fredag den 19. november 2010

Kylling i so

Jeg kan også godt lide mad. Faktisk kan jeg bedre lide mad end kager, men siden jeg er gået i gang med kagerne, så har de ligesom haft overtaget mig. Ansvarsfraskrivelse er skønt og stadig meget moderne.

I dag skulle jeg lige bage nogle mud cake cupcakes med appelsin/chokoladefrosting, så aftensmaden skulle lave sig selv. Det kan den i en stegeso. Smart, ikk'?
Jeg har en Römertopf og jeg elsker den - stadig!

Gulerødder og porrer i store, grove stykker. Små babykartofler. Grofthakket persille. Kylling klippes op henover brystet, vendes om og knækkes - med den skønneste lyd - i ryggen. Knas! 

Godt med salt og friskkværnet peber på begge sider og hen over grøntsagerne. 
Paprika på kyllingen. 

Der skal IKKE tilføres noget væske! 

Grøntsagerne før kyllingen er kommet i
Kyllingen er lagt over
Når stegesoen har stået i blød i koldt vand i 20 minutters tid, tømmes den for vand og det hele smides i, og så ind i en kold ovn på 200 grader, i et par timer.

Så kan man lave dej til cupcakes imens.








Når kyllingen er sprød og lækker hældes al væsken, som den og grøntsagerne har skabt (og det er faktisk en del) i en gryde og grundstoffet fløde tilsættes.
Sådan cirkus 1-1½ dl og der jævnes, til den har den konsistens, man foretrækker.

Man får her den allerskønneste og mest kraftfulde sovs.
Nej, vi spiser ikke sauce i min familie. Vi spiser sovs! Eller okay.. jeg drikker det...


Sådan ser det ud på min tallerken, når jeg skal fotografere det - lige inden jeg drukner det hele i meget mere sovs! :-D

Velbekomme.

5 kommentarer:

  1. Nuiiiij det var godt !!!

    SvarSlet
  2. Skat - Taark :-¤
    Ja, det var godt nok saftigt og velsmagende! *Mums*
    Det var altså lige før sovsen var FOR kraftig i smagen.

    SvarSlet
  3. Visse vasse.....en sovs kan ikke blive for kraftig! *arm*

    Sjovt du bruger kruspersille....jeg sværger altid til bredbladet persille til den slags :-)

    SvarSlet
  4. Rikki - Det var også Peters kommentar :-D

    Ja, du er mere til det bredbladede, men jeg synes ikke, det er så kraftigt i smagen.. Og det skal jo være kraftigt i smagen, ikk'? ;-P

    SvarSlet
  5. Rikki - Det var også Peters kommentar :-D

    Ja, du er mere til det bredbladede, men jeg synes ikke, det er så kraftigt i smagen.. Og det skal jo være kraftigt i smagen, ikk'? ;-P

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...