søndag den 24. oktober 2010

Blå stjernekage

Der var jo det der, med de der lagkagebunde, som ikke helt ville, som jeg ville.
Og så var der de der cupcakes, som blev lidt for tørre. Aha!

Cupcakes blev til hel kage og fik en god sjat Amaretto og bingo - de lækreste lagkagebunde i den helt rigtige konsistens var født. Godte var glad! :-)

Samtidig så måtte jeg jo lige prøve den der diamond cutter igen. Den skal bruges lige efter at fondanten er lagt på, og fondanten skal være forholdsvis tyk. Når det er trykket ind på fondanten, så går man linierne efter med en kniv, så bliver det rigtig fint.

Stjerneformen blev til ved en rund plade og enden af en tyl til at lave takkerne med. Små roser rullet og små blade - det hele i blåt - bare for at prøve det.

Inden i kom der bærsymfonimousse (som jeg personligt syntes var lige syrlig nok) og nutellacreme. For at gøre den smørbar og nemmere at arbejde med, tilsatte jeg lidt smeltet smør. Den lille trampetrold foreslog at komme appelsinsaft i, og det var intet mindre end en genial idé! Næste gang skal der bare meget et tykkere lag i kagen, for det smager godt nok godt! *Mums*

Smag og konsistensmæssigt er det her den bedste kage til dato.
Jeg har også haft frosset et stykke ned og tøet op. Det fungerede rigtig fint. 


Og så på et af mine to, nye, fine (og vildt billige!) lagkagefade.

Hey...jeg har da glemt, at komme glimmer på!
;-)

Opdateret, 101210:
Link til opskrift:
http://www.sarahskager.dk/mini-marcipancupcakes-med-den-bedste-hindb%C3%A6rfrosting/

Mængden passer til en 23 cm. springform.
Bages i ca. 45 min.
Jeg lægger sølvpapir over efter ca. 20 min. - ellers synes jeg, den bliver for mørk.

Så har jeg desuden tilsat ca. 2 spsk. Amaretto for at forstærke smagen af marcipan.

Jeg skærer marcipanen ud i mindre stykker og "hakker" det sammen med mel og bagepulver med et piskeris, til det er blandet godt og er i helt små stykker.

8 kommentarer:

 1. Sindssygt flot kage! Jeg er vild med det utraditonelle stjernemønster.

  Hvilken opskrift har du brugt til bundene?

  Mvh. Berit

  SvarSlet
 2. Hej Berit.

  Mange tak! :-)

  Jeg har brugt denne:
  http://www.sarahskager.dk/mini-marcipancupcakes-med-den-bedste-hindb%C3%A6rfrosting/
  men har så tilsat 2 spsk Amaretto for at få mere marcipansmag.
  Det giver nogle meget velsmagende og forholdsvist "tørre" bunde.

  SvarSlet
 3. Tusind tak for svar. Jeg skal lave min første "officielle" kage til et guldbryllup for 50 gæster her den 12., og jeg ville gerne have noget marcipanbund i, som var mere tørt end mazarin. Jeg vil prøve med cupcakeopskriften - og amarettoen!

  SvarSlet
 4. Berit - Uha, det er også en stor og spændende opgave! Jeg tror faktisk, den opskrift vil være god til netop det.

  Husk at piske æg, sukker etc. i minimum 10 min - så hæver dejen meget flottere - hvis du ikke allerede kender det trick :-)

  Håber, du vil give mig et tip om, hvor jeg kan se kagen, når den er færdig?

  SvarSlet
 5. Åh jo, når den er færdig, skal den fremvises for alverden! Jeg har allerede snakket med en fotograf om at dokumentere den mere prof, end mine evner rækker til - og jeg er ikke engang begyndt på den endnu... Jeg håber virkelig, at god planlægning er det halve arbejde....

  Tak for tippet om piskning. Jeg er totalt novice i denne verden af kager - min viden stammer fra hjemkundskab i skolen samt min mor, så alle råd modtages med kyshånd.

  SvarSlet
 6. Berit - :-D Du kan da også sætte presset op for dig selv ;-)
  Og ja - planlægning er meget! Det tager jo 3-5 dage at lave en kage.

  Velbekomme. Du kan hente super meget viden og gode råd her: http://scandinaviancakedecorators.com/forum/index.php

  (Hvor jeg også er)

  SvarSlet
 7. Åh jo, når den er færdig, skal den fremvises for alverden! Jeg har allerede snakket med en fotograf om at dokumentere den mere prof, end mine evner rækker til - og jeg er ikke engang begyndt på den endnu... Jeg håber virkelig, at god planlægning er det halve arbejde....

  Tak for tippet om piskning. Jeg er totalt novice i denne verden af kager - min viden stammer fra hjemkundskab i skolen samt min mor, så alle råd modtages med kyshånd.

  SvarSlet
 8. Hej Berit.

  Mange tak! :-)

  Jeg har brugt denne:
  http://www.sarahskager.dk/mini-marcipancupcakes-med-den-bedste-hindb%C3%A6rfrosting/
  men har så tilsat 2 spsk Amaretto for at få mere marcipansmag.
  Det giver nogle meget velsmagende og forholdsvist "tørre" bunde.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...