på Royal Icing - både til linier og fyld. Finde den rigtige opskrift og så øve, øve, øve og øve. Det der med at øve, er jeg så ikke færdig med endnu, for der er godt nok nogle skrappe småkagedåser derude!

Dagen var sådan en lidt vild dag, for der var lige tusind ting, jeg skulle og ville gøre.
Så der blev bagt boller til barn og kæreste fra morgenstunden. Bagt småkager. Lavet frikadeller og hvid sovs, som senere blev til spinatsovs, for en af de store skulle komme til julekonfektgavebyttehygge og havde bestilt frikadeller med spinatsovs.
Det kan vi godt lide! ♥
Jeg lavede en omgang småkager forleden og hyggede med den yngste, med at pynte med glasur.
Hun var meget koncentreret og hyggede sig virkelig!
(Den runde med håret er dig, Casper ;-D)

Her er så, hvad jeg fik lavet. Den første gang havde jeg lavet glasuren lidt for tyk, og jeg savnede at have små plastflasker til fyldfarverne, men så må jeg jo bare en tur hos Specialkøbmanden snart. Så hjælper det også en helt del at have fundet 5.000 ekstra, gyldne kroner på kontoen..


Idéen med småkagerne på kanten af koppen er herfra.


Vi lavede også konfekt, men det får I lige om i næste indlæg.

Måske er julestemningen alligevel ved at få grebet om mig.. *Pokkers*!

Hov, forresten.. småkageopskriften er herfra: Cakeryblog - og hun er knagme dygtig!

7 kommentarer:

 1. Skønne og flotte cookies :-)) Jeg kender godt de der cookies til kopper. De er så søde. Har endda set et mini kagehus til at hænge på koppen. Så kært

  SvarSlet
 2. Vibeke - Mange tak. Fik også prøvet brushed embroidery på nogen af dem (de blå/hvide) :-)
  Jep - det er derfra, jeg har fået idéen, men ville prøve en anden model..
  Det ser så sødt ud - og sjovt :-)

  SvarSlet
 3. Hold op hvor er de flotte........ !

  Sikken et arbejde, det må da have taget "100" år.

  Hyggehygge
  Marianne

  ps. hvad er den for en opskrift du har brugt , det ser fint ud med de lyse kager ?

  SvarSlet
 4. Marianne - Årh, mange tak! ♥

  Joh....det har taget flere dage og tager meget længere tid end man "tror" - men jeg hygger mig jo bigtime imens :-D

  Opskriften er herfra:
  http://cakeryblog.blogspot.com/2010/12/basic-sugar-cookies-recipe.html
  Og så er det, at jeg bare bliver en sølle amatørkagedåse, når man ser hendes småkager! :-D

  SvarSlet
 5. Takker kigge der ind ! Og jeg er vild med dine småkager !!! De er så gennemførte !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 6. Det er dejligt at høre! Det varmer sådan en lille kagedåses (småkage)hjerte ;-)

  Jeg har lige lavet dej til en ny omgang. Denne gang har jeg bare lavet ½ portion og så udskiftet 50 g af melet med kakaopulver.
  Den lyse fik både vanilje- og mandelessens. Den mørke kun vanilje.

  Spændende, hvordan de smager - og kommer til at se ud. Jeg tror f.eks. de mørke vil være fine med lyserød glasur - og mønster lavet med mine nye stencils :-) Og glimmer! Eller metalfarve! Åh, jeg kan ikke vente :-D

  SvarSlet
 7. Skønne og flotte cookies :-)) Jeg kender godt de der cookies til kopper. De er så søde. Har endda set et mini kagehus til at hænge på koppen. Så kært

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...