torsdag den 21. oktober 2010

Kuppelkagen

Der gik ikke så længe, så måtte jeg i gang igen.

Denne gang skulle det så være en kuppelkage. Jeg bagte i en af mine Piet Hein-skåle beklædt med strimler af bagepapir. Den blev jo ikke helt rund i toppen - for det er skålen heller ikke - men den endte med at være mere afrundet end først antaget.

Den er lavet med mudcake-bunde (uden kaffe - hader kaffe og kaffesmag) og så hindbærmousse og tobleronecreme, som i den første. Jeg havde endnu ikke mod til at vove mig ud i andet fyld.
Jeg synes mudcake er lækker. Men ikke som lagkagebunde. For mig bliver de for tunge og fugtige - men jeg ved, andre er meget glade for dem.

Jeg måtte også øve mig noget mere i det med roserne. Jeg kiggede massevis af youtubevideoer og endnu flere blogs, men jeg har nu fra starten af fundet mest inspiration hos www.Kagekonen.com - og hun laver fantastiske roser!

Jeg endte dog med at være rimelig tilfreds med mine egne også.

Når kagen er rund og høj, så kan det godt være lidt svært at overtrække den med fondant - det var det i hvert fald for mig den dag, så jeg måtte være kreativ, da den drillede i kanten forneden - og så kom der lyserød bort på.

Det er som om sådan nogle kager har deres eget liv. Man kan godt være meget overbevist om, hvordan den skal ende med at se ud, men undervejs så ændres det. Enten fordi et eller andet går galt - eller bare fordi, man synes noget andet vil se smukkere ud eller passe bedre til kagen.

Og på en måde er sådan noget jo vildt frustrerende - kager skal blive som man vil ha' dem! Og på den anden side, så er det jo også bare sjovt at se, hvad der sker... Altså når man har givet lidt slip i kontrollen..

Nåh ja...denne her kage blev vist også fotograferet en del :-D


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...