Jeg havde (næsten) lovet en anden blogger at prøve marcipan med rosenvand, så det gjorde jeg. Så måtte der jo også lige en lille fondantrose og et par blade på.
De små "bjerge" er marcipan med granatæblesirup i.
De runde er bare marcipan med chokoladeovertræk.
Det er godt nok noget klistret stads at sidde med, når man skal ælte rosenvand eller granatæblesirup i - og selvom jeg synes, jeg tilsatte en helt del, så smager det næsten ikke af det - på den anden side, så syntes jeg ikke, det kunne rumme mere væske.
Det kan godt være, det tager over en time at lave ti stykker konfekt med roser og hele pivtøjet - men så er det også meget fint!
Min ældste datter sagde på et tidspunkt; "Du ved godt, det skal spises, ikk'? Altså sådan - haps, så er det væk?"
Så kan man jo kun grine! Hun har jo ret! Det er altså lidt skørt, men det er lige meget, for det er så hyggeligt at lave og jeg ved jo heldigvis godt, det skal spises.
Og se så lige, hvad mor her fik i julegave af den store datter! ♥
Lækker opskriftsbog og fine silikonecupcakeforme.
Mon man snart skal lave cupcakes? Det tror jeg nok lige, man skal!
Det ser godt nok lækkert ud det der konfekt... Og der er glimmer på.. :-)
SvarSletJa og haps så er de væk...
Kunne du ikke smide et billed ind af de forme der fulgte med?
Nøj.. Hvor er din store datter sød ved dig..
Sabina - Glimmer er godt :-D
SvarSletBillede er tilføjet - selvom det er lidt svært at fotografere helt gennemsigtige forme.
Vel er hun så ♥
Nøj.. hvor ER de flotte .. Mums
SvarSletHer er lidt fra det søde liv..
Hvis chokoladen ikke vil ud af formen, sættes formen ind i køleskabet igen. Chokoladen slipper først formen, når den er helt afkølet og har trukket sig sammen. De færdige fyldte chokolader opbevares mørkt og køligt (ikke i køleskabet).
Hysse..
Taark :-)
SvarSletOkay. Det er vi så i gang med at afprøve lige nu! Er er fyldt chokolade i to fordybninger og det er sat i køleskabet.
Tak for billedet - Men som Hysse skriver, så er det også på den måde jeg gør det på, og jeg har ikke haft problemer med at få "laden" ud af mine forme,, og dine forme ligner jo sådanne nogen standart forme, så du må simpelthen forsøge igen - Det skal nok lykkes for dig - JEG TROR PÅ DIG..
SvarSletHvor ser din konfekt flot ud... Ja, næsten ærgerligt det skal spises, men sådan er livet for konfekt... Kort men lækkert :-)
SvarSletVi har ikke sat dem på køl før, imens vi ventede. Hvor længe skal de være på køl?
SvarSletDet er sidste chance - var sgu lige ved at kyle dem i skakten i går! *Hmrf*
Ha! I havde ret! Perfekt! Jeg trykkede lige let på bunden af formen og ud poppede de :-D
SvarSletTak, for hjælpen! :-¤
Nanna - Tak :-)
SvarSletDet gør mig ikke så meget - så længe jeg ved det på forhånd. Det er lidt lige som de små børn, der bare skal have besked i tide :-D
Ja, det stakkels konfekt må lære det! *Muhahaha*
de ser så lækre ud,er sååå dygtig og kreativ det er godt det ikke er jul hele året
SvarSletLeon - Mange tak! :-)
SvarSletJeg har besluttet, at man godt kan lave konfekt hele året ;-D
De er smukke og nydelsen er da betydeligt større, når det er smukt.
SvarSletJeg overtrækker altid dem med granatæblesirup med hvid chokolade. Og jeg lader dem altid trække en dag inden de overtrækkes for er de betydeligt nemmere at forme i ønskede former.
Knus til dig
Tak, Signe - jeg har det jo på samme måde.
SvarSletJeg er ikke så begejstret for hvid chokolade.. Men god idé, det med at lade det trække - hvor meget sirup bruger du så? Du hælder vel ikke bare en masse over eller?
Og knus retur :-)
Jeps - jeg hælder nemlig bare på indtil det ikke kan trække mere og er godt og grundigt smattet. Og jeg bruger helst odense marcipan fordi jeg ikke synes jeg kan mose nok ind i anton bergs. First price minder i øvrigt meget om odenses
SvarSletSigne - Okay. Jeg tror, det bliver forsøgt næste år.
SvarSletJeg bruger også Odense marcipan. Den lyserøde - det er den med flest mandler i.
lige præcis derfor - og det er også derfor svensk marcipan i min skuffe kun er egnet til bagning - der er max 50 pct mandler - wtf
SvarSletMarcipan skal være med mange mandler! Punktum! Man burde lave et fakkeltog....men det er for koldt nu..
SvarSletSvenskerne må lave det selv! :-D
Jeps - jeg hælder nemlig bare på indtil det ikke kan trække mere og er godt og grundigt smattet. Og jeg bruger helst odense marcipan fordi jeg ikke synes jeg kan mose nok ind i anton bergs. First price minder i øvrigt meget om odenses
SvarSletLeon - Mange tak! :-)
SvarSletJeg har besluttet, at man godt kan lave konfekt hele året ;-D
de ser så lækre ud,er sååå dygtig og kreativ det er godt det ikke er jul hele året
SvarSletNanna - Tak :-)
SvarSletDet gør mig ikke så meget - så længe jeg ved det på forhånd. Det er lidt lige som de små børn, der bare skal have besked i tide :-D
Ja, det stakkels konfekt må lære det! *Muhahaha*
Sabina - Glimmer er godt :-D
SvarSletBillede er tilføjet - selvom det er lidt svært at fotografere helt gennemsigtige forme.
Vel er hun så ♥