fredag den 22. oktober 2010

Speciel teknik

Jeg hygger mig ind imellem på et kageforum. Ja, du læste rigtigt!
Når man ikke kender til denne verden - denne sekt af småreligiøse, nørdede, besatte, passionerede, glade kagekoner og kagekællinger (gæt, hvor jeg hører til) - så kan man slet ikke forestille sig det!
Men de findes - og vi taler sammen! *Muhahaha*

Vi taler/skriver naturligvis mest om kager. Surprise.
Og så deler vi billeder, teknikker, opskrifter på bunde, fyld, pynt osv.
For ikke så længe siden var der en stor skandinavisk konkurrence, og en af deltagerne havde brugt en særlig teknik på sin kage.

Man ruller fondanten ud. Ovenpå lægger man så meget tyndt udrullede dele af det mønster, man ønsker - evt. med lidt alkohol (vodka) som lim - det fordamper. Så ruller man det ned i den nederste fondant - forsigtigt - og vupti, så ser det ud som om, det var en del af den oprindelige fondant. Det vil oftest blive en smule trukket og skævt (når man skal rulle det ind i hinanden) så det kan anbefales at vælge mønstre, der kan "tåle" dette.

Jeg lavede denne kage (chokoladekage, tror jeg) og fyldte den ikke. Smurte den blot op og legede med teknikken. Den blev ikke så køn, for jeg var mere optaget af selve teknikken end af farver etc. F.eks. synes jeg jo grundfarven - den lysegule - er mere end skrækkelig! Hjerterne er skæve fra start af. Det er to forskellige størrelse udstikkere, jeg har.

Det var sjovt at prøve, og jeg fik også prøvet at farve RI (royal icing - meget stiv glasur) som jeg brugte rundt i kanten med min bladtylle. Det fik lov at blive så orange, som det næsten kunne.

Resten brugte jeg til at øve lidt med sprøjteposen og de forskellige tyllere - så jeg lavede en masse sukkerbomber på et tyndt spækbræt. Det kan være man en dag får brug for dem - ellers så spiser trampetrolden (min yngste datter) dem bare - dét er hun ret god til!
Hun tigger også gerne fondant. Jo større klumper - jo bedre. Dem tygger hun så som slik. Puh ha - det springer jeg bare over! Men igen... jeg vil jo i virkeligheden også hellere have flødekartofler end kage.
Så mærkelig er jeg nemlig ;-)Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...