onsdag den 15. december 2010

Forårsruller, satay kyllingesticks og peanut sauce

Det hele på den halve tid. Sådan en dag havde jeg i går.

Jeg var først i København - så hjem igen.
Ud at købe julegaver og bioethanol - til vores biopejs.
Hente den yngste tidligt, så vi kunne lave småkager sammen.
Røre dej sammen, rulle ud i 3 plader og så på altanen til nedkøling.
Udstikke småkager og bage dem.
Lave RI (Royal Icing) i 3 forskellige farver, hver i 2 tykkelser - og en sort.
Pynte småkager (efter aftensmaden)

Så var jeg også presset! Nu var klokken næsten 18 og jeg var ikke gået i gang med aftensmaden endnu.
Menuen i går var selvfølgelig ikke et eller andet nemt som rugbrødsmadder eller spejlæg.. Hvorfor også gøre det nemt for sig selv? Næh, det var jo hjemmelavede forårsruller i rispapir og satay kyllingesticks med peanut sauce, der var handlet ind til dagen før.

Jeg har ikke lavet forårsrullerne før, så de skulle jo også have lidt ekstra opmærksomhed - og grøntsagerne skulle skæres og rives og skældes ud.

Nå, i gang med det hele. Heldigvis er det faktisk meget hurtigt gjort.

Jeg hakkede noget kyllingekød (bare med en kniv) og blandede lidt østerssauce og soyasauce i.
Hakkede forårsløg, rød peber og bønnespirer. Skrællede og rev lidt gulerødder.

Rispapiret skal lige ligge i varmt vand i 5 sek. så bliver det helt blødt og til at arbejde med.
Jeg bruger to stykker ad gangen for at give mere sprødhed og undgå, at de går i stykker, når de foldes og steges.

Her kan du se, hvordan jeg gjorde.
Til sidst gned jeg lidt pasturiseret æggehvide i kanten for at lime endestykket fast.

Når de er foldet, så steges de i en god, stor portion meget varm olie og vendes til de er godt gyldne og sprøde. Der stinker godt nok som i en hel grillbar imens, men resultatet er det hele værd!


Jeg lavede også satay kyllingesticks - og der snyder jeg. Jeg køber en pakke med færdigt sataykrydderi som blandes op med kokosmælk, og så marinerer kyllingestykkerne i det i nogle timer. Så får de en træpind op i.. og så på panden.

Peanutsauce elsker jeg! Og det laver jeg nogenlunde, som de gør her.
Peanutsaucen starter ved 5.00.
(Tjek forresten lige moderens accent. *Fnis*)

Peanutsauce:

3/4 ds kokosmælk
3 tsk karrypasta
1 spsk sukker
2 spsk fishsauce
2 spsk peanutbutter
Evt. lidt hakkede usaltede peanuts

Varm ½ ds kokosmælk op. Tilsæt karrypasta, sukker, fishsauce (stort set det samme som østerssauce) og peanutbutter. Rør det sammen og lad det koge lidt op.
Tag gryden af og tilsæt resten af kokosmælken. Lad det køle af. (Jeg foretrækker det afkølet)
Styrken kan man så selv variere med karrypasta og fishsauce.

Det bliver en ret stor portion ud af denne opskrift, så næste gang vil jeg nok halvere den. Nu er vi så bare nødt til at spise kyllingesticks igen om nogle dage. Øv, hva'?

Forårsrullerne blev virkelig superlækre! Sprøde og knasende med god smag.
Dyppes i soya eller sur/sød chillisauce. Eller begge dele.. hvorfor nøjes? Mums!



Flot! Nu fik jeg lyst til de forårsruller igen!

8 kommentarer:

  1. MUMS det ser (og lyder) rigtig godt!

    SvarSlet
  2. Heidi - Det var SÅ lækkert! Ville næsten ønske, jeg kunne dele smagsprøver ud til jer :-D

    SvarSlet
  3. Hold op det lyder godt nok meget overskudsagtigt hihihi

    Ser lækkert ud !

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  4. Marianne - Ja, ikk'!? Jeg er også totalt overskudsagtig!
    Eller også så var jeg vist ret presset og havde slet ikke styr på tiden :-D

    Forårsrullerne er meget hurtige at lave, så der er ikke mange point at hente der..

    Klokken halv 11 om aftenen var jeg fuldstændig kvæstet i hele kroppen! Især i højre hånd - af at sidde med poser med RI og presse det ud og pynte småkager.. :-D

    SvarSlet
  5. Kan jeg godt bestille en portion til i morgen ved frokosttid? Det ser sørenjensemig godt ud! :-D

    SvarSlet
  6. Piskeris - Ai, nu er det jo for sent.. ;-)
    Har ellers købt ind til at lave det igen, dog med den variant, at jeg vil lave noget spicy hakket oksekød i forårsrullen denne gang.
    Og tak! ♥

    SvarSlet
  7. Stegte du kyllingekødet inden brug?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tænker, du mener til forårsrullerne..

      Nej, jeg hakkede det blot lidt og blandede det med østerssauce og soyasauce og så en klat i forårsrullerne sammen med grøntsagerne og så i olien.

      God fornøjelse - de smager skønt! :-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...